Run Greece:

Αθλητισμός χωρίς διακρίσεις

*Η Λάρισα έγινε το επίκεντρο του δρομικού κινήματος και χιλιάδες δρομείς κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης * Κ. Αγοραστός: Ο αθλητισμός επιστρέφει στην κανονικότητα

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2022 20:30

Αθλητισμός χωρίς διακρίσεις ήταν το μήνυμα που έστειλε το φετινό Run Greece στη Λάρισα με τους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, τον αγώνα παίδων και τον αγώνα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μια διοργάνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας - Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.


Το δρομικό κίνημα έχει εδώ και πολλά χρόνια γίνει βίωμα και τρόπος ζωής σε όλο τον πλανήτη και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γιγαντωθεί και στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό... Αυτό φάνηκε και χθες, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να κάνει λόγο για «επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα».
Εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας πλημμύρισαν τους δρόμους της Λάρισας από νωρίς το πρωί στο ξεκίνημα των 10 χιλιομέτρων, ενώ γιγαντώθηκε το κύμα των δρομέων στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, όπου η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή.
Η διοργάνωση του 8ου αγώνα «Run Greece» στη Λάρισα, αποτελεί απόδειξη επιτυχίας του θεσμού του μαζικού αθλητισμού, ταυτόχρονα όμως και της ανάγκης που έχει η κοινωνία μας να συμμετέχει σε «γιορτές ζωής», όπως ο συγκεκριμένος λαϊκός αγώνας δρόμου. Άλλωστε, η δυνατότητα συμμετοχής, χωρίς μάλιστα η πρωτιά να είναι αυτοσκοπός, αποτελεί το μεγάλο κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπουν εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν πως η σειρά αγώνων Run Greece απευθύνεται σε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας, και μας προτρέπει για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από την άθληση και τη συμμετοχή, καθώς και την ανανεωμένη μορφή της φετινής σειράς. Κάλεσαν επίσης τους πολίτες να συμμετάσχουν στους δρομικούς αγώνες.
Την παράσταση έκλεψαν οι δύο αδελφές κωπηλάτριες, οι Ελένη και Ειρήνη Βαρελοπούλου του ΟΕΑΝΑΒ, που ήταν 6ες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Κ23.
Επίσης από την Παραμυθιά Ηγουμενίτσας ήρθε πρώτος ο Αλέξανδρος Γεωργίου, ενώ η Ελένη Οικονόμου του Πελασγού μετά τη νίκη στον «Αχίλλειο Άθλο» κέρδισε και το Run Greece.
*Επίσης βραβεύτηκε ο αθλητής του Πελασγού Γουιγούης που ήταν ο νεαρότερος αθλητής σε υψηλή θέση στο «Run Greece».

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ
Εκτός του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, παρευρέθηκαν ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, οι αντιδήμαρχοι Θάνος Αδαμόπουλος, Γιάννης Αλεξούλης, Παναγιώτης Νταής, Μιχάλης Αναστασίου, Κοσμάς Γιαννακόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στέλιος Δημότσιος (και μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ), Κώστας Καλαμπάκας (φυσικοθεραπευτής της Εθνικής ποδοσφαίρου), ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Ζέρβας, ο διοικητής Τροχαίας Βασίλης Βλαχογιάννης.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές ευχαρίστησε τους εθελοντές κυρίως, τους εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων (με επικεφαλής την Έλενα Ζήλου), την Τροχαία Λάρισας, την Πυροσβεστική, τις ομάδες διάσωσης και τους χορηγούς των αγώνων.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο αθλητικός συντάκτης της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ 10 ΧΛΜ.
ΑΝΔΡΕΣ
1. Αθανάσιος Μπίρος (Γ.Ε.Α Τρικάλων) 34:08,4
2. Ιωάννης Ηλίας (ΓΑΣ Ιλισσός) 36:18,7
3. Παναγιώτης Περήφανος (Πελασγός Λάρισας)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. Ευγενία Παπαδημάτου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) 37:04,5
2. Δήμητρα Παπαδοπούλου (ΓΣ Λαγκαδά) 41:13,9
3. Αφροδίτη Κυρκοπούλου (ΦΣ Άργους Ορεστικό) 42:26,9
RUN GREECE LARISA 2022
ΑΝΔΡΕΣ 10 ΧΛΜ.
1. Κωνσταντίνος Πανταζής 33:48,4
2. Κωνσταντίνος Καρατζάς 34:34,9
3. Απόστολος Κατσαβριάς 36:54,1
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 10 ΧΛΜ.
1. Δήμητρα Μπίκα (Κάλλιστος) 40:58,6
2. Ειρήνη Βαρελοπούλου (ΟΕΑ ΝΑΒ κωπηλασία) 44:24,0
3. Τριανταφυλλιά Τσιαπανίκα 48:55,4
ΑΝΔΡΕΣ 5 ΧΛΜ.
1. Αλέξανδρος Γεωργίου (Παπαχρήστος RUNNING TEAM) 16:48,2
2. Χρήστος Ζησόπουλος (Γ.Σ. Λ. Προμηθέας 2020) 17:30,3
3. Δημήτρης Βλιώρας (Δρομείς Τυρνάβου) 18:23,6
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 5 ΧΛΜ.
1. Ελένη Οικονόμου (Πελασγός Λάρισας) 20:46,5
2. Έλενα Βαρελοπούλου 21:36,6
3. Μαρία Διαλεγμένου (Γ.Σ. Λαγκαδά) 22:58,5

 

Φωτ.: Βαγγέλης Κουσιώρας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass