Τσιάρας: Η ΑΕΛ έχει το καλύτερο φορ... Καρανίκας: Προσοχή στα εύκολα...

*ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (1-0)

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 13:40

Δύο πρώην «βυσσινί» βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου Αλκαζάρ στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τη Νίκη Βόλου (1-0), ο Αντώνης Τσιάρας, που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ομάδα του, η Παναχαϊκή, έπαιζε την προηγούμενη μέρα και είχε ρεπό, αλλά και ο Νίκος Καρανίκας που το πρωτάθλημα στη Μολδαβία στο οποίο αγωνίζεται έχει διακοπεί λόγω παγετού για δύο μήνες.


Μιλήσαμε αρχικά με τον Αντώνη Τσιάρα, που είχαμε να τον δούμε και αρκετό καιρό, αφού τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στην Αγία Νάπα της Κύπρου και γύρισε στην Ελλάδα φέτος.
Ο 29χρονος αμυντικός χαφ, που το καλοκαίρι ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την εκλεκτή της καρδιάς του Ειρήνη Κολοβέτσιου (ξαδέλφη του ποδοσφαιριστή Δημήτρη), παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον αδελφό του Αλέξανδρο.
Το πρώτο που τον ρωτήσαμε είναι πώς είδε την αναμέτρηση... Μας είπε: «Ήταν ένα ντέρμπι που όποιος έβαζε πρώτος γκολ θα κέρδιζε. Έδειξε καλά στοιχεία η ομάδα και εύχομαι ειλικρινά να ανέβει γιατί σε αυτή έχω αγωνιστεί και έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής». Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Τσιάρας έχει παίξει 35 φορές με τα χρώματα της ΑΕΛ και καθιερώθηκε ως επαγγελματίας με το δίδυμο Μπάντοβιτς-Νταμπίζα, είχε προωθηθεί από τον Κόουλμαν και στη συνέχεια βοηθήθηκε σημαντικά από τον Μιχάλη Ζιώγα.
*Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ΑΕΛ;
«Είναι δυνατή ομάδα που έχει ομοιογένεια, αφού έχεις τους ίδιους παίκτες με πέρυσι και τον ίδιο προπονητή. Γνωρίζονται καλά οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους. Επίσης έχει τον καλύτερο φορ της κατηγορίας, τον Μάριο Όγκμποε. Και οι υπόλοιποι παίκτες είναι αξιόλογοι και ξέρουν τα μυστικά της κατηγορίας.
*Η Παναχαϊκή στην οποία αγωνίζεσαι θα ανέβει;
«Παίζουμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, όπου πέντε με έξι ομάδες έχουν στόχο την άνοδο. Έχουμε αυτήν τη βδομάδα το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ σημαντικό είναι ότι ο κόσμος αρχίζει και βοηθάει την ομάδα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι...».
*Την κατηγορία πώς τη σχολιάζεις;
«Είναι κρίμα να μην είναι οργανωμένη και να ξεκινάει τόσο αργά τις υποχρεώσεις. Και είναι κρίμα γιατί παίζουν Ελληνες ποδοσφαιριστές και υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι που θα κάνουν σημαντική καριέρα».
***
Στον αγώνα βρέθηκε και ο Νίκος Καρανίκας που υπήρξε και πρώην αρχηγός της ΠΑΕ ΑΕΛ με πάνω από εκατό συμμετοχές στους «βυσσινί» και το σημαντικό είναι ότι αναδείχθηκε μέσα από την παραγωγική διαδικασία της ομάδας.
Είδε τον αγώνα παρέα με έναν φίλο του και, το πρώτο σχόλιο που έκανε, ήταν: «Θυμήθηκα παλιές εποχές, καθώς είδα κόσμο στο γήπεδο και κυρίως τους οργανωμένους. Αυτό είναι σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και κυρίως για τους αντιπάλους που θα έρθουν στο Αλκαζάρ και δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν με τόσους θεατές.
Η ομάδα μπήκε καλά, δημιούργησε φάσεις και ήταν δεδομένο ότι όποιος έβαζε γκολ θα κέρδιζε. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ΑΕΛ πρέπει να κερδίζει τις θεωρητικά εύκολες ομάδες γιατί αυτές κάνουν τη ζημιά, αφού στα ντέρμπι αγωνίζεσαι υποψιασμένος. Αυτά τα παιχνίδια, και όχι τα ντέρμπι, θα κρίνουν την άνοδο».
Ο 30χρονος δεξιός μπακ θα είναι στη Λάρισα για αρκετό διάστημα λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος στη Μολδαβία, όπου η ομάδα του, η Ζίμπροου, τερμάτισε στην κανονική περίοδο στην 3η θέση και θα παίξει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο ίδιος μετράει έξι συμμετοχές.
Η 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Κ-19
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής για το Πρωτάθλημα Κ-19 Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26.11.2022
Θεσπρωτός - ΝΠΣ Βέροια (15:00)
Νίκη Βόλου - Απόλλων Πόντου (15:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ 27.11.2022
Ηρακλής Λάρισας - Διαγόρας (10:00, γήπ. Κοιλάδας)
Αλμωπός Αριδαίας - Μακεδονικός (11:30)
Απόλλων Λάρισας - ΑΕΛ (11:00, γήπ. Μάνδρας)
ΡΕΠΟ: ΠΟΤ Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας, Πανσερραϊκός

Του Σωτ. Κέλλα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass