Για τέταρτη χρονιά στη Γ’ Εθνική ο Δωτιέας Αγιάς

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΕΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2022 20:05

Το εισιτήριο επιστροφής στη Γ’ Εθνική ύστερα από έξι χρόνια κατέκτησε ο Δωτιέας Αγιάς, ο οποίος υποτάσσοντας στο τελευταίο παιχνίδι της διαδικασίας τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου με 2-1 τερμάτισε στην προνομιούχο τριάδα πίσω από τον Μακεδονικό Φούφα (επιστρέφει μετά από έναν χρόνο) και μαζί με τον ισόβαθμό του Διγενή Νεοχωρίου (επιστρέφει μετά από δύο χρόνια) ανανέωσαν το «ραντεβού» τους στο πλαίσιο της μικρότερης πανελλήνιας κατηγορίας για τον Σεπτέμβριο.


Οι πρωταθλητές του Νομού Λάρισας για το 2022 θα «ξαναθυμηθούν» τα επιτεύγματά τους της περιόδου 2013-2016, οπότε αποτέλεσαν σταθερά μέλος της Γ’ Εθνικής συγκροτώντας ένα ιδιαίτερα αξιόμαχο σύνολο. Ενδεικτικά της παρουσίας τους είναι τα στατιστικά αυτής της τριετίας, καθώς οι Αγιώτες έδωσαν συνολικά 90 αγώνες με απολογισμό 31 νίκες - 27 ισοπαλίες και 32 ήττες, ενώ ο συντελεστής τερμάτων τους ήταν 102-92.
Πέντε ποδοσφαιριστές (εκ των οποίων οι τέσσερις συνεχίζουν να αγωνίζονται στην αγιώτικη ομάδα) είχαν ουσιαστική συμβολή στο σύνολο της τριετούς παρουσίας στην Γ’ Εθνική, με τον Γιώργο Τσατσαλίδη να έχει καταγράψει 80 συμμετοχές, ακολουθούμενος από τον Θωμά Τσιρογιάννη με 72 και τον Βασίλη Ντακούλα με 70. Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Νίκος Γούτος με 54 και ο Αουρέλ Τσακάλι με 45 συμμετοχές.
Στην τεχνική ηγεσία του Δωτιέα κατά το συγκεκριμένο διάστημα βρέθηκαν τέσσερις προπονητές, διαδοχικά οι Σωτήρης Αντωνίου, Μιλτιάδης Ζιάκας, Γιάννης Αλεξούλης και Γιάννης Μάγγος, ενώ πλέον αναμένεται να γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο πέμπτος της σειράς μετά το διαφαινόμενο «διαζύγιο» με τον Τάσο Μπεριτζά.

 

Η ΝΕΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Με τα δεδομένα που υφίστανται σήμερα, δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής της περιόδου 2022-2023 έχουν 76 ομάδες, οι οποίες προβλέπεται να συγκροτήσουν τέσσερις ομίλους των 19 ομάδων έκαστος.
Ο καταρτισμός των ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια «αρχίζει» από τον Έβρο και μέχρι το κέντρο της Μακεδονίας περιλαμβάνει 16 ομάδες, οπότε για να συμπληρωθεί ο αριθμός 19 απαιτούνται άλλες τρεις ομάδες που μπορεί να είναι είτε οι εκπρόσωποι της Πιερίας (Πιερικός, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, ΓΑΣ Σβορώνου) είτε οι ισάριθμοι της Κοζάνης (ΦΣ Κοζάνης, ΑΕ Ποντίων Κοζάνης, Μακεδονικός Φούφα). Όποια από τις δύο τριάδες «περισσέψει», θα περιληφθεί αναγκαστικά στον 2ο όμιλο, όπου αναμένεται να συμπεριληφθούν και οι ακόλουθες ομάδες: Λάρισα 3 (Ηρακλής Λάρισας, ΠΟ Ελασσόνας, Δωτιέας Αγιάς) Τρίκαλα 3 (ΑΟ Τρικάλων, ΠΟ Φήκης, Διγενής Νεοχωρίου) Θεσσαλία - Μαγνησία 2 (Ολυμπιακός Βόλου, Δήμητρα Ευξεινούπολης), Καστοριά 1 (ΑΓΣ Καστοριάς), Κέρκυρα 1 (Αστέρας Πετριτή), Πρέβεζα/Λευκάδα 3 (Τηλυκράτης Λευκάδας, Αχέρων Καναλακίου, Απόλλων Πάργας), Άρτα 1 (ΑΕ Καραϊσκάκης), Βοιωτία 2 (ΑΟ Υπάτου, Αμβρυσσέας Διστόμου).
Στον σχεδιασμό αυτόν ενδέχεται να μην περιληφθούν οι δύο βοιωτικές ομάδες και να αντικατασταθούν από τους δύο εκπροσώπους της Αιτωλοακαρνανίας (Ναυπακτιακός Αστέρας, Παναγρινιακός), που εδρεύουν επίσης στα «σύνορα» του ομίλου, προς άλλη κατεύθυνση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass