ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

«H ψυχολογία αλλάζει μόνο με τα αποτελέσματα»

* Θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό * Έχει δίκιο ο κόσμος να μην είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2009 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:32
Κατάθεση ψυχής έκανε χθες ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, όπου άνοιξε την καρδιά του και με ειλικρίνεια, απάντησε ξεκάθαρα σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.
Έδειξε προβληματισμένος από την πορεία των «βυσσινί» και δεν δίστασε να αναφέρει ότι και ο ίδιος ως προπονητής αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, ενώ επισήμανε ότι ο κόσμος έχει δίκιο να μην είναι ευχαριστημένος, από την εικόνα της ομάδας.
Όμως για μια ακόμη φορά δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, ανεξάρτητα αν τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα και η ψυχολογία πεσμένη, μετά και την ισοπαλία με τα Γιάννενα.
Έκανε λόγο για τις δυσκολίες της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό – που προκύπτουν όχι μόνο από τα προβλήματα της ομάδας, αλλά και από την αγωνιστική κατάσταση του αντιπάλου –προσθέτοντας όμως, ότι η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που ανεξαρτήτως συνθηκών διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορεί σε κάθε παιχνίδι. Τόνισε, επίσης, ότι γίνεται σκληρή δουλειά και η βελτίωση είναι εμφανής καθημερινά, αλλά σημείωσε ότι όσο κι αν δουλέψει κανείς η ψυχολογία αλλάζει μόνο με τα αποτελέσματα. Προανήγγειλε επίσης την απόφασή του «να υποστηρίζω και να επιμένω περισσότερο σε ποδοσφαιριστές που πιστεύω ότι μπορούν να μας δώσουν νωρίτερα από τους υπόλοιπους, αυτό που θέλουμε», ενώ δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών: «Θα κερδίσουν πολλά και οι ίδιοι από την ΑΕΛ και η ΑΕΛ από εκείνους. Στην παρούσα φάση, όμως, δεν είναι ό,τι καλύτερο να τους φορτώσουμε με επιπλέον βάρος». Κατέληξε λέγοντας πως «έχει δίκιο ο κόσμος να μην είναι ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν τα προβλήματα και οι συνθήκες», αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «δεν υπάρχει περίπτωση αυτά τα προβλήματα να μην λυθούν και η ομάδα να μην βρει το δρόμο της».
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη:
«Προσπαθούμε να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι, μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Κι όταν λέω προβλήματα εννοώ τόσο τους τραυματισμούς, όσο και τη μη καλή ψυχολογία λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων. Όμως, δουλεύουμε πάρα πολύ. Προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώνουμε στοιχεία. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν πολύ καλό αντίπαλο και σίγουρα το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι μόνος πρώτος και αήττητος, με νίκες και στα 5 πρώτα ματς, μαρτυρά από μόνο του το βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα. Εμείς πάμε για να παρουσιάσουμε το καλύτερο που μπορούμε και να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο γίνεται», είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην εισαγωγή του και στη συνέχεια μίλησε για την κατάσταση των τραυματιών: «Ιγκλέσιας και Αμπουχατζίρα ελπίζουμε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τρέξιμο την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Βενετίδης κάνει ατομικό, ενώ ο Γιαννακόπουλος ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες) τρέξιμο». Από τους δύο τελευταίους περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής φαίνεται να έχει ο Γιαννακόπουλος. «Όμως», πρόσθεσε, «έχουμε συνηθίσει να ζούμε με τα προβλήματα από την αρχή της χρονιάς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και αισιοδοξώ ότι θα βελτιωνόμαστε διαρκώς. Αυτό που έχει σημασία στην παρούσα φάση είναι η ομάδα να ετοιμάζεται για κάθε αγώνα όσο καλύτερα μπορεί. Δουλεύουμε πολύ και πάνω σε τομείς παιχνιδιού που θα έπρεπε να είχαν δουλευτεί εδώ και 2 μήνες. Όμως, όλοι οι παίκτες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους».
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ
* Τι προσδοκά η ΑΕΛ – με τα δεδομένα προβλήματα – τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ;
«Ένα καλό αποτέλεσμα. Η ΑΕΛ είναι ΑΕΛ. Δεν μας ενδιαφέρει να πάμε απλά για να πάμε. Δεν είναι εύκολο το ματς. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται αγωνιστικά πιο ώριμος σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν. Ακόμη και στα ματς που η απόδοσή του δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα, κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε κι αυτό είναι πολύ βασικό στοιχείο για μια ομάδα η οποία έχει ως στόχο το πρωτάθλημα. Όμως, κι εμείς από την πλευρά μας, θέλω να πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι απ’ ό,τι στα προηγούμενα παιχνίδια».
* Σε ποιους τομείς περιμένετε καλύτερη την ομάδα;
«Κόντρα στον ΠΑΣ ήμασταν πολύ βελτιωμένοι αμυντικά, αλλά μας έλειψε η καλή επιθετική λειτουργία. Δυστυχώς – όπως έχω επαναλάβει – μέσα από τους επίσημους αγώνες προσπαθούμε να βρούμε την κατάλληλη αγωνιστική χημεία. Πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να αρχίσω να υποστηρίζω και να επιμένω σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Υπήρχαν ματς στα οποία – με βάση τον αντίπαλο – ίσως χρειαζόταν να κάνουμε 2-3 αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, αλλά λόγω των προβλημάτων αναγκαζόμασταν να κάναμε πολύ περισσότερες. Όμως, πιστεύω ότι στην παρούσα φάση θα πρέπει να επιμείνουμε σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι πιστεύουμε ότι μπορούν να μας δώσουν νωρίτερα από τους υπόλοιπους αυτό που ζητάμε».
* Θα γίνουν πολλές αλλαγές σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς;
«Οι αλλαγές είναι αναγκαίες κάθε φορά ανάλογα με τη φύση του αγώνα και τον αντίπαλο. Σε κάθε ματς χρειαζόμαστε και διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Δεν μπορείς να πας στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσεις τον Παναθηναϊκό και να παίξεις μόνο άμυνα. Βέβαια, μπορεί ο αντίπαλος να σε αναγκάσει – με το παιχνίδι του – να λειτουργήσεις έτσι. Όμως, ο δικός μας στόχος είναι εκτός από αμυντική λειτουργία, να έχουμε και καλή κυκλοφορία μπάλας και να προβληματίσουμε τον αντίπαλο».
* Πόσο έτοιμοι ψυχολογικά είναι οι παίκτες για να διεκδικήσουν κάτι θετικό στο συγκεκριμένο αγώνα;
«Σίγουρα, η ψυχολογία είναι ένα πρόβλημα και προσπαθούμε όλοι μαζί να το λύσουμε. Η ψυχολογία μιας ομάδας, όμως, αλλάζει μόνο μέσα από τα αποτελέσματα. Να πάμε να παίξουμε καλά, αλλά να χάσουμε δεν αλλάζει τίποτα».
* Συντρέχει λόγος ανησυχίας με τον Τουμέρ, ο οποίος αποχώρησε λίγο πριν από το τέλος της προπόνησης;
«Όχι. Μιλάμε για ένα μικροπρόβλημα στο δάχτυλο του ποδιού του».
* Έχετε σκεφτεί – δεδομένων των προβλημάτων – να δώσετε ευκαιρία σε νεαρά παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα και δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά;
«Είναι μικρό το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει, αλλά αυτά τα παιδιά δείχνουν μεγάλη βελτίωση. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους. Θα βοηθήσουν πάρα πολύ την ομάδα μελλοντικά. Δουλεύουν πολύ περισσότερο από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες. Θα κερδίσουν πολλά και οι ίδιοι από την ΑΕΛ, αλλά και η ομάδα από εκείνους. Αυτή τη στιγμή όμως – και με δεδομένη τη δύσκολη συγκυρία – δεν θα είναι ό,τι καλύτερο να τους φορτώσουμε με επιπλέον βάρος. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάτε, ότι κόντρα στον ΠΑΣ είχαμε στην ενδεκάδα μας τρία παιδιά 20 και 21 ετών. Είμαι πολύ ευχαριστημένους από όλους τους νεαρούς. Και από τον Κολοβέτσιο και από τον Σιατραβάνη, τον Λύτρα, τον Καρανίκα και τον Μπαλή, που είναι μεν μικρός σε ηλικία, αλλά παλιότερος στην ομάδα».
* Ενόψει Παναθηναϊκού σας προβληματίζει καθόλου ο παράγοντας διαιτησία με δεδομένη την αντιμετώπιση που είχε η ΑΕΛ στα προηγούμενα ματς και με δεδομένο ότι δίνει έναν αγώνα στην έδρα ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου;
«Δεν θέλω να μπω σε τέτοια διαδικασία. Δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε καταστάσεις. Είναι αλήθεια ότι στα προηγούμενα ματς τα σφυρίγματα μας προβλημάτισαν. Το ξέρουμε ότι ως ομάδα δεν λειτουργούμε ακόμη με τον τρόπο που θέλουμε. Κι όταν δεν παίζουμε καλά σε έναν αγώνα, δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούμαστε να πάρουμε κάτι από αυτόν. Για παράδειγμα, κόντρα στον Ηρακλή ήμασταν κακοί, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα εξελισσόταν το ματς αν μετρούσε το κανονικό γκολ που πετύχαμε. Το ίδιο και αν δινόταν το πέναλτι στο ματς με τον Ολυμπιακό και κάποια σφυρίγματα κόντρα στον ΠΑΣ. Από τη στιγμή, όμως, που αγωνιστικά δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση, δεν μπορούσαμε να επικεντρωθούμε σε αυτό. Όπως και τώρα δεν θέλουμε να επικεντρωθούμε στη διαιτησία. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα στην ομάδα, παρά μόνο μέσα από τη δουλειά».
* Φοβάστε ότι ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα τη Δευτέρα θα έβαζε την ομάδα σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση;
«Θα φοβόμουν αν δεν είχα εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Ξέρουμε από την αρχή ποια είναι τα προβλήματα. Ο κόσμος έχει δίκιο να μην είναι ικανοποιημένος από αυτό που βλέπει. Τον ενδιαφέρει η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο και όχι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει. Δικαίως υπάρχει προβληματισμός στους φιλάθλους. Όμως, δουλεύουμε σκληρά και θα βρούμε λύσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην λυθούν αυτά τα προβλήματα. Τον τελευταίο μήνα δουλεύουμε πάνω σε πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είχαν δουλευτεί εδώ και καιρό. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην ομάδα μας. Στόχος μας είναι να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Να καταλαβαίνουν οι παίκτες τι θέλουμε από εκείνους και εγώ από την πλευρά μου να τους μαθαίνω καλύτερα. Γιατί άλλο η προπόνηση και άλλο ο αγώνας. Σε ένα επίσημο παιχνίδι μπορείς να δεις τον τρόπο που λειτουργεί ένας ποδοσφαιριστής σε συνθήκες πίεσης, κάτι που δεν μπορείς να δεις στην προπόνηση. Γι’ αυτό και εγώ μπορεί κάποιες φορές να πέσω έξω».
* Ερμηνεία στο φαινόμενο η καλή εικόνα των προπονήσεων να μην μεταφέρεται στους επίσημους αγώνες έχετε δώσει;
«Το ψάχνουμε. Όπως είπα και πριν, προπόνηση και επίσημο ματς δεν είναι το ίδιο. Στην αντίδραση ενός παίκτη μέσα στο παιχνίδι μπορείς να δεις και την ψυχολογία και την προσωπικότητά του».
* Πού οφείλονται οι πολλοί τραυματισμοί; Μήπως είναι και ζήτημα εκγύμνασης ή αποκατάστασης;
«Η ΑΕΛ είναι από τις ομάδες με τους λιγότερους μυικούς τραυματισμούς. Διευκρινίζω. Δεν εννοώ τραυματισμούς που προκύπτουν από χτυπήματα – όπως του Ιγκλέσιας ή του Αμπουχατζίρα – ούτε μικροπροβλήματα που μπορεί να κρατήσουν έναν ποδοσφαιριστή εκτός για μια-δυο μέρες. Κάποια παιδιά που δεν έκαναν προετοιμασία είναι φυσιολογικό να βγάλουν μικροπροβλήματα. Και ευτυχώς που μέχρι στιγμής δεν είναι πολλά».
* Διακρίνετε άγχος στους παίκτες εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων και της χαμηλής βαθμολογικής θέσης;
«Το άγχος το διακρίνω κυρίως στις αντιδράσεις τους μετά από ένα γκολ που δεχόμαστε ή μια χαμένη ευκαιρία. Σε τέτοιες συνθήκες αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τους ποδοσφαιριστές».
* Πώς ήχησε στ’ αυτιά σας η δήλωση του κ. Παράσχου μετά από τον ματς της περασμένης εβδομάδας με τον ΠΑΣ ότι «δεν περίμενα η ΑΕΛ να παίζει τόσο συντηρητικά στο Αλκαζάρ»;
«Ο καθένας ξέρει καλύτερα τι γίνεται στο σπίτι του και για το σπίτι του μιλάει. Εγώ ήξερα καλύτερα σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ομάδα και ποιες είναι οι αδυναμίες της και με βάση αυτό έκανα το πλάνο του παιχνιδιού».
* Μπορεί η ΑΕΛ να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό;
«Ναι».
* Υπήρξαν αλλαγές στο ιατρικό επιτελείο, ακολούθησαν συζητήσεις με τον κ. Πηλαδάκη, εντός των προσεχών ημερών ίσως υπάρξει προσθήκη ατόμου στο διοικητικό τομέα της ΠΑΕ. Μήπως, αν όλες αυτές οι κινήσεις γίνονταν νωρίτερα, η ομάδα είχε κάνει περισσότερα βήματα προόδου;
«Για διοικητικά θέματα δεν μπορώ να μιλήσω. Σε ό,τι έχει να κάνει, όμως, με το αγωνιστικό κομμάτι είχα πάντα επικοινωνία με τον πρόεδρο και οι λύσεις δόθηκαν».
* Νιώθετε ότι έχετε μερίδιο ευθύνης στην εικόνα που παρουσιάζει μέχρι τώρα η ομάδα;
«Βεβαίως και έχω ευθύνη. Δεν έχουν σημασία τα αίτια. Μπορεί από τους 10 λόγους, να μην ευθύνομαι στους 7. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Είμαι ο προπονητής κι από τη στιγμή που μια ομάδα δεν πάει καλά, ο προπονητής οφείλει να αναλαμβάνει όλη την ευθύνη σε ό,τι έχει να κάνει με την αγωνιστική της πορεία».
* Σε αυτή τη διαδικασία μετράει το γεγονός ότι έχετε την απόλυτη στήριξη της διοίκησης;
«Ο προπονητής πρέπει να κάνει τη δουλειά του, είτε στηρίζεται, είτε αμφισβητείται. Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν να ακούν μόνο τα καλά και κλείνουν τα αυτιά τους στα άσχημα. Είναι μέρος του παιχνιδιού και της δουλειάς μας. Ούτε είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι θα βρίσκονται στην ΑΕΛ 5 ή 10 χρόνια και τα πράγματα θα είναι πάντα ιδανικά».
* Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Κυριακίδη; Μπορείτε να τον υπολογίζετε για το ματς με τον Παναθηναϊκό;
«Ο Ηλίας κάθε μέρα είναι και καλύτερος. Είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στην αποστολή».
* Ένα σχόλιο για το γεγονός ότι το ματς θα γίνει χωρίς την παρουσία φίλων της ΑΕΛ;
«Φυσικά και δεν είναι ευχάριστο. Για ποιον παίζουμε; Για τους εαυτούς μας;».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass