ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (17.00) Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Φιέστα τίτλου στη Γιάννουλη

Δημοσίευση: 26 Απρ 2009 0:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:50
Πέφτει σήμερα η αυλαία του συναρπαστικότερου πρωταθλήματος των τελευταίων ετών στη μεγάλη τοπική κατηγορία με την πρωτοπόρο Ελασσόνα να ετοιμάζεται για τη φιέστα του τίτλου μέσα στη Γιάννουλη, αφού χρειάζεται τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πολυπόθητη άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία.
Δύο περίπου χρόνια μετά την ιστορική συγχώνευση του Ολοσσώνα με τον ΠΟΕ, η Ελασσόνα βρίσκεται σήμερα μία ανάσα από την επίτευξη του βασικού στόχου αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 και που ήταν η ουσιαστική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου της ευρύτερης περιοχής στην επαρχία Ελασσόνας με την παρουσία της ομάδας στη Δ’ Εθνική σε πρώτη φάση και σε μεγαλύτερη κατηγορία αργότερα.
Εντυπωσιακή λοιπόν αναμένεται η ατμόσφαιρα σήμερα στη Γιάννουλη όπου εκατοντάδες Ελασσονίτες αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» και να πανηγυρίσουν την υλοποίηση του ονείρου. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να κυλήσουν όλα ομαλά είναι οι παίκτες του Χρήστου Γκάτα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, αφού η Δήμητρα Γιάννουλης έχει δείξει ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της.
Με το μυαλό στο παιχνίδι της Γιάννουλης θα αγωνιστεί σήμερα ο Οικονόμος Τσαριτσάνης που μαθηματικά τρέφει κάποιες ελπίδες αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ελασσόνα ευνοείται. Η ομάδα του Γιώργου Καλτέκη θα υποδεχθεί τον Κίσσαβο Συκουρίου και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη άσχετα αν η Ελασσόνα είναι αυτή που έχει αναμφισβήτητα τον πρώτο λόγο στην υπόθεση τίτλος.
Στη μάχη της παραμονής οι ομάδες που θα καθορίσουν τις εξελίξεις είναι ο Δωτιέας Αγιάς και ο Αετός Αμυγδαλέας σε συνάρτηση φυσικά με το τι θα γίνει στην Δ’ Εθνική.
Εάν δεν υποβιβαστεί λαρισινή ομάδα από τη Δ’ Εθνική τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης σεναρίων αφού το δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν μόνο οι Τοξότης, Αμπελόκηποι και Χάλκη. Στην περίπτωση που υποβιβαστεί λαρισινή ομάδα από τη Δ’ Εθνική τότε εάν η διάφορα του Δωτιέα με την Αμυγδαλέα στην τελική βαθμολογία είναι μικρότερη ή ίση των πέντε βαθμών, θα οδηγηθούμε σε αγώνες μπαράζ για τον υποβιβασμό μίας ομάδας. Μ’ άλλα λόγια ο Δωτιέας Αγιάς για να είναι 100% σίγουρος χρειάζεται τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας μέσα στο Αργυροπούλι, ενώ ο Αετός Αμυγδαλέας πρέπει να φύγει με το «διπλό» από τη Νίκαια για να ελπίζει.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ και η βαθμολογία:
Φιλοκτήτης-Αμπελωνιακός
Μακρυχώρι-Φαλανιακός
Οικονόμος-Κίσσαβος
Τοξότης-Πλατύκαμπος (γήπ. «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης»)
Χάλκη-Αμπελόκηποι
Δήμητρα Γιάνν.-Ελασσόνα
Α.Ε.Δ. Νίκαιας-Αμυγδαλέα
Αργυροπούλι-Δωτιέας
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ελασσόνα      76-10 73
-----------------------------
Οικονόμος      64-21 70
Αμπελωνιακός          69-25 65
Α.Ε.Δ. Νίκαιας           66-31 58
Μελιβοία         56-34 53
Δήμητρα Γιάνν.           34-30 48
Μακρυχώρι    31-36 40
Αργυροπούλι 33-35 35
Πλατύκαμπος            28-43 35
Φαλανιακός    39-54 35
Δωτιέας          38-52 32
Συκούριο        29-50 29
-----------------------------
Αμυγδαλέα     32-67 24
-----------------------------
Αμπελόκηποι 22-44 23
Ηρακλής Χάλκης       31-54 22
Τοξότης Λάρ.             21-81 7
 
Η Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Αγωνιστική δράση σήμερα το απόγευμα (17.00) και στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία με τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής και το ενδιαφέρον να παραμένει αδιάπτωτο, αφού η κατάσταση στην κορυφή αλλά και την «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα δεν επιτρέπει απώλειες βαθμών για τους ενδιαφερόμενους.
Ο πρωτοπόρος Βουκεφάλας θα υποδεχθεί τον δυνατό Δαμασιακό που βρίσκεται ένα βήμα από την προνομιούχο τετράδα. Το παιχνίδι «μυρίζει» ντέρμπι με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δεδομένου ότι η Αναγ. Φαρσάλων θα έχει άνευ αγώνα τους τρεις βαθμούς.
Η Θύελλα Λάρισας θα έχει δύσκολη αποστολή στον Παραπόταμο αφού και οι δύο ομάδες θέλουν εξίσου τους βαθμούς της νίκης για διαφορετικούς λόγους. Το ίδιο ισχύει και για τη Δόξα Βλαχογιαννίου και το Καλοχώρι που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώ στη Φαλάνη ο Σμόλικας θα υποδεχθεί την Υπέρεια με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανές οι μεν γηπεδούχοι στη μάχη της ανόδου, οι δε φιλοξενούμενοι στη μάχη της παραμονής.
Μονόπλευρο το ενδιαφέρον των αναμετρήσεων σε Δήμητρα Αγιάς και Βιολογικό με τον Όλυμπο Λάρισας και το Λαρισαϊκό αντίστοιχα να «καίγονται» για τους βαθμούς, ενώ στη Βερδικούσια η τοπική Προοδευτική που μαθηματικά δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή της θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Τέλος, στη Ραψάνη θα διεξαχθεί το ντέρμπι των ουραγών ανάμεσα στην τοπική ομάδα και το Ναρθάκι που τρέφουν μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα και η βαθμολογία:
Βλαχογιάννι-Καλοχώρι
Βουκεφάλας-Δαμασιακός (γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Β’)
Ραψάνη-Ναρθάκι
Βερδικούσια-Πανιώνιος
Λαρισαϊκός-Ευαγγελισμός (γήπ. Βιολογικού)
Παραπόταμος-Θύελλα Λάρ.
Σμόλικας-Υπέρεια
Δήμητρα Αγιάς-Όλυμπος Λάρ.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Βουκεφάλας 61-31 59
Αναγ. Φαρσάλων      47-29 56
Θύελλα Λάρ. 60-40 54
Βλαχογιάννι    66-47 53
-----------------------------
Δαμασιακός   67-42 51
Σμόλικας        50-39 51
Δήμητρα Αγιάς           60-42 50
Βερδικούσια   54-59 46
Λαρισαϊκός    61-50 46
Καλοχώρι       43-36 44
Παραπόταμος            66-58 44
Όλυμπος Λάρ.           52-48 44
-----------------------------
Πανιώνιος       45-53 41
-----------------------------
Υπέρεια          49-61 37
Α.Ο. Ραψάνης            45-46 37
Ναρθάκι          41-59 36
Ευαγγελισμός            45-64 28
* Ο Ηρακλής Λάρισας έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass