Μία ακόμα «Χ»αμένη ευκαιρία

*Για τον Απόλλωνα Λάρισας που μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 χθες στη Φιλιππούπολη από τον Αλμωπό Αριδαίας

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 21:30

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Σε ένα ακόμα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να είχε κερδίσει, ο Απόλλωνας Λάρισας δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του χάνοντας δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του να κερδίσει το στοίχημα της

παραμονής. Η ομάδα της Λάρισας υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 χθες στη Φιλιππούπολη από τον Αλμωπό Αριδαίας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Super League 2 και παραμένει ακόμη χωρίς νίκη. Τα περιθώρια στενεύουν για την ομάδα του Θωμά Γράφα, που αν και έδειξε αγωνιστική διάθεση και θέληση για το τρίποντο, της έλειπε ωστόσο το πάθος, αλλά και η αγωνιστική οξυδέρκεια για να πάρει αυτό που έπρεπε.
Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν στο 24’ με τον Χατζή και ενώ έδειχναν ότι ελέγχουν την κατάσταση, μία στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους αποδείχθηκε καταδικαστική για τον βαθμό της ισοπαλίας.
Φυσικά τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη και το ενθαρρυντικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι αγωνιστικά ο Απόλλωνας δείχνει ότι έχει την ποιότητα και την ικανότητα σαν ομάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κλείσει τη χρονιά με θετικό πρόσημο. Ειδικά δε, με την προσθήκη των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών είναι βέβαιο ότι το σκηνικό θα αλλάξει προς το καλύτερο.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας, Θωμάς Γράφας, παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Αστρά κάτω από τα δοκάρια, τους Σκούπρα, Καλούση, Γιαννίτση και Τιμπουέ στην άμυνα, τους Χατζή, Λίταινα και Βίγια στη μεσαία γραμμή και τους Μπαλογιάννη, Νούσιο και Λεμάνγκρ στην επίθεση. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στα οποία η κάθε ομάδα είχε από μία ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 3’ με τον Νούσιο οι γηπεδούχοι και στο 5’ με τον Γιουκούδη οι φιλοξενούμενοι, ο Απόλλωνας Λάρισας άρχισε να αναπτύσσει πρωτοβουλίες με στόχο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Προάγγελος για το τι θα ακολουθούσε αποτέλεσαν τρεις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων και συγκεκριμένα στο 14’ και στο 17’ με τον Μπαλογιάννη και στο 23’ με τον Τιμπουέ, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, για να φτάσουμε στο 24’ όταν ο Βίγια εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Νούσιος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Χατζής με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας έτσι το 1-0.
Ουσιαστική αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά των φιλοξενουμένων με τον Απόλλωνα να δείχνει ότι κοντρολάρει το παιχνίδι ψάχνοντας παράλληλα το δεύτερο γκολ για να νιώσει πιο σίγουρος.
Τελικά κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ τους 1-0, στο 45’ μετά από σέντρα του Γιαλαμούδη από τα δεξιά, η άμυνα του Απόλλωνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει τον κίνδυνο, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Πρίκας που καραδοκούσε στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.
Ψυχρολουσία για την ομάδα της Λάρισας που είδε οι κόποι της να γκρεμίζονται σε μία στιγμή αδικαιολόγητης αδράνειας στο αμυντικό κομμάτι.
Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πολύ φτωχό σε φάσεις, με τον Απόλλωνα (αν και ανέβασε την πίεσή του προς τον αντίπαλο) να κάνει ορισμένα βεβιασμένα λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και την τελική προσπάθεια.
Η σημαντικότερη στιγμή για τη λαρισινή ομάδα καταγράφηκε στο 62’ (σε μία φάση πανομοιότυπη μ’ αυτήν του 24ου λεπτού) όταν ο Βίγια εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Καλούσης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Χατζής με προβολή προσπάθησε να σκοράρει, αλλά αυτήν τη φορά οι αμυνόμενοι έδιωξαν πάνω στη γραμμή.
Νωρίτερα στο 49’ οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία με τον Ρόβα, ο οποίος συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Γιουκούδη, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ, ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας στο 52’ απείλησε με την κοντινή κεφαλιά του Χατζή σε φάουλ του Βίγια, η οποία πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.
Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι αν και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχναν διακαώς το δεύτερο γκολ, δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και κατά συνέπεια το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, στερώντας από την ομάδα της Λάρισας δύο πολύτιμους βαθμούς. Σ’ αυτό συνετέλεσε ως έναν βαθμό και το γεγονός ότι δεν υπήρξαν βοήθειες για τον Απόλλωνα Λάρισας από τον πάγκο (οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δύο αλλαγές).
Από την ομάδα του Απόλλωνα μόνο ο αρχηγός Κώστας Χατζής είχε το πάθος που έλειπε από την υπόλοιπη ομάδα και ήταν ο κορυφαίος για τους «κυανόλευκους», ενώ καλή εικόνα παρουσίασαν ο Βίγια και ο Μπαλογιάννης (στο πρώτο μέρος). Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν οι Ρόβας, Πρίκας και Σουλιώτης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας), με βοηθούς τους κ. Τοροσιάδη και Τυριακίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Μαχαίρας (ΕΠΣ Αθηνών). Για δύο περιπτώσεις πέναλτι έκαναν λόγο οι γηπεδούχοι στο 34’ στον Νούσιο και στο 81’ στον Βίγια. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ασλαμπάλογλου (23’), Σουλιώτης (25’), Κολλαράς (61’), Καράμπελας (67’) και Βίγια (81’).
*Στα παραλειπόμενα της χθεσινής αναμέτρησης αξίζει να σημειωθεί ότι στις κερκίδες του γηπέδου Φιλιππούπολης βρέθηκαν και παρακολούθησαν τη νέα τους ομάδα οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, καθώς επίσης και ένας παλιός γνώριμος, ο τεχνικός Γιάννης Μάγγος, που έχει θητεύσει στους «κυανόλευκους».
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Γράφας): Αστράς, Γιαννίτσης, Βίγια, Λίταινας, Καλούσης, Σκούπρας, Μπαλογιάννης (66’ Παναγιώτου), Χατζής, Νούσιος (87’ Ζιάκας), Τιμπουέ, Λεμάνγκρ.
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γ. Τυριακίδης): Ντόκιτς, Σουλιώτης, Γιαλαμούδης, Κολλαράς, Τριανταφυλλάκης (89’ Μαγγίζης), Ασλαμπάλογλου, Κέρθι (75’ Ζαχαρός), Καράμπελας, Πρίκας, Γιουκούδης (70’ Μπακούτσης), Ρόβας.

 
«Ναυάγησε» η μεταγραφή Αραούγκο
Απρόοπτη εξέλιξη είχε το θέμα της απόκτησης του Μπράνκο Ντε Αραούγκο από τον Απόλλωνα Λάρισας. Όπως ανέφεραν πηγές από το στρατόπεδο των «κυανολεύκων», η μεταγραφή του 23χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού «ναυάγησε» οριστικά, καθώς ο παίκτης δεν μπορεί να φύγει προς το παρόν από τη χώρα του, λόγω εκκρεμοτήτων σχετικά με τη στρατιωτική του θητεία.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass