ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Νίκη με τον ΠΑΟ για δύο λόγους...

* ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ * «Είμαστε επαγγελματική ομάδα και όχι λούνα παρκ»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2008 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:56
 Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, που κράτησε περίπου μισή ώρα και η αναφορά της ήταν για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (ελάχιστα...) και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που ουσιαστικά μονοπώλησε τη συνέντευξη μια και οι ερωτήσεις έπεφταν «βροχή». Παράλληλα, για την αγωνιστική διαφορά που έχουν κάποιοι παίκτες πέρυσι με φέτος (π.χ. Ιγγλέσιας). Ο Ουζουνίδης ξεκίνησε... «φουριόζος» τη συνέντευξη Τύπου με τοποθέτηση για τον αυριανό αγώνα με τον Παναθηναϊκό (4.45 μ.μ.) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.Είπε στην τοποθέτησή του για το παιχνίδι με την πρώην του ομάδα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για δύο λόγους: βαθμολογικούς και ψυχολογικούς. Βαθμολογικά έχουμε μείνει πίσω και θα πρέπει να κερδίσουμε βαθμούς και ψυχολογικά γιατί έχουμε χάσει δύο ματς στην έδρα μας και πρέπει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση αλλά και την εμπιστοσύνη τού κόσμου. Είναι ο αυριανός αντίπαλος μία δύσκολη ομάδα και είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο».
*Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;
«Ο Κυριάκος και ο Βέμπερ είναι σε καλύτερη κατάσταση και σήμερα έκαναν κάποια τεστ, που έδειξαν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι τόσο μεγάλα. Οργανικά αντέδρασαν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι φανταζόμασταν και ίσως σήμερα προπονηθούν κανονικά».
*Η ομάδα δείχνει να μην έχει σταθερότητα στην απόδοση. Σας προβληματίζει αυτό;
 «Σαφώς και προβληματίζει εμένα και τους παίκτες. Η ομάδα έχει κάνει βήματα προόδου στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουμε. Ζητάμε βελτίωση και σταθεροποίηση της απόδοσης όχι μόνο από αγώνα σε αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, όπου έχουμε αρκετά νεκρά διαστήματα. Αντιδρούμε μόνο όταν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε. Ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό πρέπει από το ξεκίνημα να είμαστε πολύ «ζωντανοί» και ενεργητικοί».
*Υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε παίκτες ή και τακτική;
«Θα δούμε την ενδεκάδα και θα αποφασίσουμε»
* Η ΑΕΛ πηγαίνει για ένα μόνο αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό ή βολεύεται και με την ισοπαλία
«Για εμάς υπάρχει μόνο η νίκη, επειδή ακριβώς έχουμε ήδη αρκετές απώλειες στην έδρα μας».
*Ο Ρομπέρ που τιμωρήθηκε πρόσφατα τον υπολογίζετε;
«Θα δούμε σήμερα. Δεν ξέρω…».
*Είπατε ότι η ομάδα βελτιώνεται αλλά παρ΄όλα αυτά είχατε συνάντηση με παίκτες προχθές. Τι νόημα είχε αυτή η συνάντηση; Για καφέ ή για την περαιτέρω βελτίωση της ομάδας;
«Ήταν μια συνάντηση που δεν είχε τίποτα να κρύψει, γι’ αυτό και έγινε σε τέτοιο χώρο (σ.σ. σε ξενοδοχείο). Δεν υπήρξε συγκεκριμένη αιτία κι αφορμή. Είναι κάτι που μου αρέσει να το κάνω κατά διαστήματα με όλους τους παίκτες ανά γκρουπ. Με ενδιαφέρει να ακούω τις απόψεις των ποδοσφαιριστών για το πώς βλέπουν κάποια πράγματα, γιατί στόχος όλων μας είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Αν επρόκειτο για μια ιδιαίτερη συζήτηση, θα γινόταν σε άλλο χώρο. Ήταν απλά μια χαλαρή κουβέντα και δεν υπάρχει λόγος να της δίνουμε διάσταση μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά έχει».
*Κάποιοι παίκτες υποστηρίζουν ότι είστε σκληρός. Τι έχετε να πείτε;
«Εξαρτάται τι εννοείτε. Επαγγελματική ομάδα είμαστε, δεν είμαστε λούνα παρκ. Είναι φυσιολογικό μέσα στην προπόνηση να ζητάω τα πράγματα να γίνονται με τον τρόπο που θέλω εγώ».
*Είδατε τον αγώνα Καβάλα-ΠΑΟ. Ποια συμπεράσματα βγάλατε;
«Είναι μια καλή ομάδα και παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Πιέζει πολύ τον αντίπαλο και για να καταφέρουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά».
*Πάμε στις μεταγραφές. Έχετε δώσει λίστα στον πρόεδρο, σε ποιες θέσεις αφορούν οι μεταγραφικές σας εισηγήσεις;
«Είναι νωρίς ακόμα να συζητάμε για μεταγραφές. Ξέρουμε τους στόχους μας, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε άλλες προτεραιότητες, όπως τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί διάφορα ονόματα να βγαίνουν στην επιφάνεια. Είναι αλήθεια ότι ατζέντηδες μας προτείνουν παίκτες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μας ενδιαφέρουν όλοι ή ότι θα τους αποκτήσουμε».
*Σε ποιες θέσεις;
«Δε μπορούμε να το πούμε δημόσια».
*Πήγατε το καλοκαίρι στην Αργεντινή για ένα μήνα. Δεν πιστεύουμε ότι πήγατε για να πάρετε μόνο το Φεράρι που παίζει ως αλλαγή. Υπάρχουν κάποιοι στόχοι στα μυαλό σας;
 «Το ταξίδι εκείνο έγινε για να παρακολουθήσω από κοντά ποδοσφαιριστές που μας είχαν προταθεί. Στην πορεία εντόπισα άλλες δύο-τρεις καλές περιπτώσεις παικτών, τους οποίους προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε. Από όσο είμαι σε θέση να ξέρω κάνουν πολύ καλή χρονιά. Μιλάμε για έναν αμυντικό, έναν μέσο και έναν επιθετικό. Τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Θα δούμε».
*Μιλήσατε με τον Σκόκο που παίζει τώρα στην ΑΕΚ;
«Μίλησα αλλά δεν ήταν για μας». Ο παίκτης θα πήγαινε στην ΑΕΚ.
*Οι λόγοι που δεν αποκτήθηκαν οι παίκτες που είδατε ήταν οικονομικοί ή δεν ήθελαν να έρθουν οι παίκτες στην ΑΕΛ;
«Και τα δύο μαζί».
*Για τον Τσέρνατ υπάρχει ενδιαφέρον;
«Μακάρι να έρθει. Περιμέναμε δύο μήνες το καλοκαίρι την απάντησή του. Τώρα είναι πιο δύσκολο είναι να έρθει».
*Μετά τις εντός έδρας ήττες υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα;
«Είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό που έχουμε μπροστά μας και δυστυχώς τώρα φαίνονται οι εντός έδρας απώλειες με Ξάνθη και Πανθρακικό. Αν είχαμε κερδίσει ένα από τα δύο ματς ή τουλάχιστον δεν είχαμε χάσει, τώρα με 14-15 βαθμούς θα ήμασταν καλά. Αυτό το χαμένο έδαφος πρέπει τώρα να το καλύψουμε κερδίζοντας έναν αγώνα που λόγω αντιπάλου έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τους προηγούμενους».
*Σκέφτεστε τη λύση τής συνεργασία με τον Ρομπέρ;
«Είναι πολύ νωρίς για τέτοιες σκέψεις και αποφάσεις. Προς το παρόν είναι παίκτης της ομάδας».
*Με τον Γκουέλα τι γίνεται;
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εκδοθεί το δελτίο και να μπορέσει να αγωνιστεί πριν από τον Ιανουάριο. Δεν εξαρτάται από μας».
*Υπάρχει επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι ο ξένος ατζέντης του Ζουράφσκι αναζητά ομάδες σε Γερμανία και Πολωνία είστε διατεθειμένος ως προπονητής να συμφωνήσετε στην παραχώρηση του παίκτη; Μπορείτε να τον αντικαταστήσετε εύκολα;
«Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής αναντικατάστατος. Παρότι όλοι θέλουμε από τον Μάτσεϊ να αρχίσει να σκοράρει, βλέπετε ότι και τον χρησιμοποιώ και τον στηρίζω και τον πιστεύω. Από την πλευρά μου δεν τίθεται θέμα. Η αλήθεια είναι ότι επειδή ψάχνει το γκολ και δεν του βγαίνει, έχει γίνει πιο νευρικός. Τέσσερις φορές στα τελευταία δύο ματς ήταν μέσα σε ευκαιρία για γκολ. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν βγάζει φάσεις, ούτε μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του. Ξέρουμε ποιος είναι ο Ζουράφσκι και τι μπορεί να κάνει».
*Πήρατε παίκτες το καλοκαίρι και ουσιαστικά δεν παίζει κανένας. Τι γίνεται;
«Φυσικά κι αυτό είναι πρόβλημα για την ομάδα. Δεν μας έχουν δώσει αυτό που περιμένουμε και γι’ αυτό κάποιοι από τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονται πολύ. Μπορεί η ομάδα να έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε ορισμένους, αλλά δεν πρόκειται να τους βάλω να παίξουν μόνο και μόνο γι’ αυτό».
*Πέρυσι με φέτος κάποιοι παίκτες έχουν χειρότερη απόδοση. Πού οφείλεται; «Περιμένω περισσότερα ακριβώς επειδή γνωρίζω ότι οι δυνατότητές τους είναι για μεγαλύτερα πράγματα. Δεν λέω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους, αλλά ότι μπορούν να δώσουν περισσότερα. Ίσως γι’ αυτό η ομάδα να παρουσιάζει αυτή την αστάθεια. Ίσως κάποιοι να μην έχουν τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά για να κάνουν αυτό που ζητάω. Ίσως, από την άλλη, να χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτό ζητάω. Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία τους».
*Εσείς στις δηλώσεις λέτε ότι στόχος είναι η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Ο πρόεδρος μιλάει για παραμονή. Δεν υπάρχει ενιαία γραμμή;
«Καμιά φορά προσαρμόζονται σε αυτό που κάθε φορά έχεις ως δεδομένα. Με βάση τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, περιμέναμε η ομάδα να λειτουργήσει με συγκεκριμένο τρόπο κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα».
*Ζητήσατε πίστωση χρόνου για τους ποδοσφαιριστές, να υποθέσουμε ότι τελείωσε αυτός;
«Δεν μπορώ ακόμα να πω. Οι ποδοσφαιριστές διαρκώς κρίνονται και πολλές φορές οι εισηγήσεις αλλάζουν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Απομένει, όμως, αρκετός χρόνος ακόμα μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή είναι παίκτες της ομάδας, εγώ τους εμπιστεύομαι. Αν φύγει ένας παίκτης δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός. Μπορεί το ποδοσφαιρικό του στιλ να μην ταιριάζει σε αυτό που θέλουμε να παίξουμε».
*Η ΑΕΛ, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό μπαίνει σε περίοδο κρίσης;
«Όχι. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο».
*Υπάρχει περίπτωση να αποδεσμευτούν παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι πχ. ο Φεράρι;
«Γιατί λέτε πολύ για τον Φεράριν. Ο συγκεκριμένος παίκτης αποκτήθηκε ως εναλλακτική λύση και όχι για βασικός. Οι μεταγραφές που γίνονται σε μια ομάδα δεν είναι όλες για τη θέση του βασικού. Δεν σημαίνει όμως ότι επειδή αποκτήθηκε κάποιος για εναλλακτική λύση δε μπορεί να πάρει τη φανέλα βασικού. Και ο Κυριάκος αποκτήθηκε για εναλλακτική λύση αλλά πήρε θέση βασικού. Δεν είναι κριτήριο το κόστος ενός παίκτη».
*Θα διαφοροποιηθούν τα κριτήρια επιλογής των ποδοσφαιριστών ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Θα προτιμηθούν παίκτες με μικρότερη ηλικία, λιγότερο πλούσιο βιογραφικό, αλλά μεγάλο κίνητρο;
«Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Το βιογραφικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί».
*Υπάρχει μπάτζετ μεταγραφών τον Ιανουάριο και ποιο είναι αυτό;
«Όποιους παίκτες θέλαμε μέχρι τώρα τους πήραμε. Δεν είχαμε πρόβλημα με τα χρήματα».
*Η ΑΕΛ μπορεί να εμπνεύσει ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσωπικότητα
«Μια ομάδα όπως η ΑΕΛ που έχει πίσω της μια ολόκληρη πόλη να τη στηρίζει και να ζει και να αναπνέει για το ποδόσφαιρο, πώς είναι δυνατόν να μην εμπνέει;».
*Πόσοι ποδοσφαιριστές θα αποκτηθούν τον Γενάρη;
«Από τη μέχρι τώρα συνεργασία που έχω με τη διοίκηση αυτό που εισπράττω είναι ότι αν χρειαστούμε έναν παίκτη θα τον πάρουμε, αν χρειαστούμε πέντε παίκτες πάλι θα τους πάρουμε. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 2-3 μεταγραφικές κινήσεις χωρίς να υπολογίζουμε τον Γκουέλα, αλλά θα πρέπει πρώτα να βρούμε αυτό που θέλουμε. Μπορεί στην πορεία να κρίνουμε ότι η ομάδα χρειάζεται πέντε μεταγραφές, μπορεί και καμία. Όσοι παίκτες έρθουν άλλοι τόσοι θα φύγουν».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass