MotoGP Buriram Ταϊλάνδης και μάχη μέχρις εσχάτων

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2022 9:10

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP βρίσκεται ήδη στην Ασία και μετά τον αγώνα στο Motegi μεταφέρεται στην Ταϊλάνδη για τον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Chang International Circuit στο Buriram της Ταϊλάνδης, ο δεύτερος αγώνας από τους τέσσερις που θα γίνουν εκτός

Ευρώπης και 17ος αγώνας του Πρωταθλήματος MotoGP πριν επιστρέψει στη γηραιά ήπειρο για να κλείσει η σεζόν! H πίστα μήκους 4.554 μ. φιλοξενεί ξανά αγώνα μετά την αναγκαστική αποχή, ελέω Covid-19, το 2020 και το 2021.
Το Πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο όσο ποτέ μετά τον απροσδόκητο αγώνα στο Motegi, αφού σχεδόν τίποτα δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί από τους πρωταγωνιστές, με τον πρωτοπόρο Fabio Quartararo να τερματίζει 8ος, τον δεύτερο στη βαθμολογία Pecco Bagnaia να έχει πτώση και τον τρίτο Alix Espargaro να τερματίζει εκτός βαθμών λόγω ενός τεχνικού λάθους της ομάδας του! Όλα στον αγώνα της Ταϊλάνδης είναι ανοιχτά και το Πρωτάθλημα έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά! Έτσι, ο « El Diablo » φτάνει στο Buriram με 18 βαθμούς πλεονέκτημα έναντι του Pecco Bagnaia και 25 έναντι Aleix Espargaro!
Να σημειώσουμε ότι με τη διαφορά ώρας με την Ταϊλάνδη, οι αγώνες την Κυριακή θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί με τη Moto3, στις 9.20 της Moto2 και της Μεγάλης κατηγορίας MotoGP θα γίνει στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
Η πίστα, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Hermann Tilke, άνοιξε το 2014, έχει μήκος 4.554 μέτρα και έχει 12 στροφές (5 αριστερές και 7 δεξιές). Η διάταξη είναι πολύ παρόμοια με αυτήν της πίστας Spielberg στην Αυστρία, με δύο μεγάλες ευθείες που «ενώνονται» από μια σφιχτή στροφή και ένα δεύτερο μέρος της πιο ελικοειδής πίστας.
Το ρεκόρ πίστας ανήκει στον Marc Marquez, ο οποίος, το 2018, η πρώτη έκδοση του GP στο Buriram, έγραψε χρόνο 1:30.031. Σε αυτήν την πίστα ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες είναι ο Marquez, με δύο νίκες.
Οι καιρικές συνθήκες σε αυτό το μέρος του κόσμου είναι συχνά πολύ ιδιαίτερες. Λίγο πολύ, όπως στη Μαλαισία, οι καταιγίδες μπορεί να εναλλάσσονται με πολύ γρήγορα ξέφωτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass