ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΓΚΟΛ (4-3)

Πρώτη νίκη, πολλές υποσχέσεις

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2015 1:29

 

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας βρίσκοντας στον τελευταίο αγώνα τη νίκη που αναζήτησε σε δέκα αναμετρήσεις. Η «γαλανόλευκη» νίκησε την Ουγγαρία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-3 και έφτασε στους έξι βαθμούς στον 6ο όμιλο, όπου τερμάτισε τελευταία, «πληρώνοντας» τις ήττες από τα Νησιά Φερόε με τα οποία ισοβάθμησε, σκόραρε όμως σε ένα παιχνίδι περισσότερα γκολ από όσα είχε σημειώσει στα προηγούμενα εννέα!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άφησε με τη συνολική απόδοσή του αισιοδοξία και ελπίδες για ένα πολύ καλύτερο αύριο, αφού η νεανική ομάδα που παρέταξε ο Κώστας Τσάνας έδωσε δείγματα ποδοσφαιρικής «υγείας», είχε μεγάλη διάθεση και σαφώς μεγάλο ταλέντο, δείχνοντας ότι η Εθνική μπορεί να παίξει παραγωγικό και, ενίοτε, θεαματικό ποδόσφαιρο, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής για να αξιοποιήσει ένα δυναμικό που απόψε φώναξε «παρών».

Ο Κώστας Τσάνας επέλεξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές σε σχέση με εκείνη της Πέμπτης στο Μπέλφαστ, δίνοντας θέση σε πολλά παιδιά που αποτελούν το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέσα λοιπόν οι Κίτσιου, Σταφυλίδης στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, μέσα και οι Μάνταλος, Πέλκας που μαζί με τον Φορτούνη άλλαζαν διαρκώς θέσεις πίσω από τον Μήτρογλου, παίζοντας πότε στον άξονα και πότε στα άκρα.

Το ενθουσιώδες ξεκίνημα έφερε γρήγορα το 1-0, καθώς στο 5ο λεπτό οι δύο νεαροί του ΠΑΟΚ άλλαξαν ωραία την μπάλα από τα δεξιά, ο Κίτσιου σέντραρε και ο Σταφυλίδης, πρώην του «Δικέφαλου», «νίκησε» με κοντινό αριστερό σουτ τον Κίραλι και, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, σημείωσε το πρώτο εντός έδρας γκολ της Ελλάδας στα προκριματικά!

Ιδανικό το ξεκίνημα, άρα και οι συνθήκες για να παίξουν τον αγώνα οι διεθνείς, αφού ανέβηκε αμέσως η ψυχολογία τους, αλλά με την πάροδο του χρόνου φάνηκε η αδυναμία του συστήματος με τους τρεις πλέι μέικερ, αφού εκείνοι που κατά περίσταση κάλυπταν τα άκρα δεν είχαν επιστροφές για να συνδράμουν τα μπακ.

Οι Μαγυάροι το αντιλήφθηκαν γρήγορα και άρχισαν να «φορτώνουν» τις πλευρές, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μπόντε στο 22΄: ο Τζούτζακ σούταρε, η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στον Ούγγρο επιθετικό, που πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η Εθνική «απάντησε» με μεγάλη ευκαιρία του Πέλκα δύο λεπτά αργότερα, που προήλθε από έξοχη ατομική ενέργεια του νεαρού και σουτ ελάχιστα πάνω από τη δοκό.

Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 26΄, με τη σέντρα του Τζούτζακ από αριστερά και την κεφαλιά του Λόβρεντσιτς, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του Σταφυλίδη, που φέρει ακέραιη την ευθύνη, ενώ απείλησαν με δεύτερο γκολ στο 33΄, αλλά το πλασέ του Γιούχας αστόχησε για λίγο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά, καθώς οι Ούγγροι προηγήθηκαν στο 54΄ με προβολή του Νέμεθ σε κόρνερ του Τζούτζακ και γύρισμα (με τακουνάκι) του Έλεκ.

Στο 56΄ η μπάλα «χάθηκε» από το συνδυασμό Μήτρογλου, Μάνταλου, Ταχτσίδη και ο 24χρονος παίκτης της Τζένοα με αριστερή «βολίδα» ξετίναξε τα δίχτυα του Κίραλι για το 2-2 με το πρώτο γκολ του στην Εθνική ομάδα, η οποία είχε απόψε μακράν την παραγωγικότερη βραδιά της στα προκριματικά του EURO 2016, που είχε όμως και συνέχεια...

Στο 75΄ οι Μαγυάροι ξαναπήραν προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Νέμεθ, ύστερα από ωραία προσπάθεια και πάσα του Κάλμαρ, αλλά στο 79΄ ο Ταχτσίδης βρήκε με έξοχη πάσα τον Μήτρογλου που πλάσαρε τον Κίραλι για το 3-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσωπο του Ταχτσίδη η Εθνική ομάδα βρίσκει ύστερα από πάρα πολλά χρόνια έναν παίκτη με εκπληκτική αίσθηση του χώρου και κάθετη μπαλιά που θυμίζει Τσιάρτα, στοιχείο που έλειπε για χρόνια από την ελληνική ομάδα.

Το... φεστιβάλ των γκολ ολοκληρώθηκε τελικά στο 86ο λεπτό, με τη «γαλανόλευκη» ομάδα να φτάνει στην ανατροπή με κεφαλιά του Κονέ ύστερα από ζυγισμένη σέντρα του Χολέμπας και να συνεχίζει την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στην Ουγγαρία (9 νίκες, 6 ισοπαλίες, 5 ήττες), ικανοποιώντας για πρώτη φορά στη διαδρομή της στα προκριματικά το φίλαθλο κοινό που χειροκρότησε και βοήθησε σε όλο το παιχνίδι τους διεθνείς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χολέμπας, Μόρας - Γιούχας, Έλεκ, Νέμεθ, Μπόντε, Φιόλα

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35΄ Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63΄ Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (72΄ Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Τζούτζακ (71΄ Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα (71΄ Νάγκι), Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρενσιτς (61΄ Νίκολιτς).

Πάει στο Euro η Αλβανία

Η Αλβανία νίκησε 3-0 στην Αρμενία και προκρίθηκε ως 2η του γκρουπ για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Θα πάει στο Euro 2016, όπως και η Ρουμανία από τον όμιλο της Ελλάδας (ως 2η του 6ου ομίλου). Αυτή θα είναι η 5η φορά που οι Ρουμάνοι θα παίξουν στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ έχουν παίξει 7 φορές στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όσον αφορά στην Ουγγαρία που έπαιζε με την Ελλάδα απόψε, τερμάτισε στην 3η θέση. «Διπλό» στη Σερβία η Πορτογαλία (2-1) που τερμάτισε στην κορυφή του 9ου ομίλου, ενώ η Δανία που πήρε την 3η θέση θα παίξει μπαράζ το Νοέμβριο, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να είναι η καλύτερη 3η από τους 9 ομίλους.

1ος ΟΜΙΛΟΣ (13/10)

Λετονία-Καζακστάν

Ολλανδία-Τσεχία

Τουρκία-Ισλανδία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ισλανδία     20

2. Τσεχία        19

3. Τουρκία      15

4. Ολλανδία    13

5. Λετονία       5

6. Καζακστάν 2

2ος ΟΜΙΛΟΣ (13/10)

Βέλγιο-Ισραήλ

Κύπρος-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Ουαλία-Ανδόρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βέλγιο        20

2. Ουαλία        18

3. Βοσνία        14

4. Ισραήλ        13

5. Κύπρος      12

6. Ανδόρα      0

3ος ΟΜΙΛΟΣ (Σήμερα)

Λευκορωσία-ΠΓΔΜ

Λουξεμβούργο-Σλοβακία

Ουκρανία-Ισπανία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ισπανία       24

2. Σλοβακία    19

. Ουκρανία      19

4. Λευκορωσία          10

5. Λουξεμβούργο      4

6. ΠΓΔΜ         3

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία-Γεωργία 2-1

(50’ πεν. Μίλερ, 79’ Κρούζε - 53’ Κανκαβα)

Γιβραλτάρ-Σκοτία 0-6

(25’ Μάρτιν, 39’ Μαλόνεϊ, 52’ & 56’ & 85’ Φλέτσερ, 90’ Νέισμιθ)

Πολωνία-Ιρλανδία 2-1

(13’ Κριτσόβακ, 42’ Λεβαντόφσκι - 16’ Γούλτερς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γερμανία    22

2. Πολωνία     21

3. Ιρλανδία      18

4. Σκοτία         15

5. Γεωργία     9

6. Γιβραλτάρ  0

5ος ΟΜΙΛΟΣ (Σήμερα)

Εσθονία-Ελβετία

Λιθουανία-Αγγλία

Σαν Μαρίνο-Σλοβενία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αγγλία        27

2. Ελβετία       18

3. Σλοβενία    13

4. Εσθονία     10

. Λιθουανία     10

6. Σαν Μαρίνο            1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ν. Φαρόε-Ρουμανία 0-3

(4’ & 45’ Μπουντέσκου, 83’ Μαξίμ)

Φινλανδία-Β. Ιρλανδία 1-1

(87’ Αραγιούρι - 31’ Κάθκαρτ)

ΕΛΛΑΔΑ-Ουγγαρία 4-3

(5’ Σταφυλίδης, 56’ Ταχτσίδης, 79’ Μήτρογλου, 86’ Κονέ - 26’ Λόβρεντσιτς, 54’, 75’ Νέμεθ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Β. Ιρλανδία 21

2. Ρουμανία    20

3. Ουγγαρία   16

4. Φινλανδία   12

5. Νησιά Φαρόε         6

6. Ελλάδα      6

7ος ΟΜΙΛΟΣ (12/10)

Αυστρία-Λιχτενστάιν

Ρωσία-Μαυροβούνιο

Σουηδία-Μολδαβία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αυστρία      25

2. Ρωσία        17

3. Σουηδία      15

4. Μαυροβούνιο         11

5. Λιχτενστάιν 5

6. Μολδαβία   2

8ος ΟΜΙΛΟΣ (13/10)

Βουλγαρία-Αζερμπαϊτζάν

Ιταλία-Νορβηγία

Μάλτα-Κροατία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ιταλία           21

2. Νορβηγία   19

3. Κροατία      17

4. Βουλγαρία 8

5. Αζερμπαϊτζάν        6

6. Μάλτα         2

* Η Κροατία έχει -1 βαθμό

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρμενία-Αλβανία 0-3

(9’αυτ. Χοβανισιάν, 24’ Τζιμσίτι, 76’ Σαντίκου)

Σερβία-Πορτογαλία 1-2

(65’ Τόσιτς - 6’ Νανι, 78’ Μουτίνιο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πορτογαλία            21

2. Αλβανία      14

3. Δανία          12

4. Σερβία        4

5. Αρμενία      2

* Η Σερβία έχει -3 βαθμούς

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Γαλλία (10/6-10/7 2016) θα συμμετάσχουν 24 ομάδες. Οι δύο πρώτες των εννέα ομίλων προκρίνονται απευθείας, μαζί με την καλύτερη τρίτη. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που θα κατακτήσουν την τρίτη θέση στον όμιλό τους, θα σχηματίσουν τέσσερα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν σε αγώνες πλέι οφ (εντός-εκτός). Χωρίς προκριματικούς θα συμμετάσχει και η διοργανώτρια, Γαλλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass