ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:

Η ΑΕΛ θα δικαιωθεί με προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο

*Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2024 12:10

Αγώνα υπέρ της ΑΕΛ έδωσε χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα 2 ο νομικός, πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, για να μη συμμετέχει η ΑΕΚ Β’ στα πλέι οφ, αλλά δυστυχώς για τη λαρισινή ομάδα η υπόθεση χάθηκε, αφού εκτός της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού Β’ δεν βρέθηκαν άλλοι υποστηρικτές.


Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην «Ε» σημείωσε τα εξής:
«Είναι αδιανόητο να συμμετάσχει η ΑΕΚ Β’ στα πλέι οφ, γιατί το απαγορεύει ρητώς η προκήρυξη του Πρωταθλήματος, όπως επίσης και ο κανονισμός συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα 2 των ομάδων Β.
Υπό οποιαδήποτε ερμηνεία είναι αδιανόητο αυτό που κάνει η Σούπερ Λίγκα 2 να θέλει να καταργήσει την προκήρυξη του Πρωταθλήματος και τον κανονισμό για τις β’ ομάδες με μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκα την 1η/8/2023 που εξεδόθη διά περιφοράς, χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η γνώμη του νομικού συμβούλου της Σούπερ Λίγκα 2.
Τα πλέι οφ ορίστηκαν σήμερα με τη συμμετοχή της ΑΕΚ Β’ σ’ αυτά. Αλλά αν η ΑΕΛ προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο, εκεί θα δικαιωθεί και η κλήρωση θα επαναληφθεί με τη συμμετοχή ως πέμπτης ομάδας της Αναγέννησης Καρδίτσας, αφού απαγορεύεται με τις ίδιες νομικές προϋποθέσεις να συμμετέχει ο ΠΑΟΚ Β’ που ακολουθεί».
Η ΠΑΕ ΑΕΛ κάνει πράξη την προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο, αν κρίνουμε από τη χθεσινή ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ βάσει του κανονισμού και της προκήρυξης της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, για τη Super League 2, συνεχίζει να πιστεύει ότι οι ομάδες β’ και ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους κατάταξη δεν μπορούν να αγωνίζονται με βαθμολογικό ενδιαφέρον στους αγώνες των playoffs, καθώς οι αγώνες αυτοί θα καθορίσουν και την τελική έκβαση του Πρωταθλήματος και των ομάδων που θα ανέλθουν στη μεγάλη κατηγορία.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ άμεσα προσφεύγει νομικά για να δικαιωθεί, καθώς η ερμηνεία του εγκεκριμένου απαρχής κανονισμού δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της SL2.
Είναι προφανές ότι κάποιοι ερμηνεύουν για ευνόητους λόγους εκτός νομικού πλαισίου και εκτός λογικής γενικότερα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στα δίκαια αιτήματά μας και θα αναμένουμε με απόλυτο σεβασμό την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης.
Εξυπακούεται ότι σε περίπτωση που η ΑΕΛ δικαιωθεί στην προσφυγή της στο διαιτητικό, η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) κλήρωση από τη διοργανώτρια των αγώνων play off και play out καθίσταται άκυρη. Παρότι με σεβασμό το αναφέραμε σε όλους τους συναδέλφους του Διοικητικού Συμβουλίου, εκείνοι επέλεξαν την άμεση διενέργεια της κλήρωσης. Η απόφασή τους είναι σεβαστή ανεξαρτήτου αποτελέσματος και η κάθε πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass