Ο ΒΛΑΝΤΟ ΜΑΪΣΤΡΕΝΚΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ο δάσκαλος από την Τασκένδη ξανά στο… παρκέ

* Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ «ΕΒΓΑΛΕ» ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2011 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:28
Ήρθε στην Ελλάδα από την Τασκένδη πριν από 21 ολόκληρα χρόνια. Στην αρχή πήγε σαν παίκτης στον Ηρακλή και μετά από ένα χρόνο ήρθε στη Λάρισα για τον ΓΣΛ. Τα τελευταία 20 χρόνια λοιπόν βρίσκεται στη Λάρισα και δικαιολογημένα θεωρείται Λαρισαίος πλέον. Ο Βλάντο Μαϊστρένκο κατάφερε με σκληρή δουλειά τόσο σαν παίκτης και ακόμα περισσότερο σαν προπονητής να κερδίσει την εκτίμηση όλων των φίλων του μπάσκετ της πόλης και όχι μόνο. Ειδικότητά του είναι οι νεαροί παίκτες πάνω στους οποίους δουλεύει και τους ετοιμάζει για το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Βασίλης Σπανούλης σε κάθε του συνέντευξη δεν ξεχνάει να αναφέρει πως ο Βλάντο Μαιστρένκο ήταν ο… δάσκαλός του στο μπάσκετ και πως σε αυτόν χρωστάει πάρα πολλά.
Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν σε ανδρικές ομάδες (ΓΣΛ, ΑΕΛ ΓΣ, ΓΣ Ολύμπια) και ένα χρόνο απραξίας ο Βλάντο Μαϊστρένκο επιστρέφει στα… νερά του, δηλαδή στα νεαρά παιδιά καθώς εδώ και μερικές ημέρες ανέλαβε τις Ακαδημίες του Γυμναστικού Συλλόγου Νίκαιας.
Κανένας δεν ξεχνάει άλλωστε πως ο Κεραυνός το 2000 με προπονητή τον Βλάντο Μαϊστρένκο (και βοηθό τον Αντώνη Πάκα) κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στους Έφηβους (Σπανούλης, Δεληχρήστος, Χατζημπύρρος, Χασανίδης, Λάιος, Αθανασόπουλος, Βλαχούλης, Μιχμίζος μερικά από τα παιδιά εκείνης της φουρνιάς) ενώ παίκτες όπως οι Βασίλης Αγγελακόπουλος, Δημήτρης Σπανούλης, Σωτήρης Γιουλέκας, Φάνης Παπακώστας βγήκαν και πάλι από τα χέρια του Βλάντο.
«Για μένα είναι ευτύχημα που θα δουλέψω ξανά με μικρά παιδιά» δήλωσε στην «Ε» και συνέχισε: «Έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά και ευελπιστώ να δούμε και μερικά καλά αποτελέσματα στο μέλλον. Το μπάσκετ της Λάρισας έχει ανάγκη να δει και πάλι δικά της παιδιά να πρωταγωνιστούν».
Φυσικά τη νέα αυτή τάξη πραγμάτων στο σύλλογο της Νίκαιας την έφερε η νέα πρόεδρος γεμάτη όρεξη για δημιουργία, Χριστίνα Ονάσογλου – Λύτρα που μιλώντας και αυτήν από την πλευρά της για τη συνεργασία ανέφερε: «Κοινή πίστη των ανθρώπων του Γ.Σ. Νίκαιας είναι ότι η σχέση των παιδιών με τον αθλητισμό περνάει μέσα από τη συνεχή προσπάθεια να μάθουν όχι μόνο πώς να σουτάρουν και να πασάρουν, αλλά πώς να σμιλέψουν τον χαρακτήρα τους με αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η αυτοπειθαρχία, η ομαδικότητα, η πίστη σ’ ένα σκοπό, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη. Ακόμα κι αν τα παιδιά δεν γίνουν επαγγελματίες αθλητές, θέλουμε να μάθουν σωστά το άθλημα, να αντιλαμβάνονται όπως πρέπει το παιχνίδι και να αποκτήσουν όλα τα στοιχεία για να έχουμε υγιείς αθλητές και φιλάθλους. Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να ευχαριστιούνται και να απολαμβάνουν το παιχνίδι και την κάθε στιγμή της προπόνησης. Να έρχονται και να φεύγουν ικανοποιημένα. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από τον ερχομό του Βλάντο Μαϊστρένκο στις ακαδημίες, καθώς είναι ένας άνθρωπος που έχει να δώσει πάρα πολλά στα μικρά παιδιά».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass