ΔΙΚΑΙΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΜΕ 1-0

Αποκλεισμός από το κύπελλο

* ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008!

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2009 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:14
Η ΑΕΛ αποχαιρέτησε πρόωρα το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας καθώς έχασε χθες στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό με 1-0 και δεν έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης αφού τα παιχνίδια στη συγκεκριμένη φάση είναι μονά. Ο αγώνας έγινε με άσχημες καιρικές συνθήκες (ξεκίνησε το παιχνίδι με βροχή και στο δεύτερο ημίχρονο είχε χιονόνερο) σ’ έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο και οι «βυσσινί» «κόλλησαν» στη λάσπη κάτι που έκανε τους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη σε επίσημο εντός έδρας παιχνίδι από τις 2 Ιουνίου 2008 (τότε που κέρδισαν τον Αγροτικό Αστέρα στη φιέστα της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα). Φέτος οι γηπεδούχοι στο πρωτάθλημα δεν έχουν κερδίσει κανένα παιχνίδι!
Ο αποκλεισμός ήταν δίκαιος καθώς η ΑΕΛ με πολλές ελλείψεις (δεν αποτελεί δικαιολογία μια και ο Πανσερραϊκός είχε ανάλογες ελλείψεις και στηρίχθηκε για να πετύχει τη νίκη στο 18χρονο Δημήτρη Γκούρτσα που πέτυχε και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης μπαίνοντας ως αλλαγή στο 25’ στη θέση του Μπράιτ που τραυματίστηκε) και κουρασμένη (αυτό είναι ελαφρώς δικαιολογημένο μια και την περασμένη Κυριακή υπήρχε μακρινό ταξίδι στη Ξάνθη) είχε ένα δεκάλεπτο περίπου στο πρώτο μέρος καλής απόδοσης που δημιούργησε σ’ αυτό κάποιες ευκαιρίες αλλά ο αντίπαλός της είχε πολύ μεγαλύτερο διάστημα τον έλεγχο του αγώνα και περισσότερο πάθος από τους θεωρητικά αναπληρωματικούς.
Ο Ουζουνίδης με βάση τα πολλά προβλήματα που είχε (πιο σοβαρό αυτό του τερματοφύλακα Κοτσόλη που δεν μπορούσε να αγωνιστεί) αναγκάστηκε να βασιστεί σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή μέχρι τώρα σε επίσημα παιχνίδια αλλά αυτοί δεν είχαν…4Χ4  για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο βούρκο των Σερρών και τώρα μάλλον θα «κολλήσουν» στον πάγκο.
Αυτό που στοίχισε τον αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας είναι η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο όταν απουσιάζουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές (π.χ. Γκουέλα, Κοτσόλης). Τώρα πλέον επιβάλλεται η ομάδα να αποκτήσει παίκτες για να υπάρχουν περισσότερες λύσεις στο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια κατάκτησης της πέμπτης θέσης που είναι ο μοναδικός στόχος.
«Το κακό έγινε» είπε μετά τη λήξη ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης και έχει δίκιο, δεν υπάρχουν περιθώρια για κριτική και…αφορισμούς αλλά όλοι πρέπει να συστρατευτούν στην κατάκτηση της πέμπτης θέσης.
Το κύπελλο δυστυχώς αποτελεί πρόωρα παρελθόν για δεύτερη συνεχή χρονιά από θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «βυσσινί» πέρυσι αποκλείστηκαν σε…διπλά παιχνίδια από ομάδα Β’ εθνικής, τον Θρασύβουλο(με δύο ήττες εντός και εκτός έδρας)              
Τώρα πλέον το παιχνίδι της Κυριακής πάλι με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό αποκτά εκτός από βαθμολογική σημασία και χαρακτήρα γοήτρου για να πάρει η ομάδα τη ρεβάνς από τον αποκλεισμό του κυπέλλου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική του 4-3-3 αλλά με πολλές αλλαγές μια και κάποιοι παίκτες ήταν ή κουρασμένοι (π.χ. Βέμπερ, Κυριάκος) ή τραυματίες (Κοτσόλης) και έμεινα στον πάγκο ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις απουσίες των τραυματισμένων Κώτσιου, Κυριακίδη, Γκουέλα, Βενετίδη ενώ ο Ίλιτς δεν κρίθηκε έτοιμος να ξεκινήσει η ίσως ήθελε να τον έχει πιο έτοιμο για τον αγώνα του πρωταθλήματος.
Κάτω από τα δοκάρια λοιπόν ήταν ο Βράνιτς (πρώτη φετινή του συμμετοχή μια και ο Κοτσόλης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε με το πρησμένο του γόνατο), στην άμυνα οι Μουκουβάλας (δεξιά, πρώτη συμμετοχή και αυτός φέτος στην ΑΕΛ), Νταμπίζας, Ααράμπ, Κατσιαρός (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ιγγλέσιας (αμυντικό χαφ), Φωτάκης (δεξιά), Σαρμιέντο (αριστερά) και στην επίθεση οι: Τσίγκας (κορυφή), Ζουράφσκι (αριστερά κάτι που δοκίμαζε ο Ουζουνίδης εδώ και δεκαπέντε μέρες και αποφάσισε να το εφαρμόσει στο παιχνίδι του κυπέλλου), Πάρα(δεξιά).
Από την άλλη ο Βέλγος τεχνικός Ούγκο Μπρος παίζοντας 4-4-2 τοποθέτησε τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Γαλανόπουλο (δεξιά), Καλλιμάνη, Κάλιτς (στο κέντρο) και Μούταβντιτς (αριστερά), στη μεσαία γραμμή είχε αμυντικά χαφ τους Διγκόζη και Αμπουμπακαρί, δεξιά ήταν ο Τάντιτς, αριστερά ο Μπαϊκαρά (αν και άλλαζαν συχνά θέσεις) και στην επίθεση οι Μπούλε και Μπράιτ.
Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο στο βαρύ αγωνιστικό χώρο του δημοτικού γηπέδου των Σερρών αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και μάλιστα μέσα σε δέκα λεπτά κέρδισαν τρία κόρνερ, ένα φάουλ σε πολύ καλή θέση αλλά όλα πέρασαν ανεκμετάλλευτα για την ομάδα του Πανσερραϊκού. Πάντως ο εκνευρισμός στην αρχή ήταν μεγάλος και ανάγκασε το διαιτητή Καλόπουλο να καλέσει τους αρχηγούς των δύο ομάδων Καλλιμάνη (Πανσερραϊκού) και Νταμπίζα (ΑΕΛ) για να τους κάνει συστάσεις. 
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να «σφυροκοπούν» την εστία του Βράνιτς χάνοντας αρκετές ευκαιρίες κυρίως λόγω της ανικανότητας των παικτών του Πανσερραϊκού που αν και νικούσαν τους αμυντικούς της ΑΕΛ δεν μπορούσαν να νικήσουν τον άσχημο αγωνιστικό χώρο.
Πάντως για μια ακόμα φορά αντίπαλοι από τη μεσαία γραμμή έφθαναν με σχετική ευκολία στην άμυνα της ΑΕΛ εξαιτίας της ανυπαρξίας μαρκαρισμάτων στη μεσαία γραμμή της λαρισινής ομάδας.
Η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου και έχασε τρεις ευκαιρίες με τους Ιγγλέσιας, Ζουράφσκι (2).
Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι αλλά η ΑΕΛ στο διάστημα αυτό μπορεί να είχε πάλι πρόβλημα στα μετόπισθεν αλλά τουλάχιστον έβγαινε τακτικά στην επίθεση ενώ σε μια προσπάθεια να «φρεσκάρει» την επιθετική γραμμή ο Ουζουνίδης έριξε στον αγώνα στο 68’ τον Ίλιτς αντί του Τσίγκα.
Όμως η υπεροχή του Πανσερραϊκού «καρποφόρησε»  στο 79’ από «δώρο» του Βράνιτς όταν απέκρουσε με λάθος τρόπο σουτ του Αουρέλιο και ο Γκούρτσας από κοντά κάνει το 1-0. 
Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν άρχισαν να «ροκανίζουν» το χρόνο με πεσίματα αλλά και με φάουλ με αποτέλεσμα οι «βυσσινί» να μην μπορέσουν να φθάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κηπουρού εκτός από την τελευταία φάση που σε γέμισμα (ανάλογο με αυτό που ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΛ σε 1-1 στην Ξάνθη την περασμένη Κυριακή για το πρωτάθλημα) του Κατσιαρού αλλά ο Ζουράφσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κηπουρό.   
ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ
8’: Μακρινό σουτ του Τσίγκα καταλήγει άουτ.
14’: Μέσα από την μεγάλη περιοχή ο Αμπουμπακαρί κάνει σουτ αλλά η μπάλα βρήκε τον Κατσιαρό και κατέληξε κόρνερ.
19’: Από δεξιά ο Τάντιτς κάνει σέντρα και ο Μπράιτ από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά μόνος ανενόχλητος αλλά μπλοκάρει ο Βράνιτς που ήταν σε καλή θέση.  
25’: Ο Μπαϊκαρά από δεξιά κάνει σέντρα και ο Μπούλε με τον Τάντιτς αν και στην τροχιά της μπάλας σε κενή εστία δεν μπόρεσαν να τη σπρώξουν στα δίχτυα.
32’: Σέντρα από αριστερά του Τάντιτς, ο Μπούλε πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Βράνιτς.
36’: Από δεξιά ο Γαλανόπουλος κάνει σέντρα, ο Βράνιτς κάνει άστοχη έξοδο και ο Γκούρτσας κάνει μια εύκολη κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
38’: Μπαλιά του Γκούρτσα στον Μπούλε που μπερδεύεται με τον Νταμπίζα και βγαίνει ο Βράνιτς και μπλοκάρει την μπάλα.
40: Από δεξιά ο Φωτάκης εκτελεί κόρνερ ο Ιγγλέσιας από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει σχεδόν στη γραμμή της εστίας ο Γαλανόπουλος, η μπάλα καταλήγει εκ νέου στον Φωτάκη που κάνει σέντρα, ο Ζουράφσκι γίνεται παραλήπτης της μπάλας αλλά το σουτ που κάνει μέσα από τη μικρή περιοχή καταλήγει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Κηπουρού.
45’+1’: Σουτ του Ζουράφσκι από το σημείο του πέναλτι ύστερα από πάσα του Πάρα στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45’+2’: Σέντρα σουτ του Φωτάκη από δεξιά, η μπάλα στην αγκαλιά του Κηπουρού.    
46: Από σέντρα του Τάντις από αριστερά ο Γκούρτσας πιάνει κεφαλιά πάνω στον Ααράμπ.
50’: Ανάποδο ψαλίδι του Ιγγλέσιας μέσα από τη μεγάλη περιοχή στην αγκαλιά του Κηπουρού.
60’: Από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Γκούρτσας πιάνει σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
63’: Ατομική προσπάθεια του Αμπουμπακαρί που φθάνει μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βράνιτς.
65’: Σέντρα από αριστερά του Σαρμιέντο ο Ζουράφσκι πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι χωρίς να ανησυχεί τον Κηπουρό.
79’: Μακρινό σουτ του Αουρέλιο ο Βράνιτς κάνει ασταθή απόκρουση και ο επερχόμενος Γκούρτσας με σουτ από κοντά κάνει το 1-0.   
90’+4’: Ο Κατσιαρός εκτελεί φάουλ και ύστερα από μονομαχίες ο Ζουράφσκι πιάνει κεφαλιά αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Κηπουρού.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ δύσκολα βρίσκει κάποιος διακριθέντα παίκτη. Καλύτερος ήταν ο Ιγγλέσιας ενώ από κει και πέρα…ο Βράνιτς ευθύνεται για το γκολ ενώ υπάρχει και μία φάση στο πρώτο μέρος που έκανε άστοχη έξοδο, ο Μπουκουβάλας έχει μοναδικό ελαφρυντικό ότι είχε τρακ, ο Νταμπίζας με τον Ααράμπ και αυτοί δεν ήταν ανάλογοι προηγουμένων εμφανίσεων ενώ ο Κατσιαρός φάνηκε μόνο στο δεύτερο μέρος.
Από τη μεσαία γραμμή ανύπαρκτος ο Σαρμιέντο που είχε και πολλά νεύρα στο ξεκίνημα ενώ ο Φωτάκης είχε μερικές καλές μπαλιές. Ο Πάρα για ένα ακόμα παιχνίδι δεν πρόσφερε τίποτα ενώ ο Ζουράφσκι τείνει να κάνει μόνιμη τη συνήθεια των χαμένων ευκαιριών και ο Τσίγκας δεν φάνηκε.
Από τις αλλαγές μόνο ο Κυριάκος κάτι έκανε ενώ οι υπόλοιποι λίγα πράγματα...      
***
Από τον Πανσερραϊκό καλύτεροι οι Κηπουρός, Καλί, Αμπουμπακαρί, Διγκόζης και Γκούρτσας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον κ. Καλόπουλο (Θεσσαλονίκης) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Καλί, Μπούλε, Καλλιμάνη, Γκούρτσα - Ζουράφκι, Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Ιλιτς ενώ σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ. Βασιλειάδης, Θανασακούδης (Θεσσαλονίκης).
 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ούγκο Μπρος): Κηπουρός, Γαλανόπουλος, Καλλιμάνης, Καλί, Μούταβτζιτς, Αμπουμπακαρί, Διγκόζης, Μπαϊκαρά (73΄ Γεωργιάδης), Τάντιτς (60΄ Μάρκο Αουρέλιο), Μπούλε, Μπράιτ (24΄ Γκούρτσας).
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βράνιτς, Νταμπίζας, Ααράμπ (84΄ Βλασόπουλος), Κατσιαρός, Μπουκουβάλας (80΄ Κυριάκος), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγκλέσιας, Πάρα, Τσίγκας (70΄ Ιλιτς), Ζουράφσκι.
 
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ
Ουζουνίδης: Το κακό έγινε...
ΜΠΡΟΣ: «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»
 
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τεχνικοί δήλωσαν τα εξής:
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΑΕΛ):«Συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό για την πρόκριση. Σε ένα διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου κυνήγησε περισσότερο το παιχνίδι κι εμείς από την άλλη δεν προσπαθήσαμε όσο θα έπρεπε. Έτσι βαρύ όπως ήταν το γήπεδο φαινόταν ότι το ματς θα κριθεί στις μονομαχίες. Ο Πανσερραϊκός στάθηκε πιο τυχερός στη φάση του γκολ. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε δυο καλές ευκαιρίες στο ημίχρονο, αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Ο αποκλεισμός είναι σίγουρα αποτυχία, όμως, υπάρχει μπροστά μας σε πολύ λίγες ημέρες ένα άλλο παιχνίδι. Πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) και να επικεντρωθούμε στο ματς της Κυριακής.
*Ο αγώνας κυπέλλου πόσο θα επηρεάσει τον αγώνα του πρωταθλήματος που θα γίνει την Κυριακή στο Αλκαζάρ;
«Είναι διαφορετικό ματς. Θα δούμε. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε πρόβλημα και θα δουλέψουμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι».
*Είστε ευχαριστημένος από την παρουσία παικτών που χρησιμοποιήθηκαν σήμερα (σ.σ χθες) για πρώτη φορά;
«Ο Μπουκουβάλας ήταν καλός. Δεν μπορώ να έχω παράπονο. Το ίδιο και ο Βράνιτς. Επειδή το γήπεδο ήταν βαρύ προσπαθήσαμε να παίξουμε κυρίως από τον άξονα».
*Κανένα νέο υπάρχει για τα μεταγραφικά;
«Δεν μπορούμε να πούμε κάτι προς το παρόν».
*Πώς είδατε τον Πανσερραϊκό;
«Είναι καλή ομάδα και το έχει δείξει με τις εμφανίσεις του απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός».
*Πώς σκοπεύετε να χειριστείτε  τις τελευταίες κακές εμφανίσεις της ομάδας
«Τα νεύρα όλων αυτή τη στιγμή είναι τεντωμένα. Σίγουρα δεν ήμασταν καλοί, αλλά από την άλλη δεν είναι εύκολο να παίξεις ποδόσφαιρο σε τέτοιο γήπεδο. Ξέρουμε τα μειονεκτήματα που έχουμε ως ομάδα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν φορτωθεί πολύ από τα συνεχόμενα ματς. Το κυριότερο πρόβλημά μας προέρχεται από την κούραση. Γι’ αυτό και περιμένουμε τις μεταγραφές, ώστε να μπορέσουμε να ξεκουράσουμε κάποια από τα παιδιά και να αποκτήσουμε περισσότερες λύσεις. Το κακό έγινε, δεν μπορούμε να κλαίμε...».
*Φοβάστε μήπως χαθεί και ο στόχος του πρωταθλήματος;
«Γιατί να χαθεί; Είναι νωρίς για να χαθεί. Χάσαμε ένα ματς, πρέπει να κοιτάς την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα είναι η πιο σημαντική».
ΟΥΓΚΟ ΜΠΡΟΣ (Πανσερραϊκός): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο και τα πράγματα δυσκόλεψαν για μας όταν μετά το πρώτο δεκάλεπτο αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγή. Παλέψαμε και τα ενενήντα λεπτά του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλή. Κερδίσαμε δίκαια γιατί είχαμε καλύτερες ευκαιρίες και αυτή τη φορά είχαμε επιθετικούς κάτι που μας έλειπαν σε προηγούμενα παιχνίδια.
Σίγουρα θα προτιμούσα να κερδίσουμε στον αγώνα του πρωταθλήματος και όχι του κυπέλλου μια και σε μας πιο απαραίτητος είναι ο αγώνας του πρωταθλήματος που δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες.
Στον αγώνα στο Αλκαζάρ δεν θα παίξει ο Μπαγκουρά που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.
Ο Γκούρτσας που έβαλε το γκολ είναι 18 χρονών, είναι καλό ταλέντο αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε από μία εμφάνιση. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε με ταλέντα.
Σήμερα (σ.σ. χθες) αυτό που μας βοήθησε είναι ότι δεν είχαμε καθόλου άγχος».
      
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass