ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΚΟΡ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0

Εργο Κουκουλάκη το αποτέλεσμα

* ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ * Ο ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ (74΄) ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2008 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:59
 Εργο του διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη και των βοηθών του Ακρίβου και Βλάχου ήταν το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα  ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0 που έγινε στην Τούμπα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα και κρίθηκε τυπικά από το γκολ του Μπακαγιόκο (74΄) αλλά ουσιαστικά από τις αποφάσεις του διαιτητικού τρίο.Απαριθμούμε τα λάθη τους που όλα (συμπτωματικά;) ήταν σε βάρος της ομάδας της ΑΕΛ και κανένα σε βάρος του ΠΑΟΚ που έχει διευθυντή το γιο του προέδρου της ΕΠΟ, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η διαιτησία, Βασίλη Γκαγκάτση (το γεγονός αυτό πιστεύουμε να μην έχει καμία σχέση με την απόδοση της διαιτησίας…).1ον Το γκολ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από κόρνερ που υποδείχθηκε μετά από μη υπόδειξη οφσάιντ του Αναστασάκου σε κεφαλιά του Ιβιτς. Ο Νταμπίζας απέκρουσε σε κόρνερ και οι διαμαρτυρίες προς τον βοηθό κ. Ακρίβο ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
2ον Στο 18΄ ο Μπακαγιόκο χτύπησε με τις τάπες τον Βενετίδη και ήταν τουλάχιστον κίτρινη κάρτα.
3ον Στο 36΄ ο Ιβιτς ρίχνει εν ψυχρώ κεφαλιά στον Ιγγλέσιας και θα έπρεπε ν΄αποβληθεί.
4ον Δύο φορές ο Ζουράφσκι (9΄, 54΄) ενώ ήταν σε κανονική θέση υποδείχθηκε ως οφσάιντ (μάλιστα τη μία φορά έφευγε μόνος του προς την εστία του ΠΑΟΚ).
5ον Ο Ρομπέρ στο 87΄ κερδίζει φάουλ από τον Αραμπατζή αλλά ο διαιτητής Κουκουλάκης ενώ είχε το πλεονέκτημα ο Γάλλος παίκτης της ΑΕΛ σταματάει τη φάση (κάτι που δεν έκανε σε άλλες φάσεις). Ο Ρομπέρ έφευγε επικίνδυνα προς την εστία του ΠΑΟΚ.
Και το περίεργο είναι ότι δεν υπήρξε έστω και μία υπόδειξη λάθος (ακόμα και ανάποδο πλάγιο άουτ…) σε βάρος του ΠΑΟΚ.
Συμπτωματικά έγιναν όλα τα λάθη της διαιτησίας σε βάρος της ΑΕΛ;
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κ. Πηλαδάκης επειδή είναι και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα βρίσκεται σε δύσκολη θέση να μιλήσει αλλά περιμένουμε σήμερα και τη βαθμολογία του παρατηρητή διαιτησίας για τις αποφάσεις των Κουκουλάκη, Ακρίβου, Βλάχου.
Η χθεσινή ΑΕΛ όχι απλά δικαιούτο με βάση την απόδοσή της όχι απλά την ισοπαλία αλλά τη νίκη καθώς έκανε ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε τον… δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ σαν «τη γάτα με το ποντίκι» χάρη στην υπεροπλία της μεσαίας γραμμής όπου ειδικά το τρίγωνο Ιγγλέσιας, Σαρμιέντο, Πάρα έκανε θαύματα.
Οι «βυσσινί» έφυγαν χαμένοι από ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα διαμόρφωσε η διαιτησία.
Το άσχημο είναι ότι η ήττα που γνώρισε χθες η ΑΕΛ τη βάζει σε… υποψία περιπετειών για την παραμονή αλλά η 10η θέση που έχει στη βαθμολογία είναι μάλλον απόρροια του δύσκολου προγράμματος που έχει στα τελευταία παιχνίδια. Από δω και πέρα τα πράγματα γίνονται λίγο πιο εύκολα ειδικά μετά από τρεις αγωνιστικές.
Οσον αφορά σε μία θέση στην προνομιούχα πεντάδα μάλλον αυτό θα επιτευχθεί δύσκολα καθώς δείχνουν κάποιες ομάδες να έχουν ξεφύγει βαθμολογικά (π.χ. ΠΑΟΚ, Ξάνθη) ενώ «στρώνουν» και Αρης, Πανιώνιος. Η ΑΕΛ για να έχει υψηλές βλέψεις μέσω πρωταθλήματος (υπάρχει βέβαια και το κύπελλο) θα πρέπει να κάνει έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο. Το ευχάριστο είναι ότι η αγωνιστική της εικόνα όπως έδειξε και χθες βελτιώθηκε σημαντικά. Χρειάζεται μία νίκη για να τονωθεί ψυχολογικά γιατί έξι συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς τρίποντο είναι πολλά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης (που δεν είχε στη διάθεσή του Κυριάκο, Φωτάκη), ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική 4 - 3 - 3. Δηλαδή τερματοφύλακας ήταν ο Κοτσόλης στην άμυνα οι: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης (αριστερά), σε μεσαία γραμμή οι: Σαρμιέντο (αριστερά), Ιγγλέσιας (αμυντικό χαφ), Κυριακίδης (δεξιά) και στην επίθεση οι: Πάρα (αριστερά), Ζουράφσκι (στο κέντρο) και Σολάνο (δεξιά).
Από την άλλη ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Φερντάντο Σάντος (δεν υπολόγιζε τους Γκαρσία, Κοντρέρας και Δάρλα) έπαιξε μ΄ ένα 4 - 4 - 1 - 1. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Χαλκιάς στην άμυνα οι: Αραμπατζής (δεξιά), Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ (αριστερά) στη μεσαία γραμμή οι: Κονσεισάο (δεξιά), Βερόν, Ιβιτς, Κωνσταντινίδης (αριστερά), πιο μπροστά ο Μπακαγιόκο και ακόμα πιο μπροστά ο Μουσλίμοβιτς.
Από την αρχή η ΑΕΛ πήρε το χώρο του κέντρου και άρχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρία με το… ζόρι (τα κατάφερε με τον Κωνσταντινίδη στο 11΄).
Μέχρι το 30΄ οι «βυσσινί» κυριάρχησαν απόλυτα και μετά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και στις αρχές του β΄ μέρους μέχρι το 53΄ που τραυματίστηκε ο Μουσλίμοβιτς απείλησε τον Κοτσόλη ως εκεί…
Κόντρα και στη διαιτησία η ΑΕΛ υπερείχε, ο Ουζουνίδης πέρασε Κατσιαρό (για να ενισχύσει την αριστερή πτέρυγα) και Ρομπέρ με αποτέλεσμα οι παίκτες του να δείχνουν ότι ελέγχουν το παιχνίδι.
Και ξαφνικά από μία μη υπόδειξη οφσάιντ (πεντακάθαρο) ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα κόρνερ και ο Μπακαγιόκο που πέρυσι έπαιζε στην ΑΕΛ έκανε το 1-0.
Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα αφού φανερά εκνευρισμένοι οι «βυσσινί» δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε… φάση στο τέλος.
Το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ ήρθε χάρη στη βοήθεια της διαιτησίας βυθίζοντας σε σκέψεις την ΑΕΛ που άντεξε την πίεση της Τούμπας αλλά όχι κάποιοι άλλοι όπως σωστά δήλωσε ο τεχνικός των «βυσσινί» Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη λήξη του αγώνα.
ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ
3΄ Από δεξιά ο Σολάνο εκτελεί κόρνερ, η μπάλα φθάνει στον Ζουράφσκι που τη δίνει στον Σαρμιέντο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει σουτ αλλά αποκρούει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία ο Χαλκιάς.
4΄ Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.
8΄ Μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ η μπάλα φθάνει στον Μαλεζά που από το ύψος του πέναλτι και πλάγια σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Κοτσόλη.
11΄ Ο Κωνσταντινίδης απ΄ αριστερά κάνει μπάσιμο, περνώντας τον Νταμίζα αλλά κάτω από την πίεση του Σολάνο προλαβαίνει και μπλοκάρει την μπάλα ο Κοτσόλης.
14΄ Ο Πάρα βρίσκεται μέσα στη μεγάλη περιοχή κάτω από την πίεση του Αραμπατζή.
22΄ Λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Κονσεϊσάο πιάνει σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.
23΄ Μακρινό σουτ του Κυριακίδη καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
29΄ Από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μπακαγιόκο σουτάρει άτσαλα και αδύναμα στέλνοντας την μπάλα άουτ.
31΄ Σέντρα από δεξιά του Ιγγλέσιας στον Πάρα που πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Χαλκιάς.
47΄ Από δεξιά ο Βερόν κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Μουσλίμοβιτς που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
50΄ Σουτ του Μπουσλίμοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
57΄ Ωραία προσπάθεια του Βέμπερ που κάνει μία «κούρσα» από τη μεσαία γραμμή μέχρι τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Χαλκιά.
64΄ Από δεξιά ο Σολάνο εκτελεί φάουλ, ο Νταμπίζας πιάνει δύσκολη κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
68΄ Μακρινό σουτ του Ιβιτς στην αγκαλιά του Κοτσόλη.
74΄ Από δεξιά εκτελεί κόρνερ ο Λάκης ο Πάρα πιάνει κατά λάθος κεφαλιά πάσα προς τον Μπακαγιόκο που από το ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει και κάνει το 1-0.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης ήταν καλός και δεν ευθύνεται για το γκολ, ο Βέμπερ στο πρώτο τέταρτο ταλαιπωρήθηκε από τον Κωνσταντινίδη, αλλά μετά ήταν πολύ καλός και τον είδαμε να απειλεί κιόλας (57’), ο Νταμπίζας με τον Κώτσιο κέρδισαν τις περισσότερες μάχες, ενώ ο Βενετίδης στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός.
Σπουδαία απόδοση από τον Ιγγλέσιας και σημαντική βοήθεια από τον Σαρμιέντο. Μέτριος ο Κυριακίδης, ενώ ο Σολάνο κι αυτός λίγα πράγματα.
Ο Πάρα ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΛ και κάνει εντυπωσιακό πρωτάθλημα, ενώ ο Ζουράφσκι, εκτός από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, είχε να αντιμετωπίσει και τους... βοηθούς που τον υποδείκνυαν χωρίς να είναι οφσάιντ.
Ο Κατσιαρός προσπάθησε, ενώ ο Ρομπέρ έκανε δυο-τρεις καλές προσπάθειες. Ο Τσίγκας έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Από τον ΠΑΟΚ καλύτερος ο Χαλκιάς και ακολούθησαν οι Αραμπατζής, Ίβιτς, Μάρκος, Αντόνιο, Μαλεζάς.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Στο διαιτητή κ. Κουκουλάκη, αναφερθήκαμε στην αρχή. Απέτυχε στο έργο του, αδικώντας κατάφωρα την ΑΕΛ. Επίσης, απέτυχαν οι δύο βοηθοί του Ακρίβος, Βλάχος.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Βενετίδης (5η), Νταμπίζας (3η), Μπαλάφας, Αραμπατζής.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης (62΄ Λάκης), Μάρκος Αντόνιο, Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (80΄ Μπαλάφας), Μουσλίμοβιτς (54΄ Αναστασάκος), Μαλεζάς, Ιβιτς, Βερόν, Σνάουτσνερ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης (77΄ Ρομπέρ), Σολάνο (72΄ Κατσιαρός), Πάρα, Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Βέμπερ (84΄ Τσίγκας), Ζουράφσκι
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15278, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ:139.649
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass