ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Θέληση, πάθος και ηρεμία

* ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟΝ ΓΚΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ * «ΝΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΕΝΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ»

Δημοσίευση: 28 Νοε 2008 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, έδωσε χθες την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην αίθουσα Τύπου του ΕΑΚ, όπου έδωσε το στίγμα για επιτυχία των «βυσσινί» στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον Ηρακλή (4.45 μ.μ. γήπεδο Αλκαζάρ) και αυτό θα είναι το τρίπτυχο: θέληση, πάθος, ηρεμία, ενώ για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι ζήτησε αμυντικό (με δεδομένο ότι έχουν φορτωθεί με κάρτες Κώτσιος και Νταμπίζας), ενώ κινείται και σε αντικατάσταση του Μπένζα.
Ο Εβρίτης τεχνικός ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες γιατί έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία και η κάθε μία έχει τους δικούς της λόγους να θέλει τη νίκη. Για εμάς τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είναι ένα ματς που δεν θέλει λόγια, αλλά θέλει απλώς πράξεις. Να δείξουμε μέσα στο γήπεδο πόσο πολύ θέλουμε να κερδίσουμε, να μπούμε μέσα και ο καθένας να δώσει ό,τι μπορεί για τους τρεις βαθμούς. Όμως, αυτό δεν πρέπει να γίνει εκβιαστικά. Πρέπει να έχουμε θέληση, πάθος αλλά και ηρεμία στο παιχνίδι»
* Ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;
 «Σίγουρα δεν υπολογίζεται ο Μαρτσέλο Σαρμιέντο. Μπορεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει να μην είναι πολύ σοβαρό, αλλά δεν προλαβαίνει να είναι απόλυτα έτοιμος μέχρι το Σάββατο. Ακόμη μικρότερο είναι το πρόβλημα του Ματίας Ιγκλέσιας, για τον οποίο δεν τίθεται θέμα απουσίας από τον αγώνα. Απλά αισθάνθηκε κάπως βαρύ το πόδι του. Σήμερα (σ.σ. χθες) έκανε ατομικό πρόγραμμα, σήμερα λογικά θα προπονηθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα».
* Τον Γκουέλα τον υπολογίζεται για το αρχικό σχήμα;
«Είναι οκέι και είναι πιθανό να ξεκινήσει. Ίσως δεν είναι έτοιμος ακόμη για ολόκληρο το 90λεπτο, αλλά μπορεί να βγάλει το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δουλεύει κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα όλο αυτό το διάστημα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες, οπότε θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής. Όταν φτάσει σε επίπεδο ετοιμότητας 100% θα μας δώσει πολλές λύσεις».
* Προορίζεται για αντικαταστάτης του Σαρμιέντο;
«Ο Γκουέλα είναι ένας παίκτης που παίζει με την ίδια ευχέρεια και δεξιά και αριστερά και ως μεσοεπιθετικός και πίσω από τον σέντερ φορ».
* Βαθμολογικά η ομάδα δεν έχει την εικόνα που θα έπρεπε αγωνιστικά, μια και οι εμφανίσεις είναι σαφώς καλύτερες από τη βαθμολογική συγκομιδή. Μήπως σε περίπτωση άτυχου αποτελέσματος με τον Ηρακλή δημιουργηθεί και βαθμολογική πίεση;
«Στην αρχή δεν παίζαμε τόσο καλά, αλλά παίρναμε αποτελέσματα. Τώρα που η απόδοσή μας έχει ανέβει, δυσκολευόμαστε να κερδίσουμε. Είναι - ως ένα βαθμό -φυσιολογικό να υπάρχει, όχι πίεση, αλλά νευρικότητα και άγχος. Όμως, είναι έμπειροι ποδοσφαιριστές για να μένουν σ’ αυτά. Όταν μια ομάδα δείχνει καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο, τα αποτελέσματα θα έρθουν αργά ή γρήγορα. Το τελευταίο που με ενδιαφέρει για το Σάββατο είναι να παίξουμε καλά. Τους τρεις βαθμούς θέλω».
* Υπάρχουν δημοσιεύματα που μιλάνε για μεταγραφές παικτών. Κάνουν κακό στην ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
«Σίγουρα δεν είναι καλό για την ηρεμία της ομάδας, αλλά από την άλλη δεν θεωρώ ότι μπορεί να την επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Καμιά φορά, δε, λειτουργεί θετικά και για την αγωνιστική παρουσία του ιδίου του ποδοσφαιριστή όταν αναφέρεται ότι τον ζητάνε μεγάλες ομάδες. Το άσχημο είναι να υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν απομακρύνσεις παικτών».
*Χρησιμοποιήσατε τον Λοράν Ρομπέρ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Θεωρείται ότι έχει βελτίωση; Μείνατε ευχαριστημένος από το πάθος που έδειξε;
«Αυτό που περιμένω να δω, είναι αυτό ακριβώς το πάθος που έδειξε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Την ποδοσφαιρική του αξία δεν την αμφισβήτησα ποτέ, ούτε τίθεται ζήτημα ικανοτήτων. Πρέπει, όμως, αυτό που περιμένουμε από εκείνον, να μας το δείχνει πιο συχνά. Είναι ξεκάθαρο ότι σε κάποιους τομείς μέσα στο παιχνίδι χρειαζόμαστε, ως ομάδα, περισσότερες λύσεις»
* Τον υπολογίζετε για το αρχικό σχήμα;
«Είναι μια λύση»
* Με τον  Μπένζα τι γίνεται; Αν δεν αποκατασταθεί η υγεία του μήπως θα είναι το τέλος της καριέρας του λίγο πρόωρα;
«Όταν υπάρχει αυτή η κατάσταση εδώ και καιρό, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορώ να περιμένω συγκεκριμένα πράγματα. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουν η διοίκηση, το ιατρικό τιμ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και να δουν τι είναι καλό για όλους. Δεν ξέρω αν – όπως ρωτάτε - μπορεί αυτό το πρόβλημα να βάλει τέρμα στην καριέρα τού Μπένζα. Αυτό που ξέρω είναι ότι περίμενα έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποδεδειγμένα θα μας βοηθούσε πάρα πολύ. Το υπολόγιζα ως ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας και σίγουρα είναι μεγάλη απώλεια για μας».
-Κινείστε για αντικαταστάτη του Μπένζα;
«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, τα dvd με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους έρχονται σωρηδόν, αλλά από τη στιγμή που είναι διαθέσιμος ο Γκουέλα, έχουμε μια πάρα πολύ καλή λύση. Άρα, ίσως πάμε σε άλλες περιπτώσεις για την ενίσχυση της ομάδας μας».
* Η ΑΕΛ έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια και τα περισσότερα από λάθη της άμυνας. Μία ευκαιρία γίνεται και η ομάδα δέχεται γκολ. Ψάχνετε αμυντικό;
 «Η ομάδα λειτουργεί καλά, όμως, κάποιες φορές πληρώνει ατομικά λάθη, όπως στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Με δεδομένο, όμως, ότι οι περισσότεροι αμυντικοί μας αρχίζουν να φορτώνονται με κάρτες, ίσως αναζητήσουμε λύσεις και για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ψάχνουμε παντού, εντός κι εκτός συνόρων. Όμως, όπως ξέρετε, αυτή την εποχή το ρίσκο είναι αρκετά μεγάλο, γιατί οι περισσότεροι από τους στόχους είναι ποδοσφαιριστές με μικρή συμμετοχή στις ομάδες τους. Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί σε σχέση με το καλοκαίρι».
* Οι μεταγραφές θέλετε να ολοκληρωθούν γρήγορα;
«Ο κάθε προπονητής θα ήθελε όσο το δυνατόν νωρίτερα να έχει τους νέους παίκτες στη διάθεσή του. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, αλλά - όπως γνωρίζετε - μεταγραφές γίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή. Μακάρι να έρθουν όσο το δυνατόν συντομότερα για να έχουν ένα διάστημα δουλειάς 2-3 εβδομάδων με την ομάδα, πριν παίξουν σε επίσημο αγώνα».
* Πώς σχολιάζετε την αγωνιστική εικόνα του Ηρακλή;
«Είναι μια ομάδα που παρουσιάζεται αρκετά διαφορετική όταν παίζει εκτός έδρας. Έχει καλή οργάνωση, αμύνεται καλά και με τους ικανούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει στη μεσοεπιθετική της γραμμή, γίνεται επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Το είδαμε σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε και κυρίως με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Στα εκτός έδρας παίζει καλύτερα από ότι στα εντός. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να παρασυρθούμε, να βιαστούμε και να ανοίξουμε δίνοντας χώρο στον αντίπαλο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε εμείς καλοί. Αν το καταφέρουμε, θα κερδίσουμε».
* Δηλαδή θυμίζει λίγο τον Παναθηναϊκό του Τσάμπιονς Λίγκ που κερδίζει έξω και όχι μέσα (σ.σ. γέλια)
«Ο Παναθηναϊκός κάνει αυτό που πρέπει και εύχομαι να κερδίσει και την Ανόρθωση και να προκριθεί. Με την Ίντερ έπαιξε πολύ καλά».
* Σας προβληματίζει η αντιμετώπιση της ομάδας από τη διαιτησία όπως στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ; Ήταν η πρώτη φορά που μιλήσατε για διαιτησία...
«Με ενόχλησε η διαιτησία στην Τούμπα, όχι γιατί υπήρξε μια λάθος απόφαση που στοίχισε, αλλά γιατί ήταν πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες μάς δημιούργησε πρόβλημα. Για παράδειγμα, στο δεκάλεπτο πίεσης του ΠΑΟΚ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου τα σφυρίγματα ήταν τέτοια που δημιούργησαν εκνευρισμό στους παίκτες».
*Μια και μιλήσατε για εκνευρισμό τι συνέβη στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα;
«Είναι λογικό, όταν υπάρχει εκνευρισμός μετά από ένα ματς, κάποιος να ξεφύγει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έγινε κάτι ιδιαίτερο. Καμιά φορά, για λόγους εντυπώσεων, το πρόβλημα μεταφέρεται αλλού».
* Με τον ΠΑΟΚ η ομάδα είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες μέσα στην περιοχή. Πού οφείλεται;
«Στο ματς με τον ΠΑΟΚ φτάσαμε 60-70 φορές έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, αλλά μόνο σε λίγες περιπτώσεις κάναμε σωστή επιλογή. Είναι κάτι που το είδαμε και το συζητήσαμε με τα παιδιά. Αδικούμε τους εαυτούς μας».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass