«Μαγικός» Ελ Αραμπί, αξιοθρήνητη ΑΕΚ

*ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΡΗΣ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 20:05

Με χατ-τρικ του Ελ Αραμπί και νίκη 3-2 με ανατροπή επί της ΑΕΚ, έκλεισε τη σεζόν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο ΟΑΚΑ για τη 10η και τελευταία αγωνιστική των play off με τον Μαροκινό να σκοράρει στο 20’, το 69’ και το 87’, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί δύο φορές με τον Τσούμπερ (14’) και Γκαρσία (48’).


Έτσι, μια κάκιστη σεζόν για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με την 5η θέση και δύο συνεχόμενες ήττες με ανατροπή, αφού πριν από τέσσερις ημέρες είχε χάσει με το ίδιο σκορ και από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
Κίτρινες: Λε Ταλέκ, Μοχαμαντί
ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (53’ λ.τρ. Κορνέζος), Λε Ταλέκ, Σβάρνας (77’ Ρότα), Μισελέν, Μοχαμαντί (77’ Μιτάι), Κριχόβιακ (46’ Σάκχοφ), Χατζισαφί, Τάνκοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία (83’ Μουστακόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90’ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (71’ Κανέ), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Βαλμπουενά (79’ Καρβάλιο), Βρουσάι (64’ Λόπες), Ελ Αραμπί.
* Εισιτήρια 4.271, εισπράξεις 19.992

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ Ο ΠΑΟΚ
Μετά από έντεκα παιχνίδια χωρίς νίκη ο ΠΑΟΚ επέστρεψε χθες το βράδυ στην κανονικότητα με μια καθαρή νίκη (2-0) επί του Παναθηναϊκού, που ήρθε στο πιο κατάλληλο σημείο για την ανασύνταξη και ετοιμότητά του εν όψει του τελικού του Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο με τον ίδιο αντίπαλο, στο ΟΑΚΑ.
Στο 14’ ήρθε το πρώτο γκολ για τους γηπεδούχους με προβολή του Στέφαν Σβαμπ μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ζίφκοβιτς και κεφαλιά του Ινγκασον στην περιοχή των «πρασίνων».
Και στο 21’ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του. Εκτελεστής αυτήν τη φορά ο Τσούμπα Ακπομ με τον Βρετανό φορ να «μονομαχεί» στην περιοχή με τον Διούδη για να καταφέρει να σκοράρει το 11ο γκολ του στη φετινή σεζόν και να βρίσκει δίχτυα μετά από αρκετό καιρό αφλογιστίας.
Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Λύρατζη κεφαλιά του προωθημένου Σίντκλεϊ και προβολή από τον σκόρερ του ΠΑΟΚ.
Διαιτητής: Κρούζλιακ (Σλοβακία)
Kίτρινες: Χατζηγιοβάννης, Σάρλια, Μακέντα
Κόκκινες: Μακέντα
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (72’ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (62’ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (72’ Ελ Καντουρί) , Μπίσεσβαρ (61’ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (61’ Ολιβέιρα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κουρμπέλης (86’ Πέρεθ), Σάρλια, Σένκεφελντ (62’ Πούγγουρας), Γκατσίνοβιτς (62’ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίτσιο (75’ Μακέντα), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (75’ Κότσιρας), Καρλίτος.

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε ο Άρης τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των Play Off, επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», τερματίζοντας εν τέλει στην τρίτη θέση της κατάταξης. Φαμπιάνο Λέισμαν (8’), Αμπουμπακάρ Καμαρά (22’) και Σαλέμ Εμπακατά (81’) τα γκολ του Άρη που... στεναχώρησαν τον Ηρακλή Μεταξά στο – πιθανότατα – τελευταίο του ματς στον πάγκο του «Αγιαξ της Ηπείρου».
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (72’ Οικονομόπουλος), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι (61’ Κόντε), Καραχάλιος (8’ Λιάσος), Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.
ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Μαντσίνι (59’ Γκάμα), Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτούρμπε (53’ Ματέο), Καμαρά (73’ Δεληζήσης), Πάλμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 10ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:
*ΑΕΚ – Ολυμπιακός     2-3
(14’ Τσούμπερ, 48’ Λιβάι Γκαρσία - 20’, 69’, 87’ Ελ Αραμπί)
*ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός     2-0
(14’ Σβαμπ, 21’ Άκπομ)
*ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης     0-3
(8’ Φαμπιάνο, 22’ Αμπουμπακάρ Καμαρά, 81’ Εμπακατά)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 36 αγώνες)
1. Ολυμπιακός     80 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
2. ΠΑΟΚ     64  - Conference League
3. Άρης     62 - Conference League
4. Παναθηναϊκός     61 - Conference League
5. ΑΕΚ     56
6. ΠΑΣ Γιάννινα     46

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
17 ΓΚΟΛ: Φαν Βέερτ (ΒΟΛΟΣ)
16 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
15 ΓΚΟΛ: Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)
14 ΓΚΟΛ: Κουλούρης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)
12 ΓΚΟΛ: Αραούχο (ΑΕΚ)
11 ΓΚΟΛ: Παλάσιος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
10 ΓΚΟΛ: Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Περέα (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass