ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ:

Τα είδα όλα από τον 14ο όροφο

«ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» - «ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ»

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2023 11:15

Του Σωτ. Κέλλα
Τον σεισμό που συγκλόνισε την Τουρκία και έγινε αισθητός μέχρι τη Γροιλανδία έζησε ένας Λαρισαίος ποδοσφαιριστής, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, που από το 2020 αγωνίζεται στην Κάισερισπορ που έχει έδρα το Καϊσέρι και βρίσκεται τρεις ώρες μακριά οδικώς από το επίκεντρο που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση.


Ο σεισμός έπιασε κυριολεκτικά στον ...ύπνο τον Κολοβέτσιο (έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα) που ούτε να περπατήσει δεν μπορούσε όταν προσπάθησε να σηκωθεί, καθώς το διαμέρισμά του βρίσκεται στον 14ο όροφο πολυκατοικίας.
Περιζήτητος απ’ όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μίλησε και στην «Ε» λέγοντας τα εξής: «Στην πολυκατοικία όπου μένω νόμιζα ότι θα έπεφτα, πίστευα ότι όλα τελείωσαν γιατί η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη ένταση και διάρκεια. Τελικά γλίτωσε η πολυκατοικία με ρωγμές, αν και νεόκτιστη, και στη συνέχεια είδα ότι στην πόλη δεν υπήρχαν πολλές ζημιές και κυρίως απώλειες από ανθρώπινες ζωές.
Εμείς ήδη μετακομίσαμε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, όπου πολύ πιθανό να μείνουμε σε σκηνές ή σε πρόχειρα καταλύματα ή σε σλίπινγκ μπαγκ. Ευτυχώς η ομάδα έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις και θα μας βοηθήσουν. Εκτός από τον σεισμό έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αφού όλα είναι σκεπασμένα από χιόνι.
Δυστυχώς μέχρι και τώρα που μιλάμε (σ.σ.: 11 το βράδυ) οι μετασεισμοί συνεχίζονται.
Όταν βγήκα σε τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα και έγινε σεισμός τα έχασα... Από τη μια ήθελα να ενημερώσω τους τηλεθεατές και από την άλλη να φύγω γιατί δεν ήξερα τι μπορούσε να συμβεί. Το ζήσατε και πέρυσι στη Λάρισα τον Μάρτιο. Αν με σεισμό 6 Ρίχτερ στη Λάρισα υπήρξαν μεγάλες ζημιές φανταστείτε τι έγινε με 7,8 Ρίχτερ και πόσο μεγαλύτερη ήταν η έντασή του.
Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας γιατί η χώρα μου είναι η πρώτη που βοήθησε τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας. Οι κοινωνικές ανάγκες είναι πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες. Τρία χρόνια δεν έχω το παραμικρό παράπονο, με θαυμάζουν σαν Έλληνα και μου φέρονται πολύ καλά. Εύχομαι όλοι να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν τη γειτονική μας χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass