Επιχείρηση πρόκριση…

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17.15)

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 21:05

Επιχείρηση πρόκριση σήμερα για την ΠΑΕ ΑΕΛ στο Αλκαζάρ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (17.15) στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένα παιχνίδι το οποίο θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στις 15 Μαΐου, αλλά σε επίπεδο Super League 1.


Σήμερα η ΑΕΛ θα κυνηγήσει την πρόκριση για τρεις λόγους. Πρώτα απ’ όλα για ψυχολογικούς λόγους ενόψει του πρωταθλήματος, δεύτερον για τον θεσμό στον οποίο έχει γράψει ιστορία με δύο κατακτήσεις τροπαίου και τρίτον επειδή θέλει να κερδίσει τη συγκεκριμένη ομάδα, γιατί πιστεύει ότι ήταν από τις βασικές υπαίτιες του υποβιβασμού της από τη μεγάλη κατηγορία.
Ο νέος τεχνικός Ηλίας Φυντάνης απ’ ό,τι έδειξε στις προπονήσεις δεν σκοπεύει να κάνει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε ο Κώστας Φραντζέσκος στα δύο προηγούμενα παιχνίδια Κυπέλλου με Απόλλωνα Λάρισας και Διαγόρα Ρόδου.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα οι: Μπέρτος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ομάρ, στη μεσαία γραμμή οι: Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Νικολιάς.
Στην επίθεση σίγουρος είναι ο Όγκμποε και στα πλάγια διεκδικούν θέση οι: Γλυνός, Συμελίδης, Μαυριά, ενώ υπάρχει και ο Ακούνια που μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, εκτός αν υπάρξει έκπληξη Φυντάνη και αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα.
Ο τεχνικός των «βυσσινί», Ηλίας Φυντάνης, συμπεριέλαβε στην αποστολή που κατέλυσε σε ξενοδοχείο της Καρδίτσας τους εξής 22 ποδοσφαιριστές: Θεοδωρόπουλο, Σουλούκο, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη, Μπέρτο, Παπαγεωργίου Αθ., Μαϊδανό, Ομάρ, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Παπαγεωργίου Κων., Νικολιά, Γιάκο, Συμελίδη, Γλυνό, Όγκμποε, Κούστα, Μιλτιάδη, Μαυριά, Ακούνια, Μπαντιμπανγκά.
Μιλτιάδης και Σουλούκος λογικά θα είναι οι δύο νεαροί παίκτες που θα δηλωθούν βάσει προκήρυξης.
Ο προπονητής δεν πήρε στην αποστολή τούς Ταχάρ και Γαρουφαλλιά, επειδή δεν ήθελε να ρισκάρει τη συμμετοχή τους λόγω τραυματισμού ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή στο Αλκαζάρ με τον ΠΑΟΚ Β.
Με πρωινή προπόνηση στα Γλυκά Νερά ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον σημερινό αγώνα.
Δύο σημαντικές προσθήκες ενόψει ΑΕΛ θα έχει ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς, εν συγκρίσει με το σαββατιάτικο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Συγκεκριμένα, στην αποστολή θα βρίσκονται οι Σιόντης και Ρίζος.
Έτσι στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για το ματς με την ΑΕΛ είναι οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Καραχάλιος, Κάργας, Ντομίνγκεζ, Σιόντης, Γκαρντάφσκι, Λιάσος, Τριάδης, Μπρένερ, Ρίζος, Σνάιντερ, Μέντεζ, Μίνα, Περέα, Μιλιντσέρνου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
Ο 36χρονος ρέφερι, Τάσος Παπαπέτρου, λογιστής στο επάγγελμα, που εργάζεται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα, από τον Σύνδεσμο Αθηνών, θα διαιτητεύσει τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Τάσος Παπαπέτρου, έχει μείνει στην... ιστορία για τον αγώνα της Football League, το 2012, ΑΕΛ-Πανσερραϊκός, όταν έκανε δεκτή υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ από πλάγιο-άουτ(!).
Είναι μοναχοπαίδι του παλαιού διαιτητή, Γιάννη Παπαπέτρου, γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1985, έβγαλε τη σχολή διαιτησίας το 2002 και βρίσκεται από το 2011 στους πίνακες διαιτητών Super League, ενώ σφυρίζει αγώνες από τη σεζόν 2013-2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ, τη σεζόν 2020-2021, στο ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-1 (28/09/2020) και Ολυμπιακός-ΑΕΛ 5-1 (20/12/2020), τη σεζόν 2018-2019, στην εντός έδρας νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης (30/03/2019, για τη Super League, την εκτός έδρας ήττα για τη Super League με 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης (24/11/2018), στο εντός έδρας ισόπαλο 0-0 με τον ΟΦΗ, για το πρωτάθλημα της Super League, που είχε γίνει (27/10/2018) στο AEL FC ARENA, ενώ είχε σφυρίζει τον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και συγκεκριμένα την ήττα της ΑΕΛ με 1-0 από την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ (18/04/2018).
Βοηθούς θα έχει τους Τρύφωνα Πετρόπουλο από την Ένωση Αρκαδίας και τον Παντελή Σπυρόπουλο από την Ανατολική Αττική.
Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βάιος-Στέφανος Καλατζής από την Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας και παρατηρητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Βλάχος από τον Σύνδεσμο Γρεβενών.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
 Το ματς αυτό θα διευθύνει ο έμπειρος Άγγελος Ευαγγέλου, με βοηθούς τους Μπουξμπάουμ και Τριανταφύλλου. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν τη φάση δεν υπάρχει VAR στο Κύπελλο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Μανούχος (Κόλλιας, Ψαρρής, 4ος Νικολάου)
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Καλλιθέα
Διαιτητής: Μαλούτας (Νατσιόπουλος, Παραφέστας, 4ος Μελτζανίδης)
17:15 ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Πετρόπουλος, Σπυρόπουλος, 4ος Καλατζής)
ΑΥΡΙΟ
14:00 Α.Ε. Λευκίμμης-Άγιος Νικόλαος
Διαιτητής: Κατοίκος (Διαμαντής, Φραγκούλης, 4ος Μπαΐλης)
15:00 Ξάνθη-Ιωνικός
Διαιτητής: Αγγελάκης (Τζιουβάρας, Τσακίρης, 4ος Πουλικίδης)
15:00 Ηλιούπολη-Λαμία
Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Κωνστάντιος, Ζήρδας, 4ος Πουλόπουλος)
17:15 Πανσερραϊκός-Βόλος
Διαιτητής: Κουκούλας (Αϊνάλης, Χατζηνάκος, 4ος Τσιάρας)
19:00 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Μπουξμπάουμ, Τριανταφύλλου, 4ος Νταούλας)
21:30 Παναχαϊκή-Παναιτωλικός
Διαιτητής: Βάτσιος (Κωνσταντόπυλος, Τριανταφύλλου, 4ος Ρηγόπουλος)
ΠΕΜΠΤΗ
15:00 Αχέρων Καναλακίου-ΟΦΗ
Διαιτητής: Τζήλος (Λιόντος, Καλαμπόκης, 4ος Κατσικογιάννης)
17:15 Τρίκαλα-Νίκη Βόλου
Διαιτητής: Βρέσκας (Βογιατζής, Τσολακίδης, 4ος Μπούμπας)
ΤΕΤΑΡΤΗ (3/11)
15:00 Κηφισιά-Απόλλων Σμύρνης
Διαιτητής: Ζαμπάλας (Γεωργακόπουλος, Δημόπουλος, 4ος Τσαμούρης).

 

mplionassss.jpg

35 χρόνια από τον χαμό του Χαράλαμπου Μπλιώνα…

Μαύρη επέτειος η σημερινή ημέρα για τη Λάρισα, καθώς συμπληρώνονται 35 χρόνια από τον άδικο χαμό του Χαράλαμπου Μπλιώνα, ενός φιλάθλου της, που «έφυγε» τόσο άδικα από τη ζωή. Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας από το Λουτρό Ελασσόνας ήταν το πρώτο θύμα του χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα. Σαν σήμερα, 26 Οκτώβρη του 1986, μια φωτοβολίδα που πέταξαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τον βρήκε στον λαιμό, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Από την ΠΑΕ ΑΕΛ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Τρεις ναυτικές φωτοβολίδες εκτοξεύτηκαν από χέρια «οπαδών» - δολοφόνων και η μία βρήκε τον ...«στόχο»! Ήταν στην πλευρά των φιλάθλων της ΑΕΛ, άρα ...θανάσιμος εχθρός για τους Ούννους!!!
26 Οκτωβρίου 1986, ώρα 14:18. Το αθώο αίμα του 29χρονου Χαράλαμπου Μπλιώνα, καθηγητή της ΣΕΛΕΤΕ από το Λουτρό Ελασσόνας, κυλά πάνω στις κερκίδες του Αλκαζάρ. Στιγμές απίστευτες, βγαλμένες από την Κόλαση του Δάντη, στιγμές ανείπωτης θλίψης και οργής.
Συμπληρώνονται σήμερα 35 χρόνια από τη δολοφονία του Μπάμπη και οι εικόνες από το εμβρόντητο Αλκαζάρ ξανάρχονται σαν εφιάλτες στις σκέψεις όλων μας και σαν Ερινύες στα εσώψυχα των φυσικών και ηθικών αυτουργών της πιο αποτρόπαιας πράξης που εκτυλίχτηκε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα.
Η οικογένεια της ΠΑΕ ΑΕΛ με τους χιλιάδες οπαδούς και φίλους, κλίνει για μία ακόμα φορά ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιώνα, συμπάσχει με τους οικείους του, κατανοεί τον πολύχρονο Γολγοθά τους και εύχεται η μορφή του Μπάμπη και η άδικη αποδημία του, ν’ αποτελέσουν επιτέλους μνημείο προβληματισμού για όλους. Ιδιαίτερα δε για εκείνους, που μετέτρεψαν το κορυφαίο κοινωνικό γεγονός σε αρένα βιαιοτήτων και ευτελών προσωπικών και σωματειακών επιλογών».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass