ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝ

Πρωταθλητής Θεσσαλίας το 4ο ΓΕΛ Λάρισας

* ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ 51-41 * ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ 6ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕ 2-0 ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2011 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:48
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια το 4ο ΓΕΛ Λάρισας κατέκτησε χθες τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας στο μπάσκετ αγοριών. Η λαρισινή ομάδα επιβλήθηκε στο κλειστό του Αλκαζάρ με 51-41 του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος.
Αντίθετα με το μπάσκετ αγοριών, στο ποδόσφαιρο το 6ο ΓΕΛ Λάρισας δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας και υποχρεώθηκε σε ήττα με 2-0 στο γήπεδο Νεάπολης αποχαιρετώντας έτσι τη φετινή διοργάνωση μετά από μια αξιοπρεπή παρουσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο χθεσινά παιχνίδια διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών μετά από σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης.
Αναλυτικά:
Παίζοντας με ψυχή και πάθος για τη νίκη το 4ο ΓΕΛ Λάρισας επικράτησε δίκαια ενός αντιπάλου κατά γενική ομολογία ήταν ο πιο ισχυρός στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις.
Η λαρισινή ομάδα έκανε φανερές τις προθέσεις της από τα πρώτα κιόλας λεπτά παίρνοντας κεφάλι στο σκορ όμως το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι.
Ακόμα κι όταν η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό για το 4ο ΓΕΛ η κατάσταση δεν επέτρεπε κανέναν εφησυχασμό. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η ομάδα της Καρδίτσας αντέδρασε έφερε το παιχνίδι στα ίσια παίρνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα όμως η αποφασιστικότητα των παικτών της Λάρισας στην τρίτο οκτάλεπτο έφερε ξανά το 4ο ΓΕΛ σε θέση ισχύος. Τα πράγματα άρχισαν σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζουν στο τελευταίο οκτάλεπτο όπου η λαρισινή ομάδα με καθαρό μυαλό, ουσία και ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση εδραίωσε τη νίκη της. Μια νίκη για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του 4ου ΓΕΛ Λάρισας για τη μεγάλη προσπάθεια αλλά και στην υπεύθυνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου Γωγώ Ακρίβου.
Το αγώνα διηύθυναν με επιτυχία οι κ. Γερακίνης και Τζέλας.
4ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μίχας 13 (1), Ποταμιάνος 9, Πάσχος 6, Μπούσιος 12 (2), Τσούμας 6, Ακριβούλης 5 (1), Ρούσσος, Τζιαστούδης, Ολύμπιος, Παναγιώτου, Πασχάλης, Πλιάγκας.
1ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Καραπέτσας, Ψυχογιλός, Χριστοφοράκος, Αναγνωστόπουλος, Ναούμ, Μυριώτης, Σάλιαγκας, Πανταζή, Κόντος, Παππας, Νικολάου, Σαλιάγκας.
ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αυτή τη φορά το 6ο ΓΕΛ Λάρισας δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, δεν έδειξε ότι έχει το σθένος να ξεπεράσει το εμπόδιο του αντιπάλου του αφού ελάχιστες ήταν οι επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησε και μοιραία ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας ήταν πιο ουσιαστικό αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και με πρωταγωνιστή τον Φούκη που πέτυχε και τα δύο τέρματα πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Το 1-0 για την ομάδα της Καρδίτσας επετεύχθη στο 24’ με ωραίο μακρινό σουτ, ενώ το 2-0 σημειώθηκε στο 46’ με κοντινό σουτ μετά από ολιγωρία της Λαρισινής άμυνας.
Στο 12’ οι Καρδιτσιώτες διαμαρτυρήθηκαν για μία ανατροπή του Παπαβασιλείου από τον τερματοφύλακα Αγραφιώτη για την οποία ο διαιτητής δεν έκρινε ότι υπήρχε παράβαση, ενώ στο 48’ και πάλι ο Παπαβασιλείου βρέθηκε τετ α τετ αλλά ο Αγραφιώτης επενέβη σωτήρια.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μακρής (έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παναγιώτου στο 68’) με βοηθούς τους κ. Χατζηλιόντα και Κουτή.
6ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ: Αγραφιώτης, Μπάρδας (66’ λ.τ. Μπίτσιος), Ευαγγελούλης, Ρόιδος (25’ Κουτσόπουλος), Α. Καρβούνης, Κορλός, Μαρούδης, Πατσιούδης, Αλατάς (52’ Γεραγίδης), Παναγιώτου, Θεοδώρου.
4ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Τσιάρας, Κοκόνης, Πούλιος, Σώκλας, Ζαβρής, Φούκης, Φακίτσας, Αδαμόπουλος, Παπαβασιλείου, Πόποτας (61’ Τσακτάνης), Μουσαφείρης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass