ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ:

Η ΑΕΛ στο γκρουπ των πέντε καλύτερων ομάδων της χώρας

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2023 11:15

Ήταν 30 Νοεμβρίου 2010, όταν η ΠΑΕ ΑΕΛ, που δεν πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα της Super League 1, και ο πρώην μεγαλομέτοχος Κωστής Πηλαδάκης συζητούσε με τον Παύλο Δερμιτζάκη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά η αντίδραση των οργανωμένων φιλάθλων της λαρισινής ομάδας σταμάτησε την πρόσληψή του.

Κανένας δεν γνωρίζει αν η ομάδα πήγαινε καλύτερα ή όχι. Η ουσία είναι ότι τη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο η ΑΕΛ υποβιβάστηκε.
Μετά από 13 περίπου χρόνια ο Δερμιτζάκης για πρώτη φορά απάντησε για το θέμα αυτό στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΛ-Πανσερραϊκού (0-0) χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Μην ξεχνάμε ότι η μοίρα έφερε τον Δερμιτζάκη να είναι ο αντίπαλος προπονητής που στέρησε την άνοδο στην ΑΕΛ τα δύο τελευταία χρόνια. Πέρυσι με τη Βέροια και φέτος πολύ πιθανόν με τον Πανσερραϊκό.
Είπε χαρακτηριστικά:
«Είχα συμφωνήσει με τη Λάρισα, αλλά δυστυχώς οι οργανωμένοι είχαν βγάλει μια ταμπέλα, είχαν κατονομάσει, ας πούμε, ότι ανήκω σε κάποια ομάδα. Έχετε δει την πορεία μου, ότι τελικά δεν ανήκω σε κάποια ομάδα, έχω γυρίσει πάρα πολλές ομάδες.
Δεν ξεκίνησα ούτε ως βοηθός προπονητή, ούτε ξεκίνησα ξαφνικά σ’ έναν πάγκο Super League.
Εγώ έχω περάσει προπονητικά, είμαι από το 2001 προπονητής, από Δ’ Εθνική, πέρασα από Γ’ Εθνική, πέρασα από Β’ Εθνική και από Super League.
Έχω περάσει απ’ όλες τις ομάδες και έχω δώσει τη μάχη μου και τον αγώνα μου. Θα ήταν τότε τιμή μου πραγματικά να δουλέψω στη Λάρισα, γιατί η Λάρισα είναι για όλο τον κόσμο, όχι για τους Λαρισαίους μόνο, μια μεγάλη ομάδα.
Είναι από τις πρώτες επαρχιακές ομάδες και είναι μέσα στο γκρουπ των πέντε καλύτερων ομάδων της χώρας μας. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τον πληθυσμό της πόλης, αλλά έχει να κάνει με το τι έχει προσφέρει αυτή η ομάδα και τι έχει πετύχει μέχρι τώρα.
Δεν μπορώ εγώ να πω κάτι διαφορετικό. Τότε δεν μπορέσαμε να συνεργαστούμε, γιατί, όπως είχα πει, θυμάμαι, στον πρόεδρο της ομάδας κ. Πηλαδάκη, εγώ δεν φταίω σε κάτι, να έρθω και να πληρώσω κάτι το οποίο δεν μου αναλογεί, η ομάδα θέλει σύμπνοια, η ομάδα θέλει να έρθουν και να εμπνεύσουν άτομα εδώ πέρα για να πετύχει τον στόχο.
Εγώ αν είναι να τη χάσω δεν υπάρχει λόγος, γιατί δεν φταίω εγώ, δεν έχω προκαλέσει κάτι και πραγματικά δεν έχω προκαλέσει τίποτα.
Τέλος πάντων, παρόλα αυτά η Λάρισα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και είναι σε καλά χέρια απ’ ό,τι ξέρω, γιατί έχω ανθρώπους που είναι εδώ πέρα και στο επιτελείο και σαν ποδοσφαιριστές και μου λένε ότι πραγματικά η ομάδα δουλεύει έτσι όπως αρμόζει στην Ιστορία και σε αυτά που έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο.
Και πραγματικά ομάδες όπως είναι η Λάρισα, το ποδόσφαιρο το ίδιο το έχει πάρα πολύ ανάγκη και κάποια στιγμή θα πετύχει τον στόχο που έχει, να μπει στη Super League, γιατί θεωρώ ότι και αυτή η ομάδα εκεί ανήκει».
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass