ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΔΙΠΛΟ Η ΑΕΛ

Επιτέλους νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου

* Με γκολ του «χρυσοκέφαλου» Μίλαν Μπόγιοβιτς

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2015 13:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

 

Των απεσταλμένων της «Ε»

Σωτήρη Κέλλα, Χρ. Αρχοντούλη

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου η ΑΕΛ τα κατάφερε. Δυο ήττες στο πρωτάθλημα, δυο στο κύπελλο αλλά στα πλέι οφ ήταν διαφορετικά και χάρη σε ένα γκολ του «χρυσοκέφαλου» Μπόγιοβιτς (50’) η λαρισινή ομάδα κέρδισε χθες στο εθνικό στάδιο Βόλου τη γειτονική ομάδα και ελπίζει στην τρίτη θέση που φήμες τη θέλουν προνομιούχα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Για απευθείας άνοδο ούτε συζήτηση να γίνεται αφού χθες πέτυχαν νίκες πάλι Ηρακλής και ΑΕΚ δείχνοντας αδιαφιλονίκητα φαβορί.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σούλης Παπαδόπουλος («Αλέφαντο» όπως τον αποκαλούσαν χθες οι 1.500 περίπου φίλαθλοι του Βόλου προφανώς γνώριμός τους από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Βόλου) γίνεται ο πρώτος φέτος προπονητής της ΑΕΛ που νίκησε τον Ολυμπιακό Βόλου και είναι η πρώτη νίκη της ΑΕΛ στον Βόλο επί του αντιπάλου της μετά από 25 χρόνια (τελευταία στις 27 Μαΐου με 2-1 σε επίπεδο Σούπερ Λίγκα).

Για την εικόνα του αγώνα η ΑΕΛ έδειξε ότι κατέβηκε καλά «διαβασμένη» καθώς οι αντίπαλοί της σε όλο το διάστημά του δεν μπόρεσαν να κάνουν μια οργανωμένη ευκαιρία αφού η άμυνα δούλεψε πολύ καλά ενώ στην επίθεση Μπόγιοβιτς και Πίντο βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα.

Ειδικά ο Σέρβος πέτυχε ένα γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο Λιαχούδης, Σίγουρα η απουσία του από το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ θα είναι σημαντική όπως και του νεαρού Καρανίκα.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ πέτυχε χθες στον Βόλο μια σημαντική νίκη γιατί φέτος η γειτονική ομάδα όπως επισήμανε πολύ σωστά μετά το τέλος του αγώνα ο παίκτης των «βυσσινί» Πασχάλης Μελισσάς ο Ολυμπιακός Βόλου ταπείνωσε την ομάδα της ΑΕΛ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αποστολίδη, στην άμυνα τους: Καρανίκα (δεξιά), Δεληζήση, Μελισσά (σέντερ μπακ), στη μεσαία γραμμή τους Νεμπεγλέρα, Μπανούση (αμυντικό χαφ), Ελιομάρ, Σερτζίνιο και στην επίθεση τους Μπόγιοβιτς, Πίντο.

Από την άλλη ο Δημήτρης Ελευεθερόπουλος ξεκίνησε με τακτική με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ρίζο, στην άμυνα τους Ζέρη (δεξιά), Μπάρμπα, Γιαλούση (σέντερ μπακ), Μπουτζίκο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Ρόκα, Κυζιρίδη και πιο μπροστά οι: τους Μπεριάν (δεξιά), Θέο, Μπιτάνγκ (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Διαμαντόπουλο.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δυο φορές σε ένα δίλεπτο Μπόγιοβιτς και Νεμπεγλέρας σούταραν από καλή θέση άουτ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σουτ του Κυζιρίδη και στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι αλλά απειλούσαν με μακρινά σουτ του Μπιτάνγκ που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Και στο 45’ ο διαιτητής Λιαχούδης δεν δίνει πέναλτι σε τράβηγμα του Γιαλούση στον Μπόγιοβιτς.

Τελικά ο Μπόγιοβιτς μπορεί να μην κέρδισε πέναλτι αλλά στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους πέτυχε το 0-1 ύστερα από σέντρα του Σερτζίνιο (50’).

Η απάντηση ήρθε εις... διπλούν από το Διαμαντόπουλο που όμως τη πρώτη φορά νικήθηκε από τον Αποστολίδη και τη δεύτερη από το δοκάρι.

Και ενώ οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά ο Πίντο λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 στο 62’.

Από κει και πέρα η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είχε την κατοχή της μπάλας ενώ η ΑΕΛ πρόσεχε τα μετόπισθεν. Και η μόνη φάση που απειλήθηκε η ΑΕΛ ήταν μια κεφαλιά του Μπαντοβαλίεφ στο 84’ που μπλόκαρε ο Αποστολίδης.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

12’: Σουτ του Μπόγιοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρίζου.

13’: Ο Νεμπεγλέρας σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και στέλνει την μπάλα άουτ.

18’: Σουτ του Κυζιρίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

29’: Ο Μπιτάνγκ σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του Δεληζήση αλλά δεν αιφνιδιάζεται ο Αποστολίδης και μπλοκάρει την μπάλα.

34’: Μακρινό σουτ του Μπιτάνγκ μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

37’: Ο Γιαλούσης εκτελεί φάουλ αλλά η κεφαλιά του Μπάρμπα καταλήγει άουτ με τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν ότι βρήκε το σώμα του Μελισσά και έπρεπε να δοθεί κόρνερ.

45’: Ο Γιαλούσης τραβάει τον Μπόγιοβιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής αφήνει το πλεονέκτημα συνεχίζει το ίδιο ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου και ο Λιαχούδης αγνοεί το πέναλτι.

50’: Από αριστερά ο Σερτζίνιο κάνει σέντρα και ο Μπόγιοβιτς με κεφαλιά νικάει στον αέρα τον Ρίζο και κάνει το 0-1.

53’: Κεφαλιά του Διαμαντόπουλου μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

56’: Σουτ του Διαμαντόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη.

62’: Ο Πίντο βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ρίζο αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου βγαίνει νικητής.

67’: Εκτέλεση φάουλ του Ελιομάρ η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

84’: Κεφαλιά του Μπαντοβαλίεφ από το σημείο του πέναλτι μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίοι για την ΑΕΛ ήταν οι Μπόγιοβιτς, Πίντο, Δεληζήσης. Πολλά χιλιόμετρα έκανε ο Νεμπεγλέρας ενώ ο Μπανούσης έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΛ. Τα δύο μπακ Καρανίκας και Κοντοδήμος πήγαν υπέροχα ενώ ο Μελισσάς πάλεψε.

Ο Αποστολίδης σταθερός όταν χρειάστηκε να επέμβει ενώ Σερτζίνιο και Ελιομάρ ήταν αποτελεσματικοί.

Πινδώνης και Ενγκεσάν όταν μπήκαν σαν αλλαγή βοήθησαν ενώ ο Σαρακατσάνος ήταν αλλαγή σκοπιμότητας.

Από τον Ολυμπιακό Βόλου καλύτεροι ήταν οι Μπεριάν, Μπιτάνγκ μόνο στο πρώτος μέρος ενώ ο Μπαντοβαλίεφ άργησε να μπει.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Λιαχούδης (Μακεδονίας) ελέγχεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι στη φάση του 45’ όταν ο Γιαλούσης τράβηξε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μπόγιοβιτς. Μάλλον ανθρώπινο το λάθος του αν κρίνουμε από την υπόλοιπη παρουσία του. Κίτρινη κάρτα είδαν οι: Μελισσάς, Διαμαντόπουλος,Κυζιρίδης, Ελιομάρ, Μπουτζίκος, Μπόγιοβιτς, Πινδώνης.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Καραβασίλης (Καβάλας), Ζυγούρης (Αιτωλοακαρνανίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Μπουτζίκος, Ζέρης (81’ Σκοπελίτης), Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας (67’ Μπαντοβαλίεφ), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Θέος, Μπεριάν, Διαμαντόπουλος

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης, Πίντο (88’ Σαρακατσάνος), Ελιομάρ (73’ Πινδώνης), Μπόγιοβιτς, Σερτζίνιο (77’ Ενγκεσάν)

Εισιτήρια: 707

 

Επεισόδια μετά τη λήξη

Επεισόδια συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου και ανθρώπων της Αστυνομικής Δύναμης όταν οι πρώτοι πήγαν να επιτεθούν στους τριάντα περίπου Λαρισαίους φιλάθλους που βρέθηκαν μέσω προσκλήσεων στο γήπεδο του Βόλου.

 

 

ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

«Μεγάλες ομάδες δεν είναι μόνο η ΑΕΚ

και ο Ηρακλής, μεγάλη ομάδα είναι και η ΑΕΛ»

 

Πολύ μεγάλη χαρακτήρισε τη νίκη της ΑΕΛ επί του Ολυμπιακού Βόλου ο τεχνικός των «βυσσινί» Σούλης Παπαδόπουλος τονίζοντας παράλληλα ότι μεγάλες ομάδες δεν είναι μόνο ο Ηρακλή και η ΑΕΚ αλλά και η ΑΕΛ.

Αναλυτικά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι οι τεχνικοί των δύο ομάδων είπαν μεταξύ άλλων τα εξής:

Σούλης Παπαδόπουλος (ΑΕΛ): «Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Η ήττα από τον Απόλλωνα μας στενοχώρησε πάρα πολύ γιατί δεν το αξίζαμε. Τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί δουλεύουν πάρα πολύ και σήμερα (σ.σ. χθες) πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Την Τετάρτη αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ. Μεγάλες ομάδες δεν είναι μόνο ο Ηρακλής και η ΑΕΚ. Μεγάλη ομάδα είναι και η ΑΕΛ».

Δημήτρης Ελευθερόπουλος (Ολυμπιακός Β.): «Η Λάρισα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν καλύτερη από σήμερα (σ.σ. χθες) και άξιζε να κερδίσει. Σήμερα (σ.σ. χθες) εμείς κάναμε πολύ μεγάλη εμφάνιση αλλά δικαιώνεται ο Όσιμ γι’ αυτό που είχε πει. Έχουμε υγεία στα αποδυτήρια και δεν μπορεί να μας μολύνει τίποτα και κανένας. Αυτό που θα κάνουμε στη συνέχεια είναι μέσα από τις προπονήσεις να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι».

Από την πλευρά των παικτών δηλώσεις έκαναν οι Μελισσάς και Διαμαντάκος οι οποίοι επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:

Πασχάλης Μελισσάς (ΑΕΛ): «Θέλαμε σήμερα (σ.σ. χθες) καθαρά μία νίκη για μας. Για εγωιστικούς λόγους γιατί φέτος είχαμε ταπεινωθεί 4 φορές από τον Ολυμπιακό Βόλου. Τη νίκη την αφιερώνουμε στους εαυτούς μας αλλά και στον κόσμο της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος για το καλύτερο».

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ολυμπιακός Β.): «Ήμασταν καλοί και στα 2 ημίχρονα, είχαμε πλάνο αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά από την ημέρα που ήρθε ο κ. Ελευθερόπουλος και κοιτάζουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι με στόχο να γίνουμε καλύτεροι».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass