Τετράτροχο θέαμα στην Ελασσόνα

*ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Η 5η ΑΝΑΒΑΣΗ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 20:00

Με σύμμαχο τον αρκετά καλό καιρό και παρουσία εκατοντάδων θεατών, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, μεγάλο συναγωνισμό και πλούσιο θέαμα η 5η Ανάβαση Ελασσόνας, τρίτος αγώνας του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος.


Οι άτυχες στιγμές δεν έλειψαν για κάποιους αγωνιζόμενους, ωστόσο οι καθυστερήσεις ήταν ολιγόλεπτες, χάρη στην άμεση επέμβαση των οργανωτών που έκαναν για άλλη μια χρονιά άριστα τη δουλειά τους.
Για ακόμα μία χρονιά, πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας επισκέφτηκε τις στροφές της ανάβασης για να απολαύσει τους αγωνιζόμενους που πήραν μέρος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην κατηγορία έως 1.400, ο Άγγελος Μπατσίλας με Suzuki Swift 1.3 έκανε μια φοβερή επίδοση κάνοντας ρεκόρ για αυτοκίνητα της κατηγορίας με χρόνο διαδρομής στο β’ σκέλος του αγώνα, 2.14.75.
Στα 1.400-1.600 οι συμμετοχές ήταν 17 και πολύ δυνατές σε όλες τις κλάσεις. Νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Ανάγνου με Citroen Saxo VTS, ο οποίος στο β’ σκέλος ισοφάρισε το ρεκόρ ταχύτερης διαδρομής με χρόνο 2.07.11. Ταυτόχρονα ήταν και νικητής της κλάσης Α6.
Δεύτερος ο Βασίλης Γκέτζιος με Peugeot 106 S16 που ήταν νικητής στην Ε10.
Στην πιο αδύναμη κλάση της Ν2, ο Γιάννης Μόσιος με Citroen Saxo VTS, στην τρίτη του παρουσία σε αγώνες και στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελασσόνα, έκανε την επίδοση του αγώνα, καθώς στο β’ σκέλος έκανε ρεκόρ διαδρομής για αυτοκίνητα της κλάσης με χρόνο 2.13.75.! Φυσικά κέρδισε την κλάση Ν2, ανεβαίνοντας και στην 5η θέση της γενικής των 1.600.
Στην κατηγορία 1.600-2.000 ο Σάββας Οροιλίδης, με Citroen ZX kit-car, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, συνεχίζοντας το σερί των νικών στις έως τώρα αναβάσεις της βορείου Ελλάδος, ενώ πήρε ταυτόχρονα και τη νίκη στην Ε11. Οι χρόνοι του στα 2 σκέλη τον κατατάσσουν πρώτο και στην άτυπη γενική κατάταξη του αγώνα.
Στην κατηγορία 2.000+ οι Γιάννης Ξανθόπουλος με Alfa Romeo Alfasud, Γιάννης Σκαφίδας με Fiat Uno turbo και Τάσος Χατζηχρήστου με BWM M3, ανέβηκαν στο βάθρο που ήταν ταυτόχρονα και της κλάσης Ε12.
Στην κατηγορία FSA o Νίκος Στραβοκώστας από την Τσαριτσάνη με Alfa 156 πήρε τη νίκη.
Στην κατηγορία FST πρώτος ήταν ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης με Peugeot 207 RC, ο οποίος έκανε και τον ταχύτερο χρόνο ημέρας με 2.06.57.
Φυσικά οι ντριφτάδες του αγώνα, Αχιλλέας Μποχώρης με το γνωστό Audi A4, Αποστόλης Ζήσαρος με BMW 3 E36 και Κώστας Τσοκάνης με Toyota Celica, πρόσφεραν μοναδικό θέαμα με τον κόσμο να τους χειροκροτεί ασταμάτητα.
Η ημέρα έκλεισε με τους αγωνιζόμενους και τα αυτοκίνητά τους στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας για τις απονομές που έγιναν παρουσία αρχών της πόλης και εκπροσώπων της περιφέρειας, της αστυνομίας και όσων συμμετείχαν στη διοργάνωση του αγώνα.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την 6η ανάβαση Ελασσόνας, το 2022.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Νικούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass