ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:

Η μεγαλύτερη νίκη που κάναμε

«ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ» *ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2009 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:34
 Η πιο σημαντική νίκη στα τέσσερα τελευταία χρόνια του λαρισινού μπάσκετ έγινε προχθές στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης καθώς η Ολύμπια κέρδισε την ΑΕΚ με 82-77 στην παράταση με τους παίκτες να έχουν μία έκρηξη ψυχής και παρότι αγωνίστηκαν με έναν Αμερικανό και πολλές απουσίες, σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να εξασφαλίσει τη μία θέση στην Α1 για το άθλημα στην πόλη της Λάρισας κι όλοι ήρεμα να δούνε τι θα πράξουν τη νέα χρονιά, μια και το σενάριο της συγχώνευσης είναι πιο κοντά από ποτέ.
Η λαρισινή ομάδα κέρδισε ένα θεωρητικά χαμένο παιχνίδι, αφού στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρέθηκε να χάνει με δεκαπέντε πόντους και να έχει βασικούς παίκτες φορτωμένους με τέσσερα φάουλ (Μπατή, Σούλτζε, Μπέλσερ). Παρόλα αυτά με μια πεντάδα απίστευτη (Καραποστόλου πλέι μέικερ, Μπέλσερ γκαρντ, Σούλτζε «τριάρι», Κολόκα «τεσσάρι» και Αριγκμπαμπου «πεντάρι») κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με τα απίστευτα τρίποντα του Καραποστόλου και στο τέλος με απόλυτη ψυχραιμία να πάρει τη νίκη και ο αντίπαλος τεχνικός να διαμαρτύρεται μάλλον αδικαιολόγητα για τη διαιτησία (οι παίκτες του να έκαναν αψυχολόγητα λάθη στο τέλος).
Μετά τη νίκη αυτή η πόλη της Λάρισας κέρδισε την παραμονή στην Α1 και χρόνο για να δει τι θα γίνει την επόμενη χρονιά, ενώ αξιοσημείωτο είναι η επιστροφή του κόσμου (περίπου πεντακόσιοι Λαρισαίοι ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ξεπερνούσαν τους τριακόσιους) αλλά και η επιστροφή του προέδρου Γιώργου Μαλάκου που τον είδαμε να φανατίζεται και στο τέλος να πανηγυρίζει τη νίκη σαν μικρό παιδί. Μας έλεγε μάλιστα»: Νομίζω ότι με τέτοια προσφορά που έχω (είναι ο δεύτερος μακροβιότερος πρόεδρος αυτή τη στιγμή στην Α1) δικαιούμαι μια χαρά».
Ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε χθες και μας είπε: «Νομίζω ότι τα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη που κάναμε και δεν την αλλάζω με καμία. Περιμένω τα παιδιά για τα οποία είμαι πολύ περήφανος να κάνουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και άλλες νίκες τώρα που θα έχουν λιγότερο άγχος.»
 Μόνο μεμπτό για τη χθεσινή μεγαλειώδη εμφάνιση της Ολύμπια ήταν ένα επεισόδιο του Μπατή με τον Βασιλόπουλο που χθες φίλαθλος της λαρισινής ομάδας μας κατήγγειλε ότι του έκανε άσεμνη χειρονομία.
Ο Μπατής θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Στο μεταξύ πυκνώνουν τα σενάρια για εμπλοκή επιχειρηματία, γνωστού στο ευρύ κοινό στα δρώμενα του λαρισινού μπάσκετ, αλλά από την άλλη πληροφορίες θέλουν εκτός από τον συγκεκριμένο και άλλοι επιχειρηματίες να έχουν ενοχλήσει τον πρόεδρο της Ολύμπια για να αναλάβουν την ομάδα.
Πάντως αυτή η συζήτηση θα γίνει περισσότερο μεταξύ του προέδρου της Ολύμπια και του προέδρου της ΑΕΛ Γ.Σ. Γιάννη Λάτσιου, αλλά και του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη που δείχνει διάθεση να βοηθήσει το λαρισινό μπάσκετ.
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ
Ο τεχνικός της Ολύμπια, Γιώργος Μπαρτζώκας, φανερά ευχαριστημένος μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ αποφάσισε να δώσει τέσσερις μέρες άδεια στους παίκτες, που θα επανέλθουν σε προπονητικούς ρυθμούς την Πέμπτη.
Και το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες που έχουν απομείνει στην ομάδα θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (κάτι που θα μετρήσει για τον χαρακτήρα τους με τη διαφαινόμενη δημιουργία μιας νέας δυναμικής για το λαρισινό μπάσκετ) 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στεναχωρημένος ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο Μάριος Μπατής που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον συμπαίκτη του Μάρκο Κολόκα για να μάθει τι έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα για το επεισόδιο που είχε μετά το τέλος του αγώνα με τον Βασιλόπουλο.
*ΦΙΛΑΘΛΟΣ μας κατήγγειλε ότι ο Βασιλόπουλος μετά το τέλος του αγώνα έκανε άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα και υπήρχε σκέψη να του υποβληθεί μήνυση.
*ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ διαιτησίας ήταν το μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ Κώστας Κορομηλάς.
*ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ οι επίσημοι που ήταν στο παιχνίδι (φαίνεται ότι εμφανίζονται μόνο στις χαρές γιατί στις λύπες κάνουν κάποιοι μόνο κριτική). Είδαμε τον αντιδήμαρχο Σπύρο Μπαρμπούτη, τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Καλαμπαλίκη, τον προϊστάμενο του γραφείου Φυσικής Αγωγής Βασίλη Κούργια και τον πρόεδρο της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Γιώργο Στουκογεώργο.
*ΜΕΤΑ το τέλος του αγώνα ο τεχνικός Γιώργος Μπαρτζώκας κι ο συνεργάτης του Βαγγέλης Κουτσοκέρας ενημερώνονταν για την πορεία του αγώνα Αιγάλεω-Κολοσσού Ρόδου, που είχε τελειώσει πριν το δικό τους παιχνίδι.
*ΓΙΑ το αγωνιστικό μέρος ο τεχνικός της Ολύμπια Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η ομάδα κέρδισε δίκαια και είναι περήφανος για τους παίκτες του και δεν θεωρεί ότι είναι άλλοθι τα προβλήματα που υπάρχουν. Το μυστικό της επιτυχία είπε ήταν η διαχείριση της φθοράς των φάουλ αλλά και των δυνάμεων των παικτών μια και είχε στη διάθεσή του επτά παίκτες.
*ΑΠΟ τους παίκτες μίλησε αρχικά ο Νίκος Σπανός για την Ολύμπια που είπε ότι η ομάδα είχε χάσει την αυτοπεποίθησή της λόγω των προβλημάτων και χρειαζόταν μία νίκη.
*ΑΠΟ την ΑΕΚ μίλησε ο Δημήτρης Παπανικολάου που είπε ότι κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι μία ομάδα σαν την Ολύμπια παρά τα προβλήματά της θα τη βρει διαλυμένη. Αλλά για να το πετύχει χρειάστηκε και τη συμμετοχή της διαιτησίας μια και δεν υπήρχε ισορροπία στα σφυρίγματα των διαιτητών.
*ΟΙ διαιτητές κράτησαν τα δελτία των Μπατή και Βασιλόπουλου επειδή όπως έγραψαν στο φύλλο αγώνα αλληλοβρίστηκαν και συνεπλάκησαν. Οι δύο παίκτες θα τιμωρηθούν με πρόστιμο.
*ΣΤΟΝ αγώνα και ο διευθυντής της ΑΕΛ ΓΣ Μάνθος Γερακίνης που είδε το παιχνίδι από τα δημοσιογραφικά και τόνιζε την ανάγκη να υπάρχει και τη νέα σεζόν ομάδα της Λάρισας στην Α΄ εθνική του μπάσκετ. Πάντως εξέφραζε και το παράπονο ότι μέχρι τώρα το άθλημα δεν έχει βοηθηθεί όπως θα έπρεπε από τους φορείς.
*ΤΑ τρία κλεψίματα του Μπέλσερ και οι τρεις ασίστ του Κολόκα ήταν τα πιο αξιοσημείωτα ατομικά στατιστικά της Ολύμπια γιατί στα ομαδικά αυτό που έκανε εντύπωση ήταν οι σαράντα προσπάθειες για τρίποντο (14 από τον Σούλτζε)
*ΟΙ δηλώσεις του προέδρου του Αιγάλεω Ισιγώνη για τα συγχαρητήρια στον Κολοσσό που κέρδισε το Αιγάλεω και έχασε από τα Τρίκαλα στην έδρα του, δείχνουν ότι στους τελευταίες αγωνιστικές πολλά μπορούν να συμβούν από το πάθος που έχουν οι ομάδες.
*ΑΛΓΕΙΝΗ εντύπωση έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ Κώστας Φλεβαράκης και ο παίκτης Δημήτρης Παπανικολάου στη συνέντευξη Τύπου που άφησαν αιχμές για τη διαιτησία του παιχνιδιού. Ξέχασαν την τεχνική ποινή του Μπαρτζώκα, το εσκεμμένο στον Μπατή και το φόρτωμα των παικτών της Ολύμπια στο πρώτο μέρος με φάουλ.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στους αγώνες της 22ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ολυμπιακός-ΑΕΛ ΓΣ            100-62
Άρης-Παναθηναϊκός 69-76
Αιγάλεω-Κολοσσός Ρ.         72-81
Ολύμπια Λ.-ΑΕΚ       82-77 (παρ.), (70-70 κ.α.)
ΠΑΟΚ-Καβάλα          85-66
Πανελλήνιος-Πανιώνιος        66-60
Τρίκαλα-Μαρούσι      73-81
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
Ολυμπιακός   43
Παναθηναϊκός            41
Πανελλήνιος   38
Άρης   38
Mαρούσι         36
Πανιώνιος       35
ΑΕΚ    32
ΠΑΟΚ 32
Κολοσσός Ρόδου     32
Καβάλα          29
Ολύμπια Λάρισας     29
Αιγάλεω         27
Τρίκαλα          26
ΑΕΛ    24
Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/4
17:00 ΑΕΛ ΓΣ-Αιγάλεω novasports
17:00 Τρίκαλα 2000-Πανελλήνιος ΕΤ1
18:00 Α.Ε.Κ.-Π.Α.Ο.Κ. ΑΝΤ1
19:00 Μαρούσι-Καβάλα novasports
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/4/2009
17:00 Κολοσσός Ρ.- Άρης ΕΤ1
17:00 Παναθηναϊκός-Ολύμπια
17:00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός novasports
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass