ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΜΕ 2-1 ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Άστρο ανόδου την οδηγεί...

* Αν έχεις Ναγιάρ διάβαινε προς την... τέταρτη επιτυχία

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2015 8:00

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Άστρο... ανόδου οδηγεί την ΑΕΛ τη φετινή αγωνιστική περίοδο που κερδίζει ακόμα και όταν δεν παίζει καλά... Και όταν έχει μέσα Ναγιάρ διαβαίνει προς την τέταρτη συνεχόμενη επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα και έχει 12 βαθμούς φιγουράροντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ναγιάρ ήταν αυτός που και με τη συμπαράσταση των 8.000 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν χθες στο Ael Fc Arena οδήγησε τους «βυσσινί» από τη στιγμή που μπήκε αλλαγή στο 69’ στη μεγάλη ανατροπή. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τέρμα του Μπουρσέλη στο 35’ για να ισοφαρίσει η ΑΕΛ με τον Ναγιάρ στο 87’ και να πάρει τη νίκη (με ποιον άλλον...) τον Μαρουκάκη(έχει γίνει Μαρουγκολάκης) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή μετράει έντεκα νίκες σε φιλικά παιχνίδια και τέσσερις νίκες σε επίσημα. Από το καλοκαίρι που έγινε αυτή η ομάδα δεν έχει χάσει παιχνίδι! Αλλά επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο χθες ο Ντόστανιτς δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου για τις συνεχείς αλλαγές που κάνει στην αρχική ενδεκάδα. Μάλιστα κάποιες ίδιες απορίες έδειξε να έχει και κ. Κούγιας...

Πάντως αν υπήρχε καλύτερη ενημέρωση θα δικαιολογούσαν όλοι τον Ντόστανιτς που δεν ξεκίνησε τον Μαρουκάκη που είχε πρόβλημα στο ισχίο στις τελευταίες προπονήσεις και μάλιστα εξεταζόταν η περίπτωση να μείνει εκτός αποστολής. Λεπτομέρειες που όμως μπορεί να φέρουν αναστάτωση σε μια ομάδα ακόμα και όταν κερδίζει με τον τρόπο που κερδίζει (πολλή τύχη)...

Ο Σέρβος προπονητής παραδέχθηκε ότι είχε τύχη η ομάδα του χθες και πράγματι η λαρισινή ομάδα δεν έκανε καλή εμφάνιση αλλά σε ένα πρωτάθλημα που στόχος είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα η νίκη σκεπάζει κάθε αδυναμία και κάθε λάθος είτε προπονητή (αν έχει γίνει...) είτε ποδοσφαιριστή (γιατί στο πρώτο μέρος συνέβησαν και αυτά).

Το τελικό 2-1 με τον τρόπο που έγινε χαροποίησε όλο τον κόσμο και η ΑΕΛ βλέπει περισσότερο... φως για τη Σούπερ Λιγκα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε την τακτική με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καβουσάκη, στην άμυνα τους Νικολακάκη (δεξιά), Βέρτζο, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Κοντοχρήστο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μπανούση, Αναστασόπουλο και πιο μπροστά τους Πάτο (δεξιά), Λαμπρόπουλο, Μπουντόπουλο (αριστερά) και πιο μπροστά τον Μπόγιοβιτς.

Από την αρχή ο Εργοτέλης έδειξε επικίνδυνος (από την πρώτη φάση στο 4’ που ο Βρέτζος απεσόβησε τέρμα προ του Παμλίδη) και στο 35’ πέτυχε το 0-1 με το Μπουρσέλη.

Η ΑΕΛ προσπάθησε μετά το τέρμα της κρητικής ομάδας να ισοφαρίσει με ενέργειες του Μπουντόπουλου αλλά δεν το κατάφερε.

Στο δεύτερο μέρος πάλι ο Μπουντόπουλος δεν κατάφερνε να βρει μέρος τον δρόμο προς τα δίχτυα ενώ ο Εργοτέλης άρχισε να κλείνεται στην περιοχή του και οι παίκτες να κάνουν διαρκείς καθυστερήσεις με τραυματισμούς. Αποτέλεσμα να παίζουν τον περισσότερο χρόνο με δέκα παίκτες.

Ο Ντόστανιτς αποφάσισε να βάλει στον αγώνα αρχικά τον Μαρουκάκη χωρίς να αλλάξει κάτι (παρότι το σύστημα έγινε 4-4-2) αλλά μόλις έβαλε το Ναγιάρ (κυρίως) και στη συνέχεια τον Ουρτάδο η ΑΕΛ πήρε το πάνω χέρι. Ο Ναγιάρ ισοφάρισε σε 1-1 στο 87’ από κόρνερ του Ουρτάδο και ο Μαρουκάκης στο 90’+3’ πέτυχε το 2-1. Τυχερή νίκη αλλά νίκη... με δώρο του τερματοφύλακα του Εργοτέλη Αθανασίου.

ΦΑΣΕΙΣ....ΓΚΟΛ

4’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ ο Παμλίδης παίρνει την μπάλα βγαίνει μόνος απέναντι από τον Καβουσάκη αλλά στο σουτ που κάνει προλαβαίνει ο Βέρτζος και αποκρούει σε κόρνερ.

21’: Μακρινό σουτ του Κούτρη η μπάλα καταλήγει άουτ.

22’: Σέντρα του Κοντοχρήστου στον Λαμπρόπουλο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει απελπιστικά άουτ.

34’: Μπαλιά του Δωματά στον Κούτρη που βγαίνει μόνος προ του Καβουσάκη αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

35’: Από έξοχη πάσα του Παμλίδη η μπάλα καταλήγει στον Μπουρσέλη που μόνος προ του Καβουσάκη κάνει το 0-1 παρά την προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς να διώξει την μπάλα ενώ κατευθυνόταν στα δίχτυα (την έστειλε στο εσωτερικό μέρος του δοκαριού)

40’: Ατομική προσπάθεια του Κοντοχρήστου αφού άλλαξε την μπάλα με τον Μπουντόπουλο αλλά μπλοκάρει ο Αθανασίου.

43’: Σέντρα από αριστερά του Κοντοχρήστου, ο Μπόγιοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει εντυπωσιακά ο Αθανασίου.

44’: Σουτ του Αυγενικού έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

45+2’: Σουτ του Μπουντόπουλου λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Αθανασίου.

46’: Γύρισμα από δεξιά του Λαμπρόπουλου στον Μπουντόπουλο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο Στεφάνοβιτς.

49’: Σουτ του Πάτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

71’: Φάουλ του Μπουντόπουλου αποκρούει σε κόρνερ Γρομητσάρας.

72’: Μακρινό σουτ του Κυριακόπουλου η μπάλα καταλήγει άουτ.

87’: Από αριστερά εκτελεί κόρνερ ο Ουρτάδο και ο Ναγιάρ με κεφαλιά κάνει το 1-1.

90+3’: Ο Κοντοχρήστος εκτελεί φάουλ, ο Αθανασίου δείχνει να μπλοκάρει την μπάλα ανενόχλητος, αυτή του φεύγει μέσα από τα χέρια (με παρεμπόδιση του Γιοβάνοβιτς) και ο Μαρουκάκης από κοντά κάνει το 2-1.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Ναγιάρ που μόλις μπήκε στον αγώνα άλλαξε όλη τη ροή του όπως και ο Ουρτάδο κατά δεύτερο λόγο. Από κει και πέρα ο Μπουντόπουλος έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι ενώ καλή εικόνα είχε ο Πάτο. Από την άμυνα φάνηκε μόνο ο Βέρτζος γιατί οι υπόλοιποι είχαν προβλήματα από τους γρήγορους παίκτες του Εργοτέλη. Οι υπόλοιποι σε χαμηλή πτήση με εξαίρεση τον Λαμπρόπουλο που είχε μερικά πολύ καλά διαστήματα.

Από τον Εργοτέλη καλύτεροι οι: Παμλίδης (ίσως αυτός ο παίκτης αδικήθηκε πέρυσι στην ΑΕΛ), Δωματάς, Μπουρσέλης, Κούτρης και Στεφάνοβιτς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Αγγελάκης (Μακεδονίας) δικαιώνεται σε όλες τις αποφάσεις από το βίντεο του αγώνα ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Γιοβάνοβιτς, Αθανασίου, Αυγενικού, Λεονάρντο, Στεφάνοβιτς, Γρομητσάρη, Δωματά.

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δυο βοηθοί: Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης του ιδίου συνδέσμου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Μπανούσης (69’ Ναγιάρ), Λαμπρόπουλος (57’ Μαρουκάκης), Πάτο (73’ Ουρτάδο), Μπουντόπουλος, Μπόγιοβιτς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάσμικο Βέλιτς): Αθανασίου, Γιαλούσης, Άλα, Αυγενικού, Μπουρσέλης (82’ Περέιρα Έλτον), Κούτρης (74’ Φουκαράκης), Στεφάνοβιτς, Γρομητσάρης, Παμλίδης (90’+1’ Μάνος), Δωματάς, Κυριακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass