Πρόγραμμα «Ανάσα» για τα σωματεία του στίβου

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΞΙΑΣ 1.500 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΗ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2021 21:13

Εκτός από το Πρόγραμμα «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός καθιέρωσε και Πρόγραμμα «Ανάσα» για τα αθλητικά σωματεία και χθες στο Αλκαζάρ παραδόθηκε σε όλα τα σωματεία του στίβου της Θεσσαλίας αθλητικό υλικό αξίας 1.500 ευρώ (κοντά στα 1.000 τεμάχια 129 διαφορετικών ειδών) στο καθένα, κάτι που προκάλεσε ευμενή σχόλια και οι παράγοντες τον εγκωμίαζαν.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά και γενικότερα για την προσφορά του στον στίβο (με την ευχή να συνεχίσει...) έγινε αποδέκτης πολλών συμβολικών δώρων, όπως ένα άγαλμα του δισκοβόλου από τον Γ.Σ. Βόλου (έμβλημα του Συλλόγου που το παρέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Αντώνης Χιώτης, έδωσε αντίστοιχα και στο μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Στέλιο Δημότσιο και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλία Καφφέ), τον Πελασγό (το έδωσε το μέλος του προπονητικού τιμ Δημήτρης Κουτσιώρας) και Φωκιανό Καρδίτσας (το έδωσε ο Νικόλαος Γούσιας).
Ο Κώστας Αγοραστός μιλώντας για την κίνηση αυτήν είπε ότι ο αθλητισμός έχει αλλάξει ταχύτητα στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα ο στίβος, τονίζοντας ότι το Αλκαζάρ σε 1,5 χρόνο θα αλλάξει μορφή και θα μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο πανελλήνιες διοργανώσεις, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις στίβου. Είπε ότι στόχος δεν είναι να γίνουν απλά έργα, αλλά έργα που θα έχουν κόστος, όμως με μακρά διάρκεια.
«Χαιρόμαστε που γίνονται βήματα ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και συγχρονισμού του αθλητισμού με την εποχή μας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας και για ισόρροπη αθλητική ανάπτυξη σε όλη τη Θεσσαλία και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε ελκυστικούς χώρους άθλησης που δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να βρίσκουν διέξοδο σε υγιή πρότυπα ζωής και να ξεφεύγουν από επικίνδυνες ατραπούς. Με νέα έργα όπως το Ποδηλατοδρόμιο, το μοναδικό στην ηπειρωτική χώρα. Δημιουργήσαμε μια θετική ενέργεια στη Θεσσαλία, ένα ισχυρό ρεύμα αθλητικού τουρισμού με προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες. Με τα αθλητικά έργα μας δίνουμε προοπτική και ανάσες ελπίδας, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και ενισχύουμε την πραγματική οικονομία. Σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους γίναμε μια μεγάλη αθλητική γροθιά. Παραμένουμε ενωμένοι, για να μπορέσουμε να ωφεληθούμε από το θετικό αποτύπωμα που θα διαχυθεί στη Θεσσαλία με την επιστροφή στην κανονικότητα, τη μετά- covid εποχή. Η Θεσσαλία βρίσκεται στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων και των ασφαλών τουριστικών προορισμών. Είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας, μια μικρή Ελλάδα και μια μεγάλη αθλητική Περιφέρεια».
Στη αντιφώνησή του ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές είπε ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα έδειξε ότι θα κάνει τη Θεσσαλία πρωταγωνίστρια στον αθλητισμό και τα κατάφερε με σημαντικά έργα και εντυπωσιακές εκδηλώσεις. Επίσης είπε ότι το ανακαινισμένο Αλκαζάρ θα σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τον αθλητισμό της θεσσαλικής πρωτεύουσας και αυτό γίνεται και χάρη στη σημαντική βοήθεια του προέδρου του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννη Κουρδή, που στα δύο χρόνια της θητείας του έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Τα σωματεία που παρευρέθηκαν ήταν τα εξής: Γ.Σ. Βόλου (Χιώτης Αντώνης), Αθλητική Ακαδημία Άτλας Βόλου (Κορώνας Ηλίας), Α.Ο. Μαγνησίας (Ζάκος Σαχίνης), Α.Σ. Πελασγός (Καφφές Ηλίας), Α.Ε. Λάρισας 1964 (Γκόλτσιος Χρήστος), Ε.Α. Πήγασος Λάρισας 1964 (Μπακάλης Βασίλειος), ΓΑΣ Τρικάλων «Ο ΖΕΥΣ» (Κοντονάσιος Ιωάννης), Γ.Σ. Τρικάλων (Βουτσελάς Βασίλειος), ΓΕΑ Τρικάλων (Κατσιάβας Ευάγγελος), ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας (Γούσιας Νικόλαος), Α.Σ. ΩΡΙΩΝ Καρδίτσας (Κυρίτσης Χρήστος), Γ.Ε. Φθία Φαρσάλων (Βακάλης Βασίλειος).

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass