ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

«Κλείστε αυτιά και τηλέφωνα»

* ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ Ο ΜΠΕΝΖΑ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2008 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
Η διαιτησία στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα δεν βαδίζει καλά και αυτό φαίνεται από τις παραπομπές των διαιτητών που ήδη έφθασαν τις 14 (!), ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν οι μισές.
Στο επίκεντρο των κακών διαιτησιών βρέθηκε την περασμένη Κυριακή και το ματς Α.Ε.Λ. - Ο.Φ.Η. (4-3), με αφορμή τις υποδείξεις των δύο βοηθών, αλλά και του διαιτητή, κ. Κωνσταντινέα.
Ποια είναι, όμως, η γνώμη των υπευθύνων της Σούπερ Λίγκα για τη διαιτησία;
Ο πρόεδρος της Α.Ε.Λ., αλλά και της Σούπερ Λίγκα, Κωστής Πηλαδάκης, μίλησε χθες στους διαιτητές και τους παρατηρητές τής Σούπερ Λίγκα σε ημερίδα που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα είπε: «Αυτό που θέλουμε εμείς ως Σούπερ Λίγκα είναι να έχουμε 50-50 στις διαιτησίες. Είναι εύκολο να παραπονούμαστε, αλλά είναι δύσκολο να πούμε ότι ευνοούμαστε.
Να κλείσετε τ’ αυτιά σας, γιατί εσείς εισπράττετε το πρόβλημα.
Οι τιμωρίες που ανακοινώνονται την επομένη του αγώνα λειτουργούν για παραδειγματισμό. Στόχος της τιμωρίας είναι να επιβραβεύονται οι καλοί διαιτητές, γιατί όλοι ξέρουν ότι ο διαιτητής πρέπει να περνά απαρατήρητος.
Αυτό που λέω εγώ είναι να επιβραβεύονται για το καλό της διαιτησίας οι ικανοί διαιτητές. Αυτοί που δεν τιμωρούνται είναι οι ικανοί.
Όπως εγώ δεν μπορώ να γίνω διαιτητής, γιατί θα κάνω λάθη, έτσι και αυτοί που κάνουν λάθη σημαίνει ότι δεν είναι επαρκείς.
Να κλείσετε τα τηλέφωνα στο ημίχρονο των αγώνων. Θεωρώ αδιανόητο οι διαιτητές στο ημίχρονο να είναι με το τηλέφωνο στο χέρι και να ακούν πώς πηγαίνουν στον αγώνα. Οι παρατηρητές ελέγχονται από μας και η εντολή είναι να είναι αυστηροί. Είναι αδιανόητο να υπάρχει ατιμωρησία, γιατί όλοι θα μιλάνε για συγκάλυψη.
Η Σούπερ Λίγκα έχει επενδύσει στη διαιτησία και φαίνεται απ’ αυτά που έχει κάνει (αμοιβές, σεμινάρια, υλικοτεχνική υποδομή) και οι διαιτητές δεν είναι ερασιτέχνες. Αμείβονται και πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Ζητάμε ισονομία, ώστε να υπάρχει ίση ευκαιρία για νίκες στην κάθε ομάδα. Ένας βοηθός διαιτητής έγινε διεθνής σε ηλικία 26 χρόνων (σ.σ. Θανασακούδης), δίνουν σε όλους ευκαιρίες να αναδειχθούν και πρέπει να υπάρχει συνεργασία των εμπείρων και των νέων για το καλό της διαιτησίας».
Η ομιλία Πηλαδάκη, που από χθες είναι και πρώτος αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. (exoficcio, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το καταστατικό), έστειλε σαφέστατο μήνυμα στους διαιτητές ότι πρέπει να κλείσουν τ’ αυτιά τους και τα τηλέφωνά τους, ότι δεν θα υπάρχει ατιμωρησία και όλοι επιβραβεύουν το 50-50.
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΓΚΟΥΕΛΑ
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες άφιξη του νεοαποκτηθέντος από την Α.Ε.Λ., Φρανκ Γκουέλα, και θα γίνει σήμερα ή αύριο.
Στο μεταξύ, μετά τη διήμερη άδεια που έδωσε ο τεχνικός, Μαρίνος Ουζουνίδης, άρχισαν χθες οι προπονήσεις της ομάδας και το ευχάριστο είναι ότι πιθανότατα στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ., στις 19 Οκτωβρίου (το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω των παιχνιδιών της Εθνικής Ελλάδας με Μολδαβία και Ελβετία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010) θα έχει στη διάθεσή του και το Βέλγο Μπο Μπενζά, που ανεβάζει ρυθμούς και δείχνει να συνέρχεται από τον τραυματισμό του.
Στη διάθεση του Ουζουνίδη στις προπονήσεις δεν βρίσκονται οι Σολάνο (υποχρεώσεις με την Εθνική Περού) και Λαμπρόπουλος, Μπουκουβάλας (υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων).
Για σήμερα και αύριο ο τεχνικός, Μαρίνος Ουζουνίδης, έχει προγραμματίσει διπλές προπονήσεις.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass