Ολα είναι υπέρ της

Από αγωνιστική αξία μέχρι παράδοση στον σημερινό αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2024 11:19

Του Σωτ. Κέλλα

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2 και η ΑΕΛ ετοιμάζεται να πάει από το -9 της κανονικής περιόδου στο -3 στα πλέι οφ.

Σήμερα αγωνίζεται στο Πολύκαστρο με τον Απόλλωνα Πόντου με τον αέρα του φαβορί, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν υποβιβαστεί, ενώ από τον σημερινό αντίπαλο η λαρισινή ομάδα έχει να χάσει από το… 2000 (!). Τις τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις τις έχει κερδίσει όλες και πέρυσι με το εμφατικό 3-0.
Σχετικά με την αρχική ενδεκάδα οι προβλέψεις δείχνουν το θεωρητικά βασικό σχήμα για να μη γίνει κανένα βαθμολογικό «ατύχημα». Αν παίξουν οι βασικοί, θα δούμε πάλι τον Φατάι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ η ενδεκάδα θα είναι ίδια με το προηγούμενο παιχνίδι: Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Γιανναράκης, Ηλιάδης, Μαϊδανός, Αντράντα, Πλέγας, Στίνα Μαυριάς, Πεντρόσο, Φατάι.
Βέβαια, δεν αποκλείεται να αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή…
Το ενδιαφέρον της ΑΕΛ εστιάζεται στο ποια ομάδα θα πάρει την 5η θέση και θα παίξει στα πλέι οφ, αφού αν η ΑΕΚ Β’ κερδίσει τον Μακεδονικό και ο ΠΑΟΚ Β’ τη Νίκη Βόλου, τότε θα παίξει ο ΠΑΟΚ Β’. Αν δε συμβούν ταυτόχρονα και τα δύο, τότε την 5η θέση θα την πάρει ο Μακεδονικός.
Mεθαύριο Τετάρτη ή την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η κλήρωση των αγώνων (δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα), ενώ το μίνι πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μετά τις Απόκριες, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει καιρός για νέα αγωνιστικά πλάνα.
Οι 22 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός των «βυσσινί» Παύλος Δερμιτζάκης είναι οι εξής: Σουλούκος, Θεοδωρόπουλος, Βενετικίδης, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Θ. Παπαγεωργίου, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Παπαδόπουλος, Θωμαΐδης, Πλέγας, Παρασκευάς, Μιλτιάδης, Κοσσονού, Στίνα, Κ. Παπαγεωργίου, Αντράντα, Κόσιτς, Νίνο, Πεντρόσο, Μαυριάς και Φατάι. Εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Σάρατε, Τσουμάνης, ο ανέτοιμος Δημήτρης Στάμου και οι Κυριάκος Ζησούλης και Λεάντρο Μορέιρα.

 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Τριανταμία φορές συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει αντιμετωπίσει εντός έδρας ο Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς) την ΑΕΛ. Η προϊστορία ευνοεί ελαφρώς τον Απόλλωνα Πόντου στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «κοκκινόμαυροι» μετρούν 11 νίκες, οι «βυσσινί» 10, ενώ 10 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα του Πόντου με 36-35. Από το 2000 και μετά η ΑΕΛ δεν έχει χάσει. Αναλυτικά τα παιχνίδια των τελευταίων ετών:
25/11/2000    Απόλλων Π.-ΑΕΛ    2-0    Β’ Εθνική
12/01/2006    Απόλλων Π.-ΑΕΛ    1-2    Κύπελλο
05/03/2006    Απόλλων Π.-ΑΕΛ     2-2    Α’ Εθνική
13/05/2007    Απόλλων Π.-ΑΕΛ     1-2    Α’ Εθνική
16/12/2007    Απόλλων Π.-ΑΕΛ     1-1    Α’ Εθνική
10/01/2008    Απόλλων Π.-ΑΕΛ     1-2    Κύπελλο
24/01/2015    Απόλλων Π.-ΑΕΛ     0-1    Β’ Εθνική
20/12/2018    Απόλλων Π.-ΑΕΛ     0-4    Κύπελλο
12/12/2021    Απόλλων Π.-ΑΕΛ     1-3    Β’ Εθνική
29/01/2023    Απόλλων Π.-ΑΕΛ     0-3    Β’ Εθνική

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΤΕΡΓΙΩΤΗΣ
Ο Γιάννης Στεργιώτης από την Ένωση Αθηνών θα διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα Πόντου. Βοηθοί του ορίστηκαν ο Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και ο Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης). Τέταρτος θα είναι ο Αλέξανδρος Μέγας από την Ένωση Πιερίας και τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Γιώργος Φωτιάδης από την Ε.Π.Σ. Σερρών.

 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η 26η -και τελευταία- αγωνιστική στον Α’ Όμιλο του Πρωταθλήματος της Super League 2 έχει μία και μοναδική εκκρεμότητα: Ποια ομάδα εκ των Μακεδονικού και ΠΑΟΚ Β’ θα τερματίσει στην πέμπτη θέση, ώστε να δώσει το «παρών» στα play off.
Ο Μακεδονικός δοκιμάζεται στο Σεραφείδειο από την ΑΕΚ Β’, που εξασφάλισε, με το 2-0 επί του Αιολικού στη Μυτιλήνη, την είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Οι «πράσινοι» χρειάζονται τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς υστερούν στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ Β’. Οι «ασπρόμαυροι», από την πλευρά τους, περιμένουν αφενός ένα δώρο από τους «κιτρινόμαυρους», αφετέρου πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Νίκης Βόλου. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ηττήθηκε στο φινάλε από την ΑΕΛ (1-2) και καλείται να βρει βαθμολογικό κίνητρο ενόψει της συνέχειας.
Υπενθυμίζεται πως στα μίνι πρωταθλήματα που θα ακολουθήσουν, οι βαθμοί των ομάδων στην κανονική περίοδο διαιρούνται διά του δύο, ενώ τρεις ακόμα ομάδες -πλην του Απόλλων Πόντου δηλαδή- θα υποβιβαστούν μέσω των play out στη Γ’ Εθνική.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2 έχει ως εξής:
ΑΥΡΙΟ
15:00, Σεραφείδειο, ΑΕΚ Β’-Μακεδονικός (Action 24)
15:00, Πολύκαστρου, Απόλλων Πόντου-ΑΕΛ (με πληρωμή)
15:00, Αριδαίας, ΠΟΤ Ηρακλής-Αιολικός (με πληρωμή)
15:00, Καμπανιακού, Καμπανιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας (με πληρωμή)
15:00, Μακεδονικού, ΠΑΟΚ Β’-Νίκη Βόλου (με πληρωμή)
Ρεπό: Λεβαδειακός, Κοζάνη

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός    22 αγ.    55 β.
2. ΑΕΛ    21    46
3. Νίκη Βόλου    21    32
4. ΑΕΚ Β’    21    31
5. Μακεδονικός    21    30
6. ΠΑΟΚ Β’    21    27
7. Αναγέννηση Καρ.    21    26
8. ΠΟΤ Ηρακλής    21    26
9. Κοζάνη    22    24
10. Καμπανιακός    21    23
11. Αιολικός    21    19
12. Απόλλων Π.    21    11
*Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 στις 29.09.2023.

 

Ούτε σήμερα παίζει ο Μορέιρα…

Ούτε και στη σημερινή αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με τον Πόντο είναι ο 22χρονος Αργεντινός Μορέιρα. Μπορεί να βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής, μπορεί να είναι κάτι άλλο - ο προπονητής του πάντως, μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε κάποιους «να μαλώνουν με τον ίσκιο τους» και να «διαψεύδουν», λέει, δημοσίευμα της «Ε» ότι δήθεν παραποιήθηκαν λεγόμενά του σχετικά με την παρουσία του στην ομάδα. Πράγμα που όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά, αντίθετα, φιλοξενήθηκε σχετική δήλωση του μάνατζέρ του. Κι όλος ο κουρνιαχτός, την ώρα που προέχει η μάχη των πλέι οφ με στόχο την άνοδο… Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass