ΔΕΧΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΑΕΛ ΣΤΟ «ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ» ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ 2-1

Ροπαλιά αγωνιστική και διαιτητική...

* ΚΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΛΑΘΗ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΕ ΗΤΤΑ * ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΣΤΟ 55’ (0-0)

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2009 1:33 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:29
Του απεσταλμένου της «Ε» ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΛΛΑ
Τέταρτο παιχνίδι χωρίς νίκη στη Σούπερ Λίγκα για την ΑΕΛ καθώς υποχρεώθηκε χθες σε ήττα από τον πολύ καλό Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο» με 2-1 αλλά έβαλε το «χεράκι» της και η διαιτησία καθώς ο διαιτητής Γιαννόπουλος στο 55’ (και ενώ το σκορ ήταν 0-0) ακύρωσε κανονικό γκολ του Νταμπίζα.
Η εικόνα της ΑΕΛ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ άσχημη με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί ακόμα και με 3-0 αλλά δεν το επέτρεψε ο Μάλαρτζ που χθες ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας..
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ συνήλθε, ήταν καλύτερη κάποια διαστήματα αλλά τα ολέθρια λάθη τη άμυνας (κυρίως του Ααράμπ στο δεύτερο γκολ) την ανάγκασαν στη δεύτερη φετινή ήττα.
Τώρα πλέον η ΑΕΛ καλείται να συνέλθει γατί οι συνεχόμενες αποτυχίες αρχίζουν να δημιουργούν άσχημη ψυχολογία αφού για έξι φετινά παιχνίδια δεν έχει «γευθεί» τη νίκη.
Το οξύμωρο είναι ότι μπορούσε ακόμα και με τόσο άσχημη εμφάνιση να πάρει έστω και ένα πόντο (αν το επέτρεπε ο Γιαννόπουλος) αλλά χθες κέρδισε ο καλύτερος και αυτός ήταν ο Ηρακλής που αδικείται από το τελικό σκορ.
Η ομάδα έκανε τη χειρότερη εμφάνιση από τότε που ανέλαβε προπονητής ο Ουζουνίδης αν και βρήκε συνθήκες ιδανικές μια και το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών αλλά η ΑΕΛ δεν το εκμεταλλεύτηκε...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με την τακτική που δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις δηλαδή το 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μάλαρτζ, στην άμυνα τους: Μελίσση (δεξιά), Νταμπίζα, Ααράμπ, Βενετίδη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν τρία αμυντικά χαφ ο Ντέλσον, ο Ρομέου και ο Ιγγλέσιας και στην επίθεση ήταν οι Μετίν (αριστερά), Αμπουχατζίρα (στο κέντρο) και Σίμιτς (δεξιά). Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έμεινα εκτός του αρχικού σχήματος αναγκαστικά ο τραυματίας Ντε Νίγκρις και οι Τουάμα, Μπουκουβάλας (έμεινε εκτός δεκαοκτάδας) ενώ νέα πρόσωπα είναι οι Μελίσσης, Σίμιτς και Ιγγλέσιας.
Από την άλλη ο προπονητής του Ηρακλή Όλεγκ Προτάσοφ αγωνίσθηκε με 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κοβαλέφσκι στην άμυνα τους Μάρτος (δεξιά), Κατσαμπή, Λεκί, Γιαννούλη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Παπαστεριανό, Βουτσιά (δεξιά), Ντιέ, Επστάιν (αριστερά), πιο μπροστά τον Μπόσνιακ και στην κορυφή τον Ντίκα.
Η ΑΕΛ μπήκε για ένα πεντάλεπτο δυνατά στον αγώνα αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι ενώ στο 17 ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε να τροποποιήσει τα σχέδιά του όταν τραυματίστηκε ο Ιγγλέσιας και στη θέση του πέρασε ο Γιαννακόπουλος. Τότε πέρασε στη μεσαία γραμμή τον Μετίν και στην επίθεση πήγε αριστερά ο Σίμιτς και δεξιά ο Γιαννακόπουλος.
Ο Ηρακλής επέβαλε το ρυθμό του σιγά-σιγά και το διάστημα 25’-30’ πίεσε την ΑΕΛ εκμεταλλευόμενος λάθη των αμυντικών των «βυσσινί» και πλησίασε τρεις φορές κοντά στο γκολ αλλά ο Μάλαρτζ στην πιο κλασική ευκαιρία στο 28’ νίκησε τον Μπόσνιακ (στις άλλες δύο με πρωταγωνιστές Ντίκα και Μπόσνιακ η μπάλα κατέληξε άουτ).
Η πίεση συνεχίστηκε και στο 41’ πλησίασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ αλλά ο Παπαστεριανός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Η ατυχία προς το τέλος του ημιχρόνου «χτύπησε» και τον Ηρακλή καθώς τραυματίστηκε ο Μπόσνιακ και στη θέση του πέρασε ο Γιάκομπ αλλά στο τελευταίο λεπτό ο Παπστεριανός έχασε σούπερ ευκαιρία όταν μόνος του με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ του έκανε... πάσα παρά σουτ.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου το ίδιο μοτίβο αλλά από το 50’ και μετά η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της παίρνοντας επιτέλους την κυριαρχία της μεσαίας γραμμής και στο 55’ ο Νταμπίζας πέτυχε τέρμα που ακυρώθηκε για φάουλ στο Κατσιαμπή που μόνο ο διαιτητής είδε.
Στη συνέχει ο Ηρακλής χωρίς να είναι τόσο καλός στο πρώτο μέρος καταφέρνει να κάνει το 1-0 με τον Επστάιν και η ΑΕΛ να πάρει τα ηνία του αγώνα και να ισοφαρίσει με τον Αμπουχατζίρα (70’) και πριν προλάβει να πανηγυρίσει, ο Γιάκομπ εκμεταλλευόμενος αδράνεια του Ααράμπ να κάνει το 2-1 και οι «βυσσινί» να παλεύουν εκ νέου για την ισοφάριση χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Κοβαλέφσκι ενώ ο Ηρακλής στις αντεπιθέσεις του μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
12’: Ο Μάρτος από δεξιά κάνει σέντρα, ο Ντίκα πιάνει κεφαλιά, η μπάλα φθάνει στον Επστάιν που μέσα από την μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
27’: Σέντρα από αριστερά του Μπόσνιακ, ολιγωρία Νταμπίζα, Ααράμπ και ο Ντίκα μέσα από τη μικρή περιοχή πιάνει δύσκολο σουτ και στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.
28’: Κάθετη πάσα του Ντίκα, ο Ααράμπ κάνει λάθος, πετάγεται ο Μπόσνιακ βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μάλαρτζ και ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει εντυπωσιακά.
30’: Μπαλιά του Ντίκα στον Μπόσνιακ το σουτ του οποίου μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια καταλήγει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
33’: Από δεξιά ο Ντέλσον κάνει σέντρα και ο προωθημένος Νταμπίζας έπιασε κεφαλιά στην αγκαλιά του Κοβαλέφσκι.
41’: Ο Επστάιν εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Παπαστεριανός πιάνει κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ντίκα σουτάρει άουτ.
45’+1’: Ο Ντιέ κάνει απίστευτη πάσα στον Παπαστεριανό που βγαίνει μόνος με τον Μάλαρτζ αλλά το πλασέ που κάνει είναι χλιαρό και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
49’: Μπαλιά του Επστάιν και ο Ντίκα μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ.
51’: Σουτ του Εστάιν από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
53’: Ο Επστάιν τροφοδοτεί στον Βουτσιά που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει Μάλαρτζ.
55’: Ο Μετίν εκτελεί φάουλ ο Νταμπίζας πηδάει για κεφαλιά πιο ψηλά απ’ όλους πετυχαίνει γκολ αλλά ο διαιτητής Γιαννόπουλος το ακυρώνει λανθασμένα για φάουλ πάνω στον Κατσιαμπή.
63’: Ο Γιαννούλης από δεξιά κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Παπαστεριανό αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο Μάλαρτζ.
65’: Πάσα του Παπαστεριανού στο Ντίκα που από δεξιά κάνει σέντρα και ο Επστάιν με ωραίο σουτ από το σημείο του πέναλτι κάνει το 1-0.
70’: Από λάθος της άμυνας του Ηρακλή ο Μελίσσης γίνεται παραλήπτης της μπάλας κάνει σέντρα και ο Αμπουχατζίρα κάνει το 1-1.
72’: Ο Επστάιν κάνει σέντρα, ο Ααράμπ ολιγωρεί και ο Γιάκομπ από κοντά κάνει το 2-1
78’: Σουτ του Μετίν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κοβαλέφσκι.
82’: Αυτομική προσπάθεια από δεξιά του Κονέ που βγαίνει μόνος προ του Μάλαρτζ αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει.
90’: Εκτέλεση φάουλ από τον Τουάμα στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90’+3’: Ο Κοβαλέφσκι πιάνει την μπάλα εκτός περιοχής και ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ λίγο έξω από αυτήν. Το εκτελεί ο Τουάμα και η μπάλα βρίσκει στο «τείχος» και καταλήγει κόρνερ που περνάει ανεκμετάλλευτο.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Μάλαρτζ που απεσόβησε τουλάχιστον τρία ακόμα, τέρματα. Ήταν ο μόνος παίκτης που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ενώ στο δεύτερο ημίχρονο κάτι πήγαν να κάνουν ο Μετίν και ο Αμπουχατζίρα.
Από τον Ηρακλή κορυφαίοι οι Εσπτάαιν, Ντίκα, Μπόσνιακ που έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της ΑΕλ ενώ άρεσαν ο Ντιέ και ο 19χρονος Βουτσιάς. Γενικά ο Ηρακλής έδειξε μία ομάδα πολύ καλή και επέτρεψε την ΑΕΛ να κάνει μόλις δύο ευκαιρίες.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Γιαννόπουλος ελέγχεται για την ακύρωση του τέρματος του Νταμπίζα ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σίμιτς, Ντιέ, Γιάκομπ, Κατσαμπή, Κοβαλέφσκι.
Η ΑΕΛ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από τους δύο βοηθούς κ.κ.κ Τάτση και Κωστάρα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Λεκί, Παπαστεριανός (80’ Φούφουλας), Ντιέ, Επστάιν, Ντίκα, Μπόσνιακ (λόγω τραυματισμού 45’ Γιάκομπ), Βουτσιάς (64’ Κονέ).
ΛΑΡΙΣΑ (Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ντέλσον, Μετίν, Ααράμπ (74’ Κάσας), Σίμιτς, Ααράμπ, Ρομέου (67’ Τουάμα), Ιγγλέσιας (λόγω τραυματισμού 17’ Γιαννακόπουλος), Μελίσσης, Αμπουχατζίρα.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* ΣΤΟΝ πάγκο της ΑΕΛ καθόταν οι Σερεμέτ, Γιαννακόπουλος, Βλασόπουλος, Τουάμα, Κάσας, Τριποτσέρης, Κατσιαρός ενώ σε αυτόν του Ηρακλή οι Μπαντής, Φουφούλα, Κονέ, Γιάκομπ, Τούμα, Ντάλα Μπόνα, Σαρακατσάνος.
* ΤΡΙΑ τέταρτα πριν την έναρξη του αγώνα βγήκε για προθέρμανση η ομάδα του Ηρακλή ενώ της ΑΕΛ δέκα λεπτά αργότερα.
* ΚΑΛΕΣ οι υπηρεσίες Τύπου του Ηρακλή αλλά θα ήταν πιο σωστό να έδινε και μία θέση πάρκινγκ στους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους από τη στιγμή που το πάρκινγκ του γηπέδου ήταν άδειο.
* ΑΠΟ τριάντα άτομα είχαν δικαίωμα να βάλουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο μια και ο αγώνας γινόταν κεκλεισμένων των θυρών. Οι λαρισινές προσκλήσεις μάθαμε ότι περίσσεψαν αφού ελάχιστοι Λαρισαίοι ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε το προεκλογικό κλίμα άφησε το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα.
* Η ΚΙΝΗΤΗ εγκυκλοπαίδεια του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης που λέγεται Σταύρος Πετρακόπουλος (δημοσιογράφος-στατιστικολόγος) μας πληροφόρησε ότι το πρώτο γκολ της ΑΕΛ στο «Καυταντζόγλειο» στάδιο το έβαλε στις 15/4/1974 (Δεύτερη Μέρα του Πάσχα) ο Μίλτος Σεϊταρίδης στο παιχνίδι που τελείωσε με 6-1 υπέρ των Θεσσαλονικέων.
* ΠΕΝΗΝΤΑ φίλαθλοι του Ηρακλή ήταν σε μία ταράτσα πολυκατοικίας και προσπαθούσαν να εμψυχώσουν την ομάδα τους.
* ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Σπυρόπουλος της ΕΠΣ Φθιώτιδας.
* ΔΥΟ παίκτες που έμειναν εκτός δεκαοκτάδας ο Μπουκουβάλας (ΑΕΛ) και ο Γιάντσης (Ηρακλής) είδαν μαζί το παιχνίδι.
* ΣΤΟ αγώνα και ο «ζωντανός θρύλος» του Ηρακλή Βασίλης Χατζηπαναγής ενώ είδαμε και τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Παναγιώτη Μπαχράμη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass