ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ

Οι παίκτες της ΑΕΛ κατά της κρατικής τηλεόρασης

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΤ κ. ΔΗΜ. ΜΙΧΑΛΕΛΗ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2008 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
 Η κρατική τηλεόραση δείχνει πλέον να προσπαθεί να επιβάλει τη γνώμη της για τα δρώμενα ενός αγώνα και πλέον η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η ΝΕΤ έχει αυτή την περίοδο την πλειονότητα των τηλεοπτικών μεταδόσεων δείχνει μεροληψία έναντι των ποδοσφαιρικών ομάδων της Σούπερ Λίγκα.Μεγάλες είναι οι ευθύνες του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΝΕΤ, Δημήτρη Μιχαλέλης και επειδή η θέση είναι κυβερνητική το λόγο έχουν από ΄δω και πέρα και οι Λαρισαίοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Εκτός αν ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΝΕΤ έχει μεγαλύτερη δύναμη (όπως και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Χρήστος Παναγόπουλος) από τους βουλευτές....Είναι αδιανόητο να αποκρύπτονται γεγονότα όπως η επίθεση με πέτρες που δέχθηκε το πούλμαν της ΑΕΛ στην Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης όταν άρχισε την επιστροφή μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0 από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα. Είναι δυνατόν το κυβερνών κόμμα να μιλάει για δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα και διαφάνεια και να αποκρύπτονται τέτοια γεγονότα. Και για ποιο λόγο υπάρχει θέση και άποψη ορισμένων δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης στο πάνελ της «Αθλητικής Κυριακής» από συγκεκριμένες ομάδες και όχι απ’ όλες.
Εκτός αν οι Λαρισαίοι δεν ψηφίζουν ή δεν πληρώνουν την κρατική τηλεόραση, πράγμα βέβαια που δεν ισχύει. Κλονίζεται πλέον η εμπιστοσύνη τής ενημέρωσης του κοινού από την κρατική τηλεόραση και η αξιοπιστία. Και δυστυχώς οι ευθύνες αυτών που έχουν την ευθύνη της κρατικής τηλεόρασης πλέον είναι μεγάλες. Και η ευθύνη είναι μεγάλη με ερώτημα: Γιατί δεν ακούγονται οι φωνές όλων των ομάδων;
Με αφορμή τα γεγονότα που μεταδόθηκαν προχθές από την κρατική τηλεόραση σχετικά με τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0 από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας και τον τρόπο που διοχετεύθηκαν προς την κοινή γνώμη και μάλιστα, διά διαπιστευμένου ρεπόρτερ της κρατικής ΜΑΣ τηλεόρασης, εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Αν η κλωτσιά σ’ έναν κάδο απορριμμάτων, μετά από έναν αγώνα γεμάτο ένταση και «αμφισβητούμενες φάσεις» (σ.σ. γι’ αυτές συνηθίζουμε να μιλάμε μόνο όταν νιώθουμε πως ευνοούμαστε), αλλά και μια άδικη με αγωνιστικά κριτήρια ήττα, θεωρείται προκλητική συμπεριφορά και καταγράφεται ως «σπάσιμο αποδυτηρίων», το αποδεχόμαστε και οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη.
Οφείλουμε όμως παράλληλα, λόγω της μειωμένης μας αντίληψης και της μη γνώσης των τοπικών χαρακτηριστικών, να ρωτήσουμε προσωπικά τον αδέκαστο Γιώργο Μίνο, πώς μεταφράζεται στα ελληνικά η φράση «εδώ θα είστε πούδρες», με την οποία μας υποδέχθηκαν εντός των αποδυτηρίων κάποιοι άνευ διακριτικών, αλλά διακριτής σωματικής διάπλασης τύποι, για τους οποίους δεν συνέβη ποτέ να ακούσουμε σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του.
Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι ανάλογη αντιμετώπιση των γεγονότων, εξασφαλίζει στον εν λόγω κύριο περίοπτη θέση σε μια ΠΑΟΚ TV, αλλά δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιείται και να υιοθετείται από την κρατική ΜΑΣ τηλεόραση, την αντικειμενικότητα ή έστω τη σοβαρότητα της οποίας θα θέλαμε να θεωρούμε δεδομένη.
Παρακαλούμε πολύ, να μην συνδέσει κανείς την ποιότητα του περί «σπασμένων αποδυτηρίων» ρεπορτάζ, που ακούστηκε στις 22.20, κατά τη διάρκεια της «Αθλητικής Κυριακής», με την εναντίον των ζωών μας απειλή από τον λιθοβολισμό του λεωφορείου της αποστολής μας, μισή ώρα μετά. Από πού κι ως πού η γραφικότητα, ακόμη και πέραν των ορίων τής παραπληροφόρησης, μπορεί να γίνει γενεσιουργός αιτία βίας; Αφήστε που πουλάει και περισσότερο από ένα σπασμένο παρμπρίζ». 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΝΟΥ
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Μίνος σχετικά τα όσα υποστηρίζουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ σε αθλητική ιστοσελίδα ανέφερε τα εξής: «Καμία δήλωση. Ό,τι ήταν να πω, το είπα στην τηλεόραση».
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ Ο ΠΑΟΚ;
Στο μεταξύ έκπληξη και απορία επικρατεί στην ομάδα της ΑΕΛ αφού η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν καταδίκασε με ανακοίνωσή της την επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν, που μετέφερε την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες της ΑΕΛ, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Επίσης, απαντάει και στη δήλωση του Μπακαγιόκο ότι κάποιοι πέρυσι όταν έπαιζε στην ΑΕΛ ξέχασαν τη μακρόχρονη ποδοσφαιρική του θητεία. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 διακατέχεται από αντιλήψεις που της επιτρέπουν να συγχαίρει τον αντίπαλό της για την πορεία του και τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα, διαχωρίζοντας τα αγωνιστικά κριτήρια από τις ενστάσεις της για κάθε τι εξωαγωνιστικό (όπως π.χ. η διαιτησία, για την οποία δεν πρόκειται να κάνουμε λόγο επί του παρόντος). Εξάλλου, η διάκριση ομάδων πέραν εκείνων που μονοπωλούν τα τελευταία χρόνια τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, μπορεί να εκληφθεί και ως δικαίωση της προσπάθειάς μας για ένα πιο ανταγωνιστικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε τι μπορεί να είναι εκείνο που μας χωρίζει με την επίσημη ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πέραν της 90λεπτης διεκδίκησης της νίκης, ώστε να στερείται ακόμη και της στοιχειώδους ευαισθησίας, να καταδικάσει δημόσια την επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο της αποστολής μας κατά την αναχώρηση από την Τούμπα.
Η σοβαρότητα του γεγονότος δεν ορίζεται άλλωστε από τις συνέπειες, που δεν ήταν οδυνηρές λόγω της ψυχραιμίας του οδηγού μας, να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος χωρίς ορατότητα, παρά την ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα σε βρεγμένο οδόστρωμα.
Ορίζεται από το μέγεθος της ειλικρίνειας που πρέπει να επιδεικνύουμε απέναντι στο συνολικό αγώνα μας εναντίον της βίας, ο οποίος φυσικά κάθε άλλο παρά προάγεται με επικρότηση συνθημάτων περί τρομοκρατίας και άλλων πρακτικών, που με λύπη μας βλέπουμε διαχρονικά να νομιμοποιεί και σημαντική μερίδα του Τύπου. Απέναντί τους, προτείνουμε ως φωτεινό φάρο και παράδειγμα προς μίμηση τον κ. Φερνάντο Σάντος, για τη στάση του μέσα στα αποδυτήρια.
Αναφορικά τέλος με δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή μας, Μπακαγιόκο, υπενθυμίζουμε ότι η λύση της συνεργασίας μας επήλθε μετά από επίθεσή του στον πρώην προπονητή μας, επιδεικνύοντας συμπεριφορά που ουδέποτε θα νομιμοποιούσαμε στη δική μας ομάδα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass