Οι Λαρισαίοι στηρίζουν το «Run For Autism»

*ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΕΝΑ 9ΘΕΣΙΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2023 11:30

Το 2007 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 2 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό. Οι άνθρωποι οφείλουν να δείχνουν αποδοχή και αγάπη σε αυτά τα υπέροχα ξεχωριστά

παιδιά που θα τους χαρίσουν όμορφες στιγμές και απρόσμενες χαρές. Και να θυμάστε ...τα αυτιστικά άτομα δεν υποφέρουν από τον αυτισμό, υποφέρουν από τον τρόπο που τους φερόμαστε!
Αυτήν τη χαρά καλούνται να δώσουν όλοι οι Λαρισαίοι την ερχόμενη Κυριακή 2 Απριλίου στον 1ο Αγώνα «Run For Autism» στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας που διοργανώνεται σε συνεργασία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο Σύλλογος Α.Σ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας, η Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ και ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι 5 χλμ. και παιδικός αγώνας 400 μέτρων.
Στη σύγχρονη κοινωνία, το κυριότερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν τα αυτιστικά παιδιά και οι οικογένειές τους είναι το στίγμα και οι διακρίσεις. Για την αντιμετώπιση αυτών απαιτούνται προσπάθειες των γονέων, εκστρατείες ενημέρωσης για την φύση του αυτισμού, τα συναισθήματα και τις ανάγκες των παιδιών, καθώς και αναγνώριση του δικαιώματος για ζωή.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι συνδιοργανωτές σημείωσαν τα εξής:
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ (περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Ένας μοναδικός, ανθρώπινος αγώνας, ένας αγώνας ευαισθητοποίησης και προσφοράς για τα παιδιά με αυτισμό διοργανώνεται την Κυριακή στη Λάρισα. Συνεργαζόμαστε με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και την πρόεδρο Ερη Καλογεροπούλου που είναι και η ψυχή του Συλλόγου. Της οφείλουμε πολλά γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, μας έχει ευαισθητοποιήσει και μας έχει κάνει κοινωνούς των προβλημάτων και των λύσεών τους. Μας έχει δώσει τη δύναμη, τα επιχειρήματα για να βρίσκουμε λύσεις, να διεκδικούμε και να φτάνουμε στο αποτέλεσμα. Πετύχαμε να έχουμε δύο κτίρια ένα από την «Ελευθερία», ένα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και τώρα ξεκινάμε το κτίριο για τα παιδιά με σύνδρομο Down. Έτσι ευαισθητοποιηθήκαμε για να έχουμε στο ΕΣΠΑ προγράμματα για τη χρηματοδότηση θέσεων εργασίας συνοδών δίπλα στα άτομα με αναπηρία. Τρέχουμε για καλό σκοπό. Είναι ένας ακόμα μεγάλος λαϊκός αγώνας με φιλανθρωπικό αποτύπωμα, καθώς τα έσοδα θα δοθούν για την ενός μικρού λεωφορείου 9 θέσεων, που θα καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης ωφελούμενων των δομών του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, (Κέντρο Ημέρας «ΧAΡΑ Ι» και Οικοτροφείο «Ελευθερία»)».
ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ (αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λαρισαίων και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο Κύκνος»): «Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου που συμβολικά ανατρέχει στον αγώνα δρόμου ζωής που κάνουν οι οικογένειες των ατόμων με αυτισμό. Που χρειάζονται την ενδυνάμωση, την αλληλεγγύη και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων την έχει επιδείξει διαχρονικά, συμπαραστεκόμενος αλλά και με πράξεις. Συνεργαζόμενος με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλους δωρητές προκειμένου να ανεγερθούν τα οικήματα «Χαρά» και «Χαρά ΙΙ». Είναι πολύ σημαντικό για μια κοινωνία που θέλει να αγκαλιάσει τα παιδιά με αυτισμό, να τρέξουμε όλοι και να στείλουμε το μήνυμα ζωής. Η αλληλεγγύη και το μοίρασμα της καλοσύνης είναι προϋπόθεση για να πάει η κοινωνία μπροστά. Συμβολικά ο «Κύκνος» προσφέρει 200 ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την αγορά του μικρού λεωφορείου».
Έρη Καλογεροπούλου (πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας): «Η 2α Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Είναι μια μέρα που υπενθυμίζει στην κοινότητα ότι υπάρχουν και τα άτομα με αυτισμό και έχουν κάποιες ανάγκες τα ίδια και οι οικογένειες τους. Επιλέξαμε αυτήν τη μέρα για να κάνουμε αυτό τον αγώνα με την υποστήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου, του ΣΕΓΑΣ - Θεσσαλίας, της Τροχαίας. Η Λάρισα είναι μια πολύ αισθητοποιημένη και περιμένουμε μεγάλη συμμετοχή. Σας περιμένουμε όλους και σας ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθειά σας και υποστήριξη».
Ηλίας Καφφές (πρόεδρος ΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας): «Είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας. Ένας αγώνας που δεν έχει σημασία ούτε ο νικητής, ούτε οι επιδόσεις. Γίνεται μια αθλητική γιορτή στο Αρχαίο Θέατρο που μεταδίδει τα διαχρονικά αθλητικά μηνύματα της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του ευ αγωνίζεθαι. Το υπέροχο μήνυμα του αγώνα «γεφυρώνοντας αποστάσεις, ενώνουμε κοινότητες» μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Τα παιδιά με αυτισμό δεν υποφέρουν από αυτισμό, υποφέρουν από τη δική μας συμπεριφορά απέναντι τους».
Βασίλης Βλαχογιάννης (διοικητής Τροχαίας Λάρισας): «Ευγενής ο στόχος και ο σκοπός της οργάνωσης της Κυριακής. Αυτονόητες οι ευχές μας για καλή επιτυχία της εκδήλωσης. Στο πλαίσιο των καθηκόντων μας η Τροχαία Λάρισας θα είναι στα σημεία που πρέπει να είναι ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλή αθλητικό περιβάλλον. Καλή επιτυχία σε όλους».
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
- Αγώνας Δρόμου Παιδιών 400 μέτρων (Γέφυρα Πηνειού- Αρχαίο Θέατρο)
- Αγώνας Δρόμου Ανδρών - Γυναικών 5.000 μέτρων (Αρχαίο Θέατρο - κοίτη Πηνειού - Αρχαίο Θέατρο)
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ το Αρχαίο Θέατρο και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση των 400 μ. Παιδιών θα δοθεί στις 11:00 π.μ., ενώ των 5.000 μ. Ανδρών - Γυναικών στις 11:30 π.μ. Οι δρομείς θα μπουν σε μπλοκ ανάλογα με τη διαδρομή στην οποία θα τρέξουν.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα segas-thessalias.gr μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή έως αύριο Παρασκευή 31/3/2023. Για τους δρομείς κάτω των 18 ετών, η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα-κηδεμόνα. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass