FORMULA 1

Στο συναρπαστικό Albert Park

Δημοσίευση: 02 Απρ 2023 13:02

Ο τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος διεξάγεται στο Albert Park της Μελβούρνης με τη Red Bull να πηγαίνει και πάλι ως το απόλυτο φαβορί.
Ο Max Verstappen κατάφερε να πάρει τη δεύτερη φετινή του pole στη Μελβούρνη. Την παράσταση, όμως, έκλεψαν οι δύο Mercedes.

Οι δύο W14 κατάφεραν να πάρουν κατάταξη στις θέσεις 2 και 3 με τον Russell για άλλη μία φορά ταχύτερο του Hamilton. Αντιθέτως η Ferrari και ο Perez απογοήτευσαν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πρώτη θέση του Verstappen ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ωστόσο η διαφορά που είχε ο Ολλανδός από τις δύο Mercedes δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Οι Mercedes -οι οποίες και πέρυσι απέδιδαν πολύ καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες- ήταν πολύ ανταγωνιστικές και κατάφεραν να υποσκελίσουν τον Alonso στην τέταρτη θέση. Φέτος θα υπάρχει και τέταρτη ζώνη DRS στη νέα πίσω ευθεία που δημιουργήθηκε. Η επιπλέον ζώνη είχε προγραμματιστεί και για πέρυσι. Ωστόσο, η FIA την είχε ακυρώσει κατά τη διάρκεια του τριημέρου έπειτα από πιέσεις της Alpine. Η πίστα αποτελεί μία από τις αγαπημένες του Lewis Hamilton με τον Βρετανό να έχει κατακτήσει όλες τις pole positions από το 2014 μέχρι και το 2019. Το 2020 και το 2021 ο αγώνας δεν είχε διεξαχθεί λόγω της πανδημίας. Πέρσι στο GP είχε κυριαρχήσει ο Charles Leclerc με τη Ferrari.
Ο αγώνας ολοκληρώνεται έπειτα από 58 γύρους. Η πίστα μετά τις περσινές αλλαγές στη διαδρομή της έχει γίνει αρκετά πιο γρήγορη από ότι στο παρελθόν. Τα set-up θα προσανατολίζονται περισσότερο προς την παραγωγή χαμηλού φορτίου κάθετης δύναμης.
Έτσι, η πίστα της Μελβούρνης μοιάζει περισσότερο με την Jeddah παρά με το Sakhir. Ο αγώνας βγαίνει με μία στάση στα pits. Θα έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε ποιες ομάδες καταφέρουν να κάνουν τη στρατηγική με soft-medium να δουλέψει. Ανοίξτε τηλεόραση μαζί με το πρωινό σας για να δείτε έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα στις 08:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass