ΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο αγώνας ΑΕΛ - ΟΦΗ συνεχίζεται…

* ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ * ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΟΛ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2008 3:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
Η ΑΕΛ κέρδισε προχθές τον ΟΦΗ με 4-3 σ΄ ένα παιχνίδι όπου οι «βυσσινί» δεν έπαιξαν σπουδαία  μπάλα όμως είχαν τύχη, καλή διαιτησία αλλά πάνω απ΄ όλα ψυχή, πάθος (φάνηκε τη στιγμή που βρέθηκε στο 68΄ πίσω στο σκορ με 3-1) και έναν τεχνικό (Ουζουνίδη) που ρίσκαρε και όλες οι αλλαγές του βγήκαν (π.χ. ο Τσίγκας πέτυχε δύο γκολ).Όμως το παιχνίδι ακόμα δεν τελείωσε καθώς οι αμφισβητούμενες φάσεις ήταν πολλές και η μάχη των εντυπώσεων θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες.Ηδη ο πρόεδρος του ΟΦΗ Φανούρης Βατσινάς άφησε πολλές αιχμές για τη διαιτησία με δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα αλλά πλέον μετά από ένα μήνα αυτό που θα βλέπουν όλοι είναι η βαθμολογία και ελάχιστοι θα θυμούνται τη διαιτησία του αγώνα ΑΕΛ - ΟΦΗ.Ας όμως δούμε πώς σχολίασαν τις αμφισβητούμενες φάσεις οι δύο τηλεδιαιτητές, ο Παναγιώτης Βαρούχας με τον Περικλή Βασιλάκη.Και οι δύο συμφωνούν ότι στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ όταν ο Βενετίδης έκανε σέντρα και η μπάλα βρήκε το χέρι του Δημούτσου (1-1 το αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή).
Επίσης ομοφωνία υπάρχει και για τη φάση του 78΄ όπου ο Σίμιτς πέτυχε κανονικό γκολ και δεν μέτρησε (2-3 το αποτέλεσμα στο χρονικό εκείνο σημείο).
Και η τρίτη επίμαχη φάση όπου υπάρχει και η διάσταση απόψεων είναι το τέταρτο γκολ της ΑΕΛ. Ο Π. Βαρούχας υποστηρίζει ότι είτε το πέτυχε ο Ιγγλέσιας είτε ο Νταμπίζας είναι σε θέση οφσάιντ ο Νταμπίζας που επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ενώ ο Π. Βασιλάκης υποστηρίζει ότι αν το γκολ το πέτυχε ο Ιγγλέσιας τότε δεν υπάρχει οφσάιντ ενώ αν το πέτυχε ο Νταμπίζας τότε είναι το οφσάιντ.
Συμπερασματικά η ΑΕΛ έχει αδικηθεί σε μία φάση, ο ΟΦΗ σε άλλη μία και υπάρχει διχογνωμία για μία ακόμα.
Κύκλοι της ΑΕΛ υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο αγώνα δεν υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος γιατί αλλοίωση μεγαλύτερη συνιστά ο μη καταλογισμός ενός πέναλτι στο 1-1 παρά να ακυρωθεί γκολ στο 2-3.
Θεωρούν ότι υπάρχει ισοπαλία στα διαιτητικά λάθη και δεν δέχονται σε καμία περίπτωση ότι η ομάδα ευνοήθηκε.
Αντί να τα έχουν με τον Μάλαρτζ και την άμυνά τους που σε 25΄ δέχθηκαν τρία γκολ φώναζαν για τη διαιτησία, έλεγαν χαρακτηριστικά.
Πάντως ο πρόεδρος της ομάδας Κωστής Πηλαδάκης χθες δήλωσε: «Δεν θέλω να γίνονται χατήρια στην ομάδα μου. Μάλιστα λόγω της θέσης μου ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα θέλω να υπάρχει αυστηρότητα από τους παρατηρητές διαιτησίας προς τους διαιτητές (σ.σ. τους παρατηρητές ορίζει η Σούπερ Λίγκα)».
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Εστω και αν η εμφάνιση της ΑΕΛ δεν ήταν καλή, η λαρισινή ομάδα βρίσκεται τυπικά στην 4η θέση (ουσιαστικά στην 5η αφού υπάρχει ένα μη διεξαχθέν παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού - Εργοτέλη) και επίσης αποδείχθηκε ότι η ομάδα μπορεί να κερδίζει ακόμα και όταν δεν παίζει καλά (φάνηκε στις Σέρρες όπου νίκησε τον Πανσερραϊκό με 3-1 και προχθές με τον ΟΦΗ).
Η λαρισινή ομάδα παρότι σκόραρε σε τρία παιχνίδια από τα πέντε έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με δέκα γκολ αλλά η άμυνά της δεν διεκδικεί… «δάφνες».
Αν όμως μέχρι τώρα σε πέντε παιχνίδια η ομάδα μάζεψε 10 βαθμούς χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο δείχνει ότι οι δυνατότητες για κάτι καλό αυξάνονται. Μία καλή ΑΕΛ μπορεί να τερματίσει ψηλά ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ένα περίπου μήνα οι «βυσσινί» θα έχουν έναν ακόμα ποδοσφαιριστή στη δύναμή τους τον Ιβοριανό Φρανκ Γκουσέλα.
Το γεγονός ότι η ομάδα του Ουζουνίδη είχε ελάχιστες απώλειες σε παιχνίδια που δεν είχε καλή παρουσία αποτελεί μία ελπίδα ότι αν παίξει και καλά μπορεί να πετύχει πολλά.
Ο Ουζουνίδης φοβάται να μιλήσει δημόσια για στόχους αλλά με το φετινό προϋπολογισμό η ομάδα θα διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη πεντάδα. Αυτός είναι από την αρχή ο στόχος ανεξάρτητα αν δεν το φωνάζουν οι άνθρωποι του λαρισινού συλλόγου.
Ο ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ
ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Ο Ματίας Ιγγλέσιας άνοιξε το χορό των τερμάτων στον προχθεσινό αγώνα ΑΕΛ - ΟΦΗ 4-3 με το αυτογκόλ που πέτυχε στο 13΄ αλλά ήταν ο ίδιος παίκτης που πέτυχε το νικητήριο «βυσσινί» γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων του παιχνιδιού. Αυτό αναφέρει το φύλλο αγώνα και θεωρούν διαιτητής και βοηθός (Αναστόπουλος), ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή πριν την ακουμπήσει ο Νταμπίζας (ο Ιγγλέσιας είχε πάρει κεφαλιά στο φάουλ του Ρομπέρ, η μπάλα αποκρούστηκε από τον Μάλαρτζ ήταν κοντά στη γραμμή του τέρματος και θεωρούν ότι είχε «περάσει» πριν ο Νταμπίζας την ακουμπήσει).
Ετσι το τέταρτο γκολ χρεώνεται στον Ιγγλέσιας (και το αναφέρει και η επίσημη στατιστική των Σούπερ Λίγκα).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass