ΕΠΣΛ: Θέτει τους αιρετούς του Νομού προ των ευθυνών τους

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2022 18:20 | Τελευταία ενημέρωση: 05 Οκτ 2022 19:37

Με αφορμή την αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, η Ε.Π.Σ.Λ. με ανακοίνωσή της θέτει τους αιρετούς του Νομού (βουλευτές, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, δημάρχους) προ των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία, ώστε η κραυγή αγωνίας των ερασιτεχνικών σωματείων να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και σύντομα να έχουμε όλοι τη χαρά να ξαναδούμε τους αγωνιστικούς χώρους να σφύζουν από ζωή.


Αναλυτικά:
«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας, αφουγκραζόμενη την αγωνία όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στη λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, απευθύνεται στους βουλευτές του Νομού Λάρισας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους δημάρχους του Νομού, αλλά και οποιονδήποτε θεσμικό φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί υπεύθυνα προκειμένου να τους δώσει με κάθε λεπτομέρεια τις αιτίες της διακοπής της αγωνιστικής δράσης.
Σε μια περίοδο που η κοινωνία και ανάμεσά της σε εξέχοντα ρόλο ο χώρος του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου έχουν πληγεί καίρια από την πανδημία, την οικονομική κρίση και την πολλαπλή ανασφάλεια, η Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να κρατήσει ζωντανά τα σωματεία της δύναμής της, πολλά εκ των οποίων εδρεύουν σε απομακρυσμένα χωριά και αντιμετωπίζουν πρόσθετες αντιξοότητες. Σε αυτήν τη συγκυρία τροχοπέδη αποτελεί η πρόσθετη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται από τη Γ.Γ.Α., ώστε το αυτονόητο δικαίωμά τους να αγωνίζονται στα γήπεδα να χρειάζεται πολλαπλάσια πιστοποίηση. Κατανοούμε όσον αφορά στη χρηματοδότηση την επιλογή της Πολιτείας να ζητά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δεν μπορούμε, όμως, σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει για την άσκηση του πρωταρχικού δικαιώματος του κάθε αθλουμένου και μάλιστα σε μία συγκυρία κατά την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση ότι η πάταξη της γραφειοκρατίας αποτελεί αυτοσκοπό.
Το μόνο που επιτυγχάνεται με όλη αυτήν τη διαδικασία είναι να δημιουργούνται έριδες και προστριβές μεταξύ των σωματείων και των Ο.Τ.Α . που καλούνται να εφαρμόσουν πρακτικά ανεφάρμοστες οδηγίες, των οποίων η σκοπιμότητα απέχει κατά πολύ ακόμη και από αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα για την παροχή δυνατότητας στον οποιονδήποτε να επιδίδεται στον αθλητισμό.
Θεωρούμε ότι οι αιρετοί άρχοντες του Νομού μας, αντιλαμβανόμενοι και τη δική τους ευθύνη, θα ενστερνιστούν τους προβληματισμούς μας και θα αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία, ώστε η κραυγή αγωνίας των ερασιτεχνικών σωματείων να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και σύντομα να έχουμε όλοι τη χαρά να ξαναδούμε τους αγωνιστικούς χώρους να σφύζουν από ζωή».

 

Φιλικό προεπιλογής της μικτής Κ-16 ΕΠΣΛ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Από τον ενωσιακό προπονητή Δημήτρη Τσέτσιλα καλούνται οι παρακάτω παίκτες να βρίσκονται σήμερα Τετάρτη 5/10 και ώρα 14:45 στο γήπεδο Τερψιθέας για φιλικό προεπιλογής με την Κ-16 του Ηρακλή Λάρισας: Τσακμάκης, Δαλλιός, Καγκελάρης (Αστραπή Ν.Π.), Κουπατσιάρας (Πελασγιώτιδα), Παπάς (Αμπελόκηποι), Μαξακούλης, Μπιώτης, Νιάμας, Μαλέσκος (Ερασ. ΑΕΛ), Μπουρονίκος, Κοθράς, Γάτσιας (Απόλλων Λάρισας), Γκανάτσας (Φαλανιακός), Φακίτσας (Δόξα Βλαχογιαννίου), Τάχος, Αρσένης, Δαούλας, Κοντογιάννης (Δήμητρα Γιάννουλης), Αγάκος (Ατρόμητοι Θύελλα) Δρυστέλας (Α.ΠΟ.ΕΛ.), Κώστας (Προμηθέας).
Όλοι οι παραπάνω παίκτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αθλητική περιβολή, καλαμίδες και κάρτες υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass