ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΕ

Μια γιορτή με φόντο την αιώνια ιστορία...

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΛΛΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 33 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Κ-12

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 12:04

Ιστορία 100 και πλέον χρόνων έχει ο ΠΟΕ αφού ιδρύθηκε το 1922 με αριθμό μητρώου EΠΌ το 655 ως Προοδευτικός Όμιλος Ελασσόνας που περιείχε: βιβλιοθήκη , μπάντα - ωδείο, ορειβατικό όμιλο και ποδοσφαιρική ομάδα. Στεγαζόταν στο κτίριο Μιλιέτ Μπαχτσέ και η δραστηριότητά του συνεχίστηκε ως το 1936 οπότε κηρύχθηκε το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου που κατάργησε και τον ΠΟΕ.

Επανιδρύθηκε το 1957 ως Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελασσόνας πλέον και πρώτος πρόεδρος της ομάδας ήταν ο αείμνηστος κ. Αντώνης Κύρκος, έχοντας ως αναφορά αγωνιστικών επιτυχιών τις δύο ιστορικές ανόδους στη Β’ Εθνική όπου αγωνίστηκε την περίοδο 1977-78 και 1980-81, αλλά και τους τρεις διεθνείς παίκτες τον Σπύρο Βάλλα, τον Γιάννη Γκαλίτσιο και τον Γιώργο Σιδηρόπουλο.
Με φόντο την ιστορία αυτή η Ακαδημία του ΠΟΕ πραγματοποίησε το Σαββατόβραδο εκδήλωση όπου τίμησε τον διεθνή Σπύρο Βάλλα που έχει κατακτήσει τέσσερεις τίτλους, δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα με τον Ολυμπιακό και ένα κύπελλο με την ΑΕΛ και τον πρώην τερματοφύλακα και νυν προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Νάση. Επίσης την ομάδα Κ-12 που βγήκε πρωταθλήτρια στη ΕΠΣΝΛ, θέλοντας να δείξει ότι ο σύλλογος έχει λαμπρό μέλλον.
Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτων (ήταν ενημερωμένος μέχρι και για τα αποτελέσματα των αγώνων), ο αντιπερειφερειάρχης Ευάγγελος Αποστόλου, ο δήμαρχος ο Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, Στέλιος Δημουλάς, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος (με τη σύζυγό του Σταυρίνα Τσιάρα) και άλλοι.
Ο προπονητής- άνθρωπος που ο ΠΟΕ αλλά περισσότερο οι γονείς εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους  είναι ο Γιώργος Καλτέκης, που η αφοσίωση που δείχνει στο ποδοσφαιρικό φυτώριο της περιοχής είναι αναγνωρίσιμη πανελληνίως και ήταν αυτός που άνοιξε την εκδήλωση για την προσπάθεια των 130 παιδιών, αλλά κυρίως γι’ αυτούς που κρατάνε ζωντανή την ομάδα και τη συμβολή του νυν προέδρου Χρήστου Αγοραστού, αλλά και του πρώην Άλκη Χατζηβασίλη.
Στη συνέχεια μίλησε ο Χρήστος Αγοραστός που τόνισε την προσπάθεια που κάνει ο ΠΟΕ για να έχει μέλλον, ενώ είπε ότι θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ μέχρι το τέλος.
Κατόπιν ήταν η σειρά του Σπύρου Βάλλα που βραβεύτηκε (την απονομή έκανε ο Γιώργος Καλτέκης) και είπε μεταξύ άλλων τα εξής απαντώντας σε ερωτήσεις: «Ξεκίνησα από τον Ολοσσώνα με τον Γιώργο τον Καλτέκη και την παρότρυνση του πατέρα μου. Ο Γιώργος με ένα παλιό αμάξι με πηγαινοέφερνε κάθε μέρα στην προπόνηση. Αυτή τη στιγμή δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο αλλά με την εστίαση, έχοντας δύο καταστήματα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Μήλο. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο στα 33 επειδή είχα μια διαφωνία με τον τότε πρόεδρο της Ξάνθης Χρήστο Πανόπουλο. Δεν πάω στο γήπεδο, αλλά παρακολουθώ σαν φίλαθλος. Όταν το βιώνεις 100% μέσα από το άθλημα είναι δύσκολο μετά...».
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν όνειρα, να προσπαθούν με θέληση και δύναμη να τα πραγματοποιήσουν.
Εγώ δεν τον κρύβω επηρεάστηκα από την πρωταθλήτρια ΑΕΛ. Όταν ήμουν μικρός και ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο πήγαινα στο γήπεδο και έβλεπα αυτή την ομάδα. Ήταν μια πηγή έμπνευσης που μας στιγμάτισε όλους εκείνη την εποχή ποδοσφαιρικά. Και έδωσε κίνητρα σε μένα και σε αρκετά άλλα νέα παιδιά να γίνουμε επαγγελματίες.
Όταν ήρθα στην ΑΕΛ έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα και χάρηκα που πήρα μαζί της το κύπελλο Ελλάδας».
Σχετικά με το μυστικό της κατάκτησης, αφού στο πρωτάθλημα τότε η ομάδα κινδύνευε με υποβιβασμό τόνισε: «Το μυστικό ήταν ένα. Η μαγική δύναμη που της δίνει η δυναμική του παρελθόντος. Αυτό που λέμε βαριά φανέλα και το εννοούμε».
Τέλος γιατί αποφεύγει τα ΜΜΕ απάντησε: «Δεν είναι καλό και σωστό να μιλάς συνέχεια. Δεν υπάρχει λόγος. Πάντα ήμουν έτσι…».
Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Παναγιώτης Νάσης (προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΛ) που μίλησε για την περιπέτεια υγείας που είχε στο παιχνίδι Κοζάνη-ΑΕΛ, αναλύοντας τη σημασία  να υπάρχουν στα γήπεδα άνθρωποι που γνωρίζουν πρώτες βοήθειες και απινιδωτές που σώζουν ζωές».
Αφιέρωσε τη διάκριση δακρύζοντας στη γυναίκα του Καλλιόπη γιατί σ’ αυτήν, όπως είπε, οφείλει τα πάντα, ενώ εξήγησε πώς μεταλαμπάδευσε την αγάπη για τη θέση του τερματοφύλακα και στην κόρη του που αγωνίστηκε σε ΑΕΛ, ΠΑΟΚ και τώρα στα Τρίκαλα. Είναι γυμνάστρια και κάνει μεταπτυχιακές σπουδές.
Σειρά βραβεύσεων είχε η πρωταθλήτρια ομάδα Κ-12 και ο προπονητής της Γιώργος Καλτέκης (του απονεμήθηκε έπαθλο από τον αντιπεριφερειάρχη), ενώ στους παίκτες έδωσαν μετάλλια ο Σπύρος Βάλλας και ο Παναγιώτης Νάσης. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Μπουμπουνάρας Ευάγγελας, Μούτσιος Θοδωρής, Μουλτσιάς Χρήστος, Γκαμπέτας Νίκος, Λιόλιος Βασίλης, Κουρδής Ζαχαρίας, Μπόντης Βασίλης, Αρσένης Γιάννης, Σκλάβος Θόδωρος, Τακούλας Κωνσταντίνος, Χάμος Ελευθέριος, Παλάκας Στέφανος, Μούτσιος Βασίλης, Μπούσιας Ηλίας, Γκόγκας Βασίλης, Έξαρχος Βαγγέλης.
Στο τέλος ξαναθυμήθηκαν την απονομή κυπέλλου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή των πιτών των τμημάτων των ακαδημιών, αφού προηγουμένως αγιάστηκαν από τον Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτωνα.
Την παρουσίαση έκαναν τα μέλη του ΠΣΑΤ Έλενα Οικονόμου και Σωτήρης Κέλλας.

 

Αντίπαλοι σήμερα Π.Ο.Ε.-Αχιλλέας Φ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Σε αγώνα που θα διεξαχθεί σήμερα και ώρα 15:30 στο δημοτικό γήπεδο της Ελασσόνας, ο Π.Ο.Ε. θα αντιμετωπίσει τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Παιχνίδι το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ και παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς αντίπαλοι τίθενται δυο ιστορικά σωματεία του νομού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass