Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός

ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ: ΠΟΛΛΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΕΒΙΛΛΗ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2024 7:36

Το ξεκίνημα της περιπέτειάς του στον Ολυμπιακό θυμίζει στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την περσινή πορεία του με τη Σεβίλλη, δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στη συνέντευξη Τύπου του χθεσινού αγώνα με τη Φερεντσβάρος (22/2, 22:00, Cosmote), για τα πλέι οφ της φάσης των «16» στο Conference League.


Η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει τους Ούγγρους στη ρεβάνς της νίκης της με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» πριν από μια εβδομάδα ευελπιστώντας να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα που αποκόμισε και να βρεθεί στις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
«Έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις από τη Βουδαπέστη», σχολίασε ο Μεντιλίμπαρ και πως όχι, αφού στην ουγγρική πρωτεύουσα κατάκτησε πέρυσι το Europa League με τη Σεβίλλη.
«Η Σεβίλλη μού θυμίζει πολύ τον Ολυμπιακό, πολλά πράγματα έως τώρα μου θυμίζουν την περσινή περιπέτεια. Δεν θα παίξουμε αύριο έναν τελικό, όμως πρόκειται για μία πρόκριση. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες, όσο πιο συγκεντρωμένοι είμαστε, τόσο πιο κοντά είμαστε στην πρόκριση», πρόσθεσε.
Όσο για το τι θα ήθελε να δει από την ομάδα του; «Σε σχέση με το πρώτο ματς, στο πρώτο μέρος ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, μας ανάγκασε να παίξουμε στο δικό μας γήπεδο. Να μπούμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, εάν πιέσουμε πιο ψηλά και τους υποχρεώσουμε στο δικό μας παιχνίδι, τότε θα είναι δύσκολα για τον αντίπαλό μας. Μου αρέσει οι ομάδες μου να αμύνονται ψηλά, στόχος μας να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να είμαστε αυτοί που θα έχουμε τον έλεγχο του αγώνα».

 

ΣΤΟΥΣ «16» Η ΜΑΚΑΜΠΙ
Όπως και στο πρώτο ματς, που διεξήχθη στη Βουδαπέστη χωρίς θεατές, έτσι και στην χθεσινή ρεβάνς των play off του ECL στην «KAA Arena», ο Φρανζντί Πιερό έκανε τη διαφορά και η Μακάμπι Χάιφα ήταν η ομάδα που με την ισοπαλία στην έδρα της Γάνδης (είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς) έγινε η πρώτη που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης.
Ο 28χρονος σέντερ φορ από την Αϊτή είχε πετύχει το νικητήριο γκολ των Ισραηλινών την περασμένη εβδομάδα στο 65’, σήμερα σκόραρε στο 4ο λεπτό και παρά την «απάντηση» των Βέλγων στο 69’ με τον Τισουνταλί, το συγκρότημα του Μεσάι Ντέγκο ήταν εκείνο που πανηγύρισε στο φινάλε.
Η επιτυχία της Μακάμπι, μάλιστα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι από το 72ο λεπτό αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Σούντγκρεν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων-ρεβάνς των play off εισόδου στους «16» του Europa Conference League:
Γάνδη (Βέλγιο)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)    1-1
(69’ Τισουνταλί-4’ Πιερό)
Α’ αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Μακάμπι Χάιφα με συνολικό σκορ 2-1

ΣΗΜΕΡΑ
Λουντογκόρετς-Σερβέτ    (0-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπέτις    (1-0)
Μπόντο Γκλιμτ-Άγιαξ    (2-2)
Σλόβαν Μπρατισλάβα-Στουρμ Γκρατς    (1-4)
Άιντραχτ Φρ.-Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ    (2-2)
Φερεντσβάρος-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    (0-1)
Λέγκια Βαρσοβίας-Μόλντε    (2-3)
*Στη φάση των «16» έχουν ήδη προκριθεί απευθείας ως πρώτοι στους ομίλους οι ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα, Μπριζ, Φενερμπαχτσέ, Φιορεντίνα, Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Βικτόρια Πλζεν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass