ΣΗΜΕΡΑ (15.00) ΣΤΟ AEL FC ARENA ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αγώνας ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αγάπης

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2011 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:48
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η αντίστροφη μέτρηση για το ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς άρχισε. Σήμερα στις 3.00 το απόγευμα το AEL FC Arena θα φιλοξενήσει το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου στο οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες των δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδaς και Ευβοίας, των Εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου Κωφών. Η τιμή του εισιτηρίου είναι μόλις 5 ευρώ και τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.
Οι 4 αντίπαλοι ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους και υπόσχονται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα (με… πτώσεις υψηλού επιπέδου) σε όσους βρεθούν σήμερα το απόγευμα στο AEL FC Arena. Εκείνο ωστόσο που μετράει είναι ανεξαρτήτως της ποιότητας του θεάματος όσοι αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία θα προσφέρουν χαρά σε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης, αλλά και στους ηλικιωμένους του γηροκομείου που τις άγιες ημέρες που έρχονται έχουν πραγματικά ανάγκη.
Χθες εν τω μεταξύ -όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο πριν από κάθε μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός – πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παρουσία του αντιδημάρχου Σπύρου Μπαρμπούτη, του προέδρου της ΠΕΠΦΑ Δημήτρη Γρηγοριάδη, του υπεύθυνου Περιφερειακού ΠΕΠΦΑ Μάρκου Κούρελου και του εκπροσώπου της ομάδας ποδοσφαίρου Δημοτικών Υπαλλήλων, Γιώργου Πλιάκα οι οποίοι επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:
Σπύρος Μπαρμπούτης: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές του ποδοσφαιρικού αγώνα που γίνεται ώστε να ενισχυθούν οικονομικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Γηροκομείο. Πράγματι σ’ αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση την οποία βιώνει η πατρίδα μας την εποχή των μνημονίων, την εποχή του προβληματισμού και της υπερφορολόγησης, θα πρέπει όλοι μας, όσοι μπορούμε από οποιαδήποτε θέση, να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε συμπολίτες οι οποίοι βιώνουν πολύ περισσότερο αυτή την οικονομική συγκυρία που περνάει, όπως ανέφερα, η πατρίδα μας, συμπολίτες που υπάρχει κίνδυνος για το επίπεδο διαβίωσής τους και πολλές φορές υπάρχει κίνδυνος ενός οικονομικού και κοινωνικού συνάμα αποκλεισμού. Τέτοιες ενέργειες απ’ όλους τους συνδιοργανωτές πραγματικά είναι ενέργειες οι οποίες αποζητούν και τη μίμηση όλων όπως αντίστοιχα λειτουργούμε και στο κοινωνικό Παντοπωλείο που πάρα πολλοί συμπολίτες, επιχειρήσεις και ιδρύματα προσφέρουν ώστε αυτά να αποδοθούν στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες».
Δημήτρης Γρηγοριάδης: «Η ΠΕΠΦΑ δεν θα μπορούσε να μην αποδεχθεί να είναι αρωγός σε μία προσπάθεια την οποία ξεκίνησε ο Δήμος Λαρισαίων και η ποδοσφαιρική ομάδα των εργαζομένων του. Αρωγός σε μία προσπάθεια να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας οι οποίοι αυτή την περίοδο ειδικά έχουν πρόβλημα ακόμα και επιβίωσης. Και οι 4 ομάδες οι οποίες θα συμμετάσχουμε σ’ αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα στοχεύουμε σ’ ένα πράγμα: Να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, τους Λαρισαίους πολίτες ώστε να έρθουν στο γήπεδο, με χαρά να δώσουν τα 5 ευρώ τα οποία πραγματικά θα πιάσουν τόπο γιατί πολλοί συνάνθρωποί μας αυτές τις άγιες ημέρες που έρχονται έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Η κοινωνία των πολιτών, η κοινωνία της αγάπης, η κοινωνία της ανθρωπιάς, η κοινωνία της αλληλεγγύης. Θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες θα γίνουν κι άλλες τέτοιες δράσεις με στόχο να βοηθήσουμε και να βοηθάμε από δω και πέρα τους συνανθρώπους μας. Θέλω να πιστεύω ότι το γήπεδο θα έχει κόσμο. Απευθύνω ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες να έρθουν στο γήπεδο και να συμπαρασταθούν σ’ αυτήν την προσπάθεια.
Η ΠΕΠΦΑ για να βοηθήσει περαιτέρω το σκοπό επικοινώνησε και κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Κωφών. Είναι μια Εθνική ομάδα η οποία έρχεται από την Αθήνα με έξοδα της ΠΕΠΦΑ για να βοηθήσει κι αυτή με τη σειρά της στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Επίσης ως ΠΕΠΦΑ θέλοντας να συνεισφέρουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα προσφέρουμε μέσω των δικών μας χορηγών 25 ζευγάρια παπούτσια για τους ανθρώπους οι οποίοι τα έχουν πραγματικά ανάγκη».
Γιάννης Πλιάκας: «Πριν δύο χρόνια είχαμε διοργανώσει έναν φιλανθρωπικό αγώνα υπέρ του Γηροκομείου με τους Παλαιμάχους της ΑΕΛ που είχε επιτυχία. Φέτος μας ήρθε η ιδέα να διοργανώσουμε και νέο φιλανθρωπικό αγώνα. Ενημερώσαμε το γραφείο Τύπου του Δήμου και η πρότασή μας έγινε αποδεκτή και στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με αποτέλεσμα ο αγώνας να μετατραπεί σε τουρνουά. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο πλέον να διοργανώνουμε αγώνες κοινωνικού χαρακτήρα».
Μάρκος Κουρέλος: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές αυτού του τουρνουά. Οι ομάδες που θα αγωνιστούν θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους γι’ αυτό και εξασφάλισαν τη συμμετοχή ορισμένων εγνωσμένης αξίας παικτών. Πιο συγκεκριμένα με τη φανέλα της ΠΕΠΦΑ θα αγωνιστούν οι Ι. Βαλαώρας, Γ. Πλίτσης, Θ. Βουτυρίτσας, Κ. Κολομητρούσης, Μ. Ζιώγας και Ι. Αλεξούλης, ενώ τους δημοσιογράφους θα ενισχύσουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Τέλος με την ομάδα των εργαζομένων του Δήμου θα κάνει την εμφάνισή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΠΛ
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας καλεί τα μέλη του να προσέλθουν σήμερα στο AEL FC ARENA και με την παρουσία τους να ενισχύσουν τον φιλανθρωπικό αγώνα (15.00) τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Δημοτικό Γηροκομείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
 
 
Φανέλα και μπάλα στον δήμαρχο
 
Την ποδοσφαιρική του εμφάνιση, ως μέλους της ομάδας των Εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων για τον σημερινό φιλανθρωπικό αγώνα που θα γίνει στο AEL FC ARENA παρέδωσαν χθες στον δήμαρχο Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη ο εκπρόσωπος της ομάδας του Δήμου Γ. Πλιάκας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΠΦΑ κ. Δ. Γρηγοριάδη και Μ. Κουρέλο. Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να φορέσει τη φανέλα και να αγωνιστεί, έστω και για λίγα λεπτά και συνεχάρη τους διοργανωτές για τον φιλανθρωπικό αγώνα που συνδιοργανώνει για σήμερα ο Δήμος σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας. Ο κ. Τζανακούλης έβαλε επίσης την υπογραφή του σε μια μπάλα την οποία υπογράφουν ως αναμνηστική του γεγονότος όλα τα μέλη της ομάδας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass