Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΧΘΕΣ ΜΕ 83-79

«Κολλημένος» με την... κορυφή

* ΜΟΝΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2009 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:16
Ρετιρέ για... έναν στο βαθμολογικό πίνακα της Γ΄ Εθνικής και όσον αφορά στον πρώτο βόρειο όμιλο. Και αυτός ο ένας δεν είναι άλλος από τον Φοίνικα. Οι «μελανόλευκοι» αρχίζουν να γυρίζουν τους Λαρισαίους μπασκετόφιλους σε ρομαντικά χρόνια της περασμένης δεκαετίας (όταν ανέβαιναν ΓΣΛ και Ολύμπια) καθώς δείχνουν ότι είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν σιγά-σιγά την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Χθες στο κλειστό του Άγιου Θωμά (που αρχίζει να έχει παλμό και να γεμίζει από κόσμο) ο Φοίνικας νίκησε και τον Φίλιππο Βέροιας με σκορ 83-79 και κατάφερε να μείνει μόνος πρώτος αφού έχασαν Πρωτέας και Μαντουλίδης.
Τα δύσκολα, ωστόσο, αρχίζουν τώρα καθώς καλείται παίξει μέσα στα Γρεβενά με τον τοπικό Πρωτέα, αλλά μέχρι στιγμής η λαρισινή ομάδα δείχνει πως τα καταφέρνει περίφημα.
Στο χθεσινό παιχνίδι οι γηπεδούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα με δύο έμπειρους και εύστοχους παίκτες όπως είναι ο Μαυρίδης με 27 πόντους και 3 τρίποντα, αλλά και ο Κοτσαμπάσης (παλαιότερα έπαιζε στο Μακεδονικό) με 21 πόντους και 5 τρίποντα. Στο ξεκίνημα ο Φίλιππος πήρε ένα προβάδισμα 10 πόντων (7-17) αλλά με καλή άμυνα στη συνέχεια ο Φοίνικας μπήκε σε θέση οδηγού (30-28).
Από ’κει και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν σχεδόν πόντο-πόντο με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα ξέσπασμα στο 24’ (44-52).
Ο Φοίνικας όμως με Λιάκο και Τριανταφύλλου βρήκε το σθένος να ξαναφέρει το ματς στα ίσα και να χτίσει και μια καλή διαφορά έξι πόντων ένα λεπτό πριν τη λήξη. Μάλιστα σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Θεοδωρόπουλου προσπάθησαν να φτάσουν στο +10 (που θα τους έδινε αβανταζ σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας), αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:
25-28, 39-38, 57-61, 83-79.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΦΟΙΝΙΚΑΣ: (Θεοδωρόπουλος) Παπαδόπουλος 2, Σιάτρας 13 (1), Λυτόπουλος 1, Λιάκος 30 (3), Σουλιώτης 7, Τριανταφύλλου 15 (2), Τσακνάκης, Παρβαντώνης 3, Κυριακόπουλος, Βλαχούλης 3, Σπήλιος 3 (1), Γκαγκανάσιος 6.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: (Γκίμας) Τσοτσόκος, Μαυρίδης 27 (3), Δημητριάδης 6 (2), Χατζηκυριακίδης 9, Τζωρτζίδης, Κοτσάμπασης 21 (5), Παπαδόπουλος, Ντόβας 16 (2).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λασσάνης-Αιγινιακός            72-59
Φοίνικας-Φίλιππος Βέροιας 83-79
Νίκη Βόλου-Πρωτέας Γρεβενών      65-59
Άργος Ορεστικό-Ολυμπιακός Βόλου         100-82
ΧΑΝΘ-Μαντουλίδης 61-60
Έδεσσα-Αλεξάνδρεια           73-67
Αίολος-Σιάτιστα         91-50
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Φοίνικας     26
2.Αίολος         25
3. Μαντουλίδης          25
4. Λασσάνης 25
5. Φίλιππος Βέροιας 25
6. Πρωτέας Γρεβενών          25
7. Άργος Ορεστικό    24
8. Αιγινιακός   23
9. Νίκη Βόλου            23
10. ΧΑΝΘ      22
11. Έδεσσα   21
12. Ολυμπιακός Βόλου        18
13. Αλεξάνδρεια        17
14. Σιάτιστα    16
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Φίλιππος Βέροιας-Λασσάνης
Πρωτέας Γρεβενών-Φοίνικας
Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου
Μαντουλίδης-Άργος Ορεστικό
Αλεξάνδρεια-ΧΑΝΘ
Αίολος-Έδεσσα
Αιγινιακός-Σιάτιστα
 
ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΒΑΪΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Όλα θα κριθούν στις επόμενες αγωνιστικές...»
Λίγο μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα ο τεχνικός του Φοίνικα, Βάιος Θεοδωρόπουλος μιλώντας στην «Ε» δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Ξεκινήσαμε μουδιασμένοι και στη συνέχεια αρχίσαμε να βρίσκουμε τον ευατό μας. Τελικά όλα πήγαν καλά παρά το γεγονός πως είχαμε μια εχθρική διαιτησία. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία των παικτών μου. Θεωρώ πως τα επόμενα παιχνίδια θα αποτελέσουν κριτήριο ανόδου για πολλές ομάδες».
 ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ...
* Τι και αν έπαιζε η ΑΕΛ σχεδόν την ίδια ώρα. Πάνω από διακόσιοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά δείχνοντας πως η αγάπη τους για το μπάσκετ παραμένει μεγάλη.
* Βέβαια αρκετοί ήταν και αυτοί που ήρθαν κατευθείαν από το Αλκαζάρ με την «πίκρα» ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους και ένας από αυτούς ήταν ο πρόεδρος του Αστέρα Λάρισας, Κώστας Μπαζάκης.
* Τον αγώνα παρακολούθησε και ο μπασκετμπολίστας της Ολύμπια Κόρει Μπέλσερ παρέα με τον Λαρισαίο μάνατζερ Θάνο Κουκουράβα.
* Στην κερκίδα του Αγίου Θωμά είδαμε και τον παίκτη της ΑΕΛ ΓΣ, Φάνη Παπακώστα.
* Στο τέλος του αγώνα πάντως ο παίκτης του Φοίνικα, Θοδωρής Λιάκος έτρεξε να αφιερώσει την επιτυχία στον φίλο του, Τάκη Πατσούρα που ήταν στα μπροστινά καθίσματα.
* Μπορεί να έφυγε από την Ολύμπια όχι όμως και από το λαρισινό μπάσκετ για το οποίο έχει μεγάλη αγάπη. Ο λόγος για τον Μιχάλη Μπότσιο που βρέθηκε και αυτός στο γήπεδο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass