Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΕ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ 2-0 ΕΝΩ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μαχητής… έκπληξη

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ, ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ «4» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2011 1:30 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:43
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μεγάλη νίκη με 2-0 επί του κατά μία κατηγορία μεγαλύτερου ΠΟΕ πέτυχε ο Μαχητής Τερψιθέας και προκρίθηκε στους «4» του κυπέλλου ΕΠΣΛ. Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Κώστα Τσουτσούμη απέκλεισε ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης δείχνοντας ότι είναι ικανό να πετύχει πολλά πράγματα ενώ θα μπορούσε να είχε δώσει διατάσεις θριάμβου στη νίκη του, όμως, αστόχησε σε δύο πέναλτι.
Στη Φιλιππούπολη ο Αμπελωνιακός χωρίς να πιάσει πολύ καλή απόδοση επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 1-0, ο Δωτιέας Αγιάς έκανε την ανατροπή στη Γιάννουλη και κέρδισε την Δήμητρα με 2-1, ενώ τέλος στη Ν. Πολιτεία η Δόξα Αργυροπουλίου «λύγισε» την αντίσταση της κατά δύο κατηγορίες μικρότερης Ομόνοιας με 3-0.
Η ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης για τα ημιτελικά του θεσμού θα ορισθεί από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ (οι πληροφορίες αναφέρουν τον Ιανουάριο).
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡ.      0
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ    1
Χωρίς να έχει πολύ καλή απόδοση ο Αμπελωνιακός υποχρέωσε τον Απόλλωνα στην πρώτη του φετινή ήττα μέσα στη Φιλιππούπολη με 1-0 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «4» του φετινού θεσμού.
Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 24’ ο Παλάσκας με διαγώνιο σουτ μετά από πάσα στον κενό χώρο του Κυριάκου. Ο Αμπελωνιακός είχε την υπεροχή των κινήσεων και ήλεγχε το παιχνίδι χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον αντίπαλό του δημιουργώντας ευκαιρίες οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Από την άλλη πλευρά ο Απόλλωνας προσπάθησε για το καλύτερο, ωστόσο, οι απουσίες όπως του Μπόντε και του Τσέλιγκα επηρέασαν την απόδοσή του.
Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 9ο λεπτό όταν από κεφαλιά του Γκόλτσιου ο Α. Εμμανουήλ έδιωξε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 16’ ο Αντωνόπουλος βγήκε στην αντεπίθεση, επιχείρησε σουτ, αλλά ο Κατσίβελος απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 24’ ο Παλάσκας πέτυχε το 0-1, ενώ στο 40’ ένα σουτ του Κυριάκου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 42’ ο Απόλλωνας προσπάθησε να κάνει κάτι με τον Καραγκιόζη να βγάζει τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Κορλός δεν μπόρεσε υπό πίεση να πιάσει την κεφαλιά.
Στην επανάληψη ο Αμπελωνιακός μπήκε δυνατά και είχε δύο απανωτά σουτ των Χατζηλιόντα και Κυριάκου, ενώ στο 56’ ο Καραγκιόζης προσπάθησε με σουτ να απειλήσει την εστία των φιλοξενουμένων όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.
Διπλή φάση στο 58’ για τον Αμπελωνιακό με τους Παπλάσκα, Κακαβίτση για να φτάσουμε στο 90’ που ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με τον Παλάσκα να επιχειρεί ένα κοντινό σουτ χωρίς αποτέλεσμα.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Μπουμαρσόπουλος που είχε βοηθούς τους κ. Γκάγκα και Καραμπούλα.
Κάποιες αψιμαχίες σημειώθηκαν στο 55’ στις κερκίδες του γηπέδου αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φαρμάκας, Παππάς (60’ Μαχαίρας), Μπαλαμώτης, Εμμανουήλ Α., Εμμανουήλ Θ., Ταστεμερίδης, Μπάρδας, Αντωνόπουλος, Ιωαννίδης, Κορλός (46’ Μπράχος), Καραγκιόζης (69’ Καρβούνης).
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Κατσίβελος, Κυριάκος (64’ Κούρος), Τζιαρτζιάνης, Δαλακώνης, Γκόλτσος, Μπίκος, Παλάσκας, Φλέγγας, Κακαβίτσης (78’ λ.τ. Αλεξανδρής), Χατζηλιόντας (82’ Συκιώτης), Φτίκας.
 
ΟΜΟΝΟΙΑ     0
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ        3
Η Δόξα Αργυροπουλίου «λύγισε» με 3-0 την αντίσταση της μαχητικής Ομόνοιας που ήταν και η μοναδική εκπρόσωπος της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας στους «8» του θεσμού.
Παρά τη διαφορά των δύο κατηγοριών οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν ανοικτά και να πετύχουν το καλύτερο. Η Δόξα από την άλλη πλευρά πάτησε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και σε συνδυασμό με την εμπειρία που διαθέτει έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.
Το σκορ άνοιξε ο Μπάτζιος στο 35’, ενώ στο 38’ ο Αλεξανδρίδης είχε δοκάρι. Στο 55’ ο Μπέλτσιος διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων που στο 64’ έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Σαλτσίδης επειδή σταμάτησε αντικανονικά τον Τζατζάκη κι ενώ ο παίκτης της Ομόνοιας ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 70’ ο Αναστασιάδης. Ένα δοκάρι με τον Μπουκουβάλα είχε στο 76’ η Δόξα.
Από την πλευρά των γηπεδούχων εκφράστηκαν παράπονα για τη διαιτησία με και κυρίως στη φάση του δεύτερου τέρματος στην οποία όπως υποστήριξαν είχε γίνει επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Στεφούδης, Τζήμας, Ντριβαλάς, Πιστάλης (28’ λ.τ. Παπαευθυμίου), Κωστούλας Κ., Μπαρός, Αλεξανδράκης, Παπαμιχαήλ (74’ λ.τ. Κυριαζής), Σχοινάς (59’ Τζατζάνης), Γαβαλάς, Δάλλας.
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ: Γεωργούλας, Λάζος, Χατζής Γ., Τσικούρας (70’ Κώνας), Σαλτσίδης, Αλεξανδρίδης (46’ Κατσαβός), Καρακάνος (46’ Μπουκουβάλας), Σπυρόπουλος, Μπέλτσιος, Μπάτζιος, Αναστασιάδης.
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝ.      1
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ        2
Με παίκτη κλειδί τον… Θεόδωρο Γεωργούλα ή αλλιώς «Φίγκο» που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ο Δωτιέας Αγιάς έκανε την ανατροπή μέσα στη Γιάννουλη και πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ανοιχτό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις και τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα στο σκορ στο 14΄ όταν από πάσα του Μπαρούτα Ν., ο Μπαμπάλης με τακουνάκι τροφοδότησε τον Μπαρούτα Θ. και ο φορ της Γιάννουλης, προ του Βερβέρη, πλάσαρε ψύχραιμα τον τερματοφύλακα Γιολδάση. Ο παίκτης έτρεξε προς τα αποδυτήρια, όπου βρίσκονταν ο τραυματίας συμπαίκτης του Χρ. Χατζηλιάδης, στον οποίο και αφιέρωσε το τέρμα.
Η απάντηση του Δωτιέα ήρθε στο 32’ σε μια φάση όπου η άμυνα των γηπεδούχων πιέστηκε αρκετά. Τελικά ο Θοδωρής Γεωργούλας με ωραίο γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Ρέψη, νίκησε τον Μαλισιώβα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο σαφώς πιο αποφασιστικά, διεκδικώντας το νικητήριο τέρμα.
Ο «Φίγκο» ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 84’ σε μία φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ, στη συνέχεια ο Βερβέρης σούταρε από κοντά η μπάλα βρήκε αρχικά στο δοκάρι και μετά από σύγχυση κατέληξε στον Γεωργούλα ο οποίος με ήρεμο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Ένα ακόμη δοκάρι με τον Ρέψη είχαν οι φιλοξενούμενοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο αρχηγός του Δωτιέα Αγιάς Βερβέρης κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια των γηπεδούχων, όπου βρίσκονταν ο Χρήστος Χατζηλιάδης και σε ένδειξη συμπαράστασης στον άτυχο ποδοσφαιριστή της Γιάννουλης (είχε τραυματιστεί στο γήπεδο της Αγιάς στο παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο χθεσινών αντιπάλων), του πρόσφερε ανθοδέσμη. Ήταν αναμφίβολα μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση της ομάδας της Αγιάς, που χρήζει συγχαρητηρίων.
Ο διαιτητής της συνάντησης κ. Βαλιώτης Αντώνης ήταν δίκαιος και αντικειμενικός, όπως επίσης σωστοί στις υποδείξεις τους ήταν οι βοηθοί κ. Ακρίβος Κώστας και Βασιλός Αθανάσιος.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Μαλισιώβας, Λιούσκας, Μπαρούτας Ν., Κουρούτσαλης (70’ Ζηρδέλης), Νεστορίδης, Θώμος, Πασός, Τζίρμπης (88’ Δαούλας), Μπαρούτας Θ., Μπαμπάλης, Κοψαχείλης (58’ Τασιός).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: Γιολδάσης, Αθανασίου, Βερβέρης, Τσάκε, Τσακάλι (46’ Καραντώνης), Γεωργούλας, Παντελιάδης, Σιμούλης (78’ Τζιόλας), Μάντζας, Καλούσης (78’ Μαλάκος), Ρέψης.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass