ΕΠΣΛ: Να επανεκδοθούν τα δελτία των παικτών της ΑΕΛ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ: ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2024 11:00

Επιμέλεια: Σωτήρης Κέλλας

«Καλούμε την αρμόδια Επιτροπή (Ε.Ι.Π.), όταν θα εξετάσει συντόμως εκ νέου το θέμα της επανέκδοσης των επίμαχων δελτίων, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Αυτά αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Λάρισας, ρίχνοντας φως στην υπόθεσης της ανάκλησης των δελτίων των χειμερινών μεταγραφών λόγω οφειλής που ξοφλήθηκε μεταγενέστερα.
Η Ε.Π.Σ.Λ. ζητάει την επανέκδοση των δελτίων, υποστηρίζοντας ότι συνέβη κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας υποστηρίζει ότι μετά και την έκδοση βεβαίωσης «περί μη οφειλής» της ΠΑΕ-ΑΕΛ από την Ε.Π.Ο. αναμενόμενο θα ήταν να μην αποφασιστεί καμία ανάκληση δελτίων των πέντε (5) ποδοσφαιριστών.
Δυστυχώς, όμως, αυτό ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, της Ε.Ι.Π.
Εξάλλου, υπάρχουν αναρίθμητες αποφάσεις της Ε.Π.Ο. παλαιότερες, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν υπήρξε καμία ανάκληση δελτίων ποδοσφαιριστών ή μετά την προσωρινή ανάκλησή τους υπήρξε επανέκδοση αυτών.
Η ΑΕΛ προφανώς και δικαιούται και θα διεκδικήσει την επανέκδοση όλων εκείνων των δελτίων που ανακλήθηκαν.
Η Ε.Π.Σ.Ν.Λ. με απόλυτη αίσθηση δικαίου και όχι με όρους εντοπιότητας και μόνο, βρίσκεται αλληλέγγυα και δίπλα στην ιστορική μας ομάδα, καθώς τα επιχειρήματά της είναι δίκαια και οι άνθρωποι τις Ε.Π.Ο. οφείλουν να τα σεβαστούν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ως ΕΠΣΝΛ καλούμε την αρμόδια Επιτροπή (Ε.Ι.Π.), όταν θα εξετάσει συντόμως εκ νέου το θέμα της επανέκδοσης των επίμαχων δελτίων, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Αν η Επιτροπή δεν επανεκδώσει τα δελτία, θα πλήξει ακόμα μια φορά το κύρος και την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων, δημιουργώντας υπόνοιες μεροληπτικής συμπεριφοράς σε βάρος της ΑΕΛ».

 

ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
«Η ΑΕΛ δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο εκτός από δίκαιη συμπεριφορά». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος σε γραπτή δήλωσή του για το θέμα της ανάκλησης των δελτίων της ΠΑΕ ΑΕΛ από την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών.
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Θανάση Μαμάκου έχει ως εξής:
«Έμαθα από μικρός ότι αθλητισμός σημαίνει ευγενής άμιλλα.
Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την αγαπημένη μας ΑΕΛ με προβληματίζουν και με ενοχλούν.
Με προβληματίζουν, γιατί η ισότιμη αντιμετώπιση των ομάδων στον χώρο του ποδοσφαίρου αποτελεί προϋπόθεση δικαιοσύνης.
Με ενοχλούν, γιατί φαίνεται πως κάποιοι, σε αντίθεση με το αίσθημα δικαίου, αποφασίζουν να λειτουργήσουν με τη λογική των «διακριτών» πρακτικών.
Η ΑΕΛ δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο εκτός από δίκαιη συμπεριφορά. Ίδιοι κανόνες για όλες τις ομάδες, για να κρίνονται τα πρωταθλήματα στο γήπεδο. Τίποτα άλλο».

 

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ
Αφαιρέθηκαν προσωρινά έξι βαθμοί από τον Αιολικό στη βαθμολογία της Super League 2, για τις οφειλές προς τους Δημήτρη Ζουλιώτη και Βαγγέλη Πίτκα, οι οποίοι δικαιώθηκαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο και τη Super League 2, εφαρμόζοντας την απόφαση.
Ο Αιολικός έχει προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών για να πληρώσει το ποσό των περίπου 12.000 ευρώ και να του επιστραφούν οι βαθμοί.
Αναλυτικά:
Κατόπιν των αποφάσεων 17/2024 και 18/2024 του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και σύμφωνα με τον ΚΙΜΠ άρθρο 25 παρ. 3, έχουν αφαιρεθεί προσωρινά από την ΠΑΕ Αιολικός έξι (6) βαθμοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass