Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Δύσκολα ο Ολυμπιακός και 50-50 ο Παναθηναϊκός!

*Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2024 12:35
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανάμεσα  στον αθλητικό συντάκτη της «Ε» Σωτήρη Κέλλα (αριστερά)  και τον πρόεδρο του Σπάρτακου Ηλία Καλέτσιο (δεξιά) Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανάμεσα στον αθλητικό συντάκτη της «Ε» Σωτήρη Κέλλα (αριστερά) και τον πρόεδρο του Σπάρτακου Ηλία Καλέτσιο (δεξιά)

Του Σωτ. Κέλλα

Στη Λάρισα βρέθηκε πρόσφατα ένας από τους κορυφαίος Έλληνες μπασκετμπολίστες, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του καμπ μπάσκετ μεταξύ Βαλένθια και Σπάρτακου, καθώς είναι ο πρεσβευτής της Βαλένθιας στην Ελλάδα. Και βέβαια όταν συζητήσαμε μαζί του, στο επίκεντρο τέθηκε το θέμα του Final-4 της Ευρωλίγκα που αρχίζει σήμερα με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
Επίσης, η συνεργασία του με τον Λαρισαίο Βασίλη Σπανούλη, με τον οποίο συνεργάστηκε στο Περιστέρι στην τεχνική ηγεσία. Υπενθυμίζουμε ότι ο Βασιλόπουλος έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ, χρυσό με την Εθνική σε Ευρωμπάσκετ (2005) και Ευρωλίγκα (2012) με τον Ολυμπιακό, ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας και τρία Κύπελλα.
*Δύο ελληνικές ομάδες στο Final-4 του Βερολίνου, το περίμενες; Μπορεί να έρθει το τρόπαιο στην Ελλάδα;
-«Το έλεγα ότι θα περάσουν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει την πυγμή και δε θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα είχε καλύτερο σύνολο από τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να είχε προκριθεί νωρίτερα. Ο Παναθηναϊκός άξιζε να προκριθεί στο Final-4 της Ευρωλίγκα και ήταν τυχερός που δεν είχε κανέναν τραυματισμό, γιατί αν συνέβαινε αυτό θα είχε πρόβλημα».
*Ποια τα προγνωστικά σου για τους δύο ημιτελικούς;
-«Ο Ολυμπιακός είναι σε πιο δύσκολη θέση, καθώς τίθεται αντιμέτωπος με τη Ρεάλ, που είναι πολύ καλή ομάδα και μπορεί να ματσάρει την ενέργεια του Ολυμπιακού. Έχουν οι παίκτες της εμπειρία από Final-4. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Φενέρ έχει 50-50 πιθανότητες. Τώρα ποιος θα το πάρει, δεν το ξέρω… Εδώ δεν είναι όπως το ΝΒΑ ή το Πρωτάθλημα που μια άσχημη εμφάνιση σε ένα παιχνίδι μπορείς να την καλύψεις στο επόμενο.
Το κακό με τον Παναθηναϊκό είναι ότι οι παίκτες του δεν έχουν εμπειρία από Final-4. Μόνο ο Κώστας Σλούκας έχει εμπειρία. Γίνεται τόσος μεγάλος χαμός, με τα φώτα της δημοσιότητας, τους δημοσιογράφους, που πρέπει να τα διαχειρισθείς. Πας στο γήπεδο και δεν έχεις χρόνο να κάνεις ούτε προπόνηση. Πολύ εύκολα το μυαλό σου μπορεί να φύγει και ειδικά όταν έχεις μπροστά σου δύο δύσκολα παιχνίδια. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσει μια ομάδα σε ένα παιχνίδι. Μπορεί η Ρεάλ, που είναι φαβορί στο Final-4 ,να έχει μια άσχημη μέρα».
*Ποιο ήταν το μυστικό όταν κατέκτησες την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό;
-«Το μυστικό ήταν πως δεν είχαμε πίεση, γιατί πήγαμε ως αουτσάιντερ. Ήμασταν πολύ χαλαροί. Το είχαμε δει πολλές φορές. Είδαμε τι έπαθαν ομάδες φαβορί όπως ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπαρτσελόνα. Είναι προτιμότερο μια ομάδα να κάνει κοιλιά και να είναι πιο έτοιμη στο Final-4. Προβλέψεις δύσκολα μπορείς να κάνεις. Μπορεί να τραυματιστεί ένας παίκτης και να αλλάξουν όλα. Είναι λεπτές ισορροπίες.
*Σχολιάσαμε τη μεταγραφή του Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και πώς βλέπεις τον Ολυμπιακό δύο χρόνια χωρίς τον Σπανούλη…
-«Έχει δείξει ο Μπαρτζώκας ότι στηρίζεται στο σύνολο. Δε στηρίζεται στα άτομα, στηρίζεται στο παιχνίδι που θα παίξει η ομάδα του. Μέσα από το πλάνο που έχει δημιουργήσει και κάθε φορά βγαίνει ένας διαφορετικός παίκτης για να σκοράρει. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έχει παίκτες με προσωπικότητα.
Βλέπετε ο Βεζένκοφ είχε μια εκπληκτική χρονιά που έπαιξε με ευφυΐα, ταλέντο και παρότι έφυγε, καταφέρνει ο Μπαρτζώκας να παίζει σε Final-4. Ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ καλό κορμό με Έλληνες παίκτες, με Αμερικάνους παίκτες που έχουν αφομοιωθεί και αυτοί σαν Έλληνες και βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα, για το καλό της ομάδας».
*Σχολίασε τη χρονιά του Σλούκα…
-«Ο Σλούκας είναι πολύ δύσκολο αυτό που έκανε και του χρόνου θεωρώ ότι θα είναι ακόμα καλύτερος. Φέτος έχει πίεση, πήγε στο Final-4  και σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο ότι έχασε έναν τίτλο, γιατί τους τίτλους μετράμε στο τέλος της ημέρας. Το να πας, όμως, στο Final-4 της Ευρωλίγκα είναι το πιο σημαντικό, γιατί αυτό τα σκεπάζει όλα».
*Σχολίασέ μου τη συνεργασία σου στην τεχνική ηγεσία του Περιστερίου με τον Λαρισαίο Βασίλη Σπανούλη…
-«Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής που υπάρχει στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει κανένας σαν τον Βασίλη, γιατί αγαπάει πολύ το μπάσκετ. Πήρε μια ομάδα, την άλλαξε όλη φέτος και κατάφερε να διακριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ξέρει τι θέλει, το κυνηγάει και το καταφέρνει».
*Και μια προσωπική ερώτηση. Ποια είναι η ζωή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου μετά το μπάσκετ…
-«Δεν μπορώ να είμαι σε στεγανά. Έχω τώρα την ευκαιρία να μπορώ να ασχοληθώ με τις πραγματικές προτεραιότητες, όπως είναι η οικογένειά μου, να στηρίξω τα παιδιά μου. Μου αρέσει αυτό που κάνω, γιατί θέλω να δώσω νέες ευκαιρίες στα νέα παιδιά και να μην εγκλωβιστούν στην ελληνική πραγματικότητα, να έχουν μια «πόρτα» στο εξωτερικό σε μια ομάδα. Με ενδιαφέρει το ευρύτερο γενικό κοινωνικό καλό, να μπορώ να προσφέρω όσο το δυνατό σε περισσότερα άτομα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass