ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ:

Επενδύει στα ταλέντα της περιοχής

* ΒΡΑΣ. ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗΣ: ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ * ΝΙΚ. ΦΑΚΙΤΣΑΣ: ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2011 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:42
Ο Α.Ο. «Δόξα» Βλαχογιαννίου ιδρύθηκε το 1973 και έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του ν. Λάρισας. Εκπροσωπεί όχι μόνο το Βλαχογιάννι αλλά και την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας ουσιαστική διέξοδο στα νέα παιδιά που υπάρχουν ακόμη σ’ αυτήν την περιοχή.
Την τελευταία 10ετία η ομάδα βρίσκεται σταθερά στις μεγάλες κατηγορίες του νομού (Α και Α1), αποτέλεσμα που προέκυψε από τη συστηματική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της.
Φέτος η Δόξα συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη μεγάλη τοπική κατηγορία, με στόχο φυσικά την παραμονή και γιατί όχι μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη. Το φετινό ρόστερ έχει ως βάση τον περυσινό κορμό, με προσθήκες - επιστροφές έμπειρων παικτών που αγωνίστηκαν και στο παρελθόν με τα χρώματα της Δόξας, ενώ παράλληλα προωθήθηκαν στη μεγάλη ομάδα και ταλέντα από την Ακαδημία Ποταμιάς.
Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην οργάνωση και λειτουργία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά των τμημάτων υποδομής της Δόξας - «Ακαδημία Ποταμιάς». Ξεκίνησαν το 2008-2009 με 20 μικρούς αθλητές από το Βλαχογιάννι και το Μεσοχώρι, ενώ φέτος αριθμεί πάνω από 60 παιδιά όλα από τα γειτονικά χωριά και συμμετέχει σε όλες τις κατηγορίες παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ.
«Η φιλοσοφία της ομάδας δεν αλλάζει. Παραμένει η ίδια γι’ αυτό και βρισκόμαστε σε καλό σημείο. Προσπαθούμε δηλαδή να έχουμε μία ομάδα υγιέστατη με δικά μας παιδιά και με ελάχιστες προσθήκες που να ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας. Θέλουμε μ’ άλλα λόγια να αξιοποιήσουμε τα παιδιά που έχουμε από το χωριό αλλά και τα γύρω χωριά. Έχουμε καλό κλίμα και αυτό είναι επιτυχία όλων. Σκοπός μας είναι πάντα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Άλλωστε ο κόσμος είναι πιο ώριμος. Θέλει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο και να αξιοποιούνται τα ταλέντα της περιοχής» επισήμανε ο τεχνικός της Δόξας, Νίκος Φακίτσας μιλώντας για τους στόχους της ομάδας στη χρονιά που μόλις άρχισε και πρόσθεσε:
«Τα πρώτα παιχνίδια έδειξαν ότι οι ομάδες σε γενικές γραμμές είναι καλές. Πάντα ωστόσο υπάρχουν και ομάδες που θα είναι αδύνατες, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε γιατί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος μπορεί κάποιες θεωρητικά αδύνατες ομάδες να πάρουν αποτελέσματα που δεν περίμεναν και να δημιουργήσουν καλή ψυχολογία. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι αν δεν περάσουν 7-8 αγωνιστικές. Πιθανόν να έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα στη διάρκειά του».
Από την πλευρά του ο φυσικός ηγέτης της Δόξας, ο Βρασίδας Κοντοθανάσης υπογράμμισε:
«Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία μέσα από την αξιοποίηση των ταλέντων της περιοχής. Ήδη δύο δικά μας παιδιά, οι Αλεξίου και Καρακώστας, κλήθηκαν στις μικτές της ΕΠΣΛ.
Σε γενικές γραμμές αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να βαδίζουμε πάνω στο πρόγραμμα που έχουμε καταστρώσει τα τελευταία χρόνια.
Η πολύ καλή εικόνα και η συγκομιδή βαθμών στα πρώτα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος έχουν ενισχύσει σημαντικά την ψυχολογία μας και πιστεύω αυτό θα μας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας».
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Τα προβλήματα φυσικά δεν λείπουν, με κυριότερα τα παρακάτω:
«Τελειωμένος» ουσιαστικά χλοοτάπητας, προβληματικό αρδευτικό δίκτυο, συντήρηση κερκίδων, μηχανολογικός εξοπλισμός, μετακινήσεις τμημάτων «Ακαδημίας» για τα οποία έχουν δοθεί σαφείς διαβεβαιώσεις από το Δήμο Ελασσόνας ότι εξετάζονται και θα ικανοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέχρι σήμερα πάντως, ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α. και Δήμου Ελασσόνας κ. Πετσέτας, έχει καλύψει άμεσα μια σειρά αναγκών προετοιμασίας των αγωνιστικών χώρων για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (συντήρηση αποδυτηρίων, καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου, καθαρισμός βοηθητικού γηπέδου Μεσοχωρίου, κ.λπ.).
Σημαντικό θέμα επίσης αποτελεί η λειτουργία από φέτος κυλικείου της ομάδας, με προσφορά εργασίας και υλικών από Βλαχογιαννίτες και Μεσοχωρίτες φίλους της ομάδας.
Τελικά, αν και η Δόξα Βλαχογιαννίου αντιπροσωπεύει μία γεωγραφικά και οικονομικά περιθωριοποιημένη περιοχή λειτουργεί με συνέπεια, σοβαρότητα, οικονομική αυτοτέλεια και ευθύνη απέναντι τόσο στους φιλάθλους της, όσο κυρίως στις ευαίσθητες ηλικίες τις οποίες χειρίζεται.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass