ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

«Ντόστανιτς για μια ζωή...»

* Τι ζήτησε σε συζητήσεις που έκανε με παίκτες και προπονητικό τιμ * Το ξεχωριστό μήνυμα του... Κριστιάνο Ναγιάρ στον πατέρα του για το γκολ που πέτυχε * Θωμάς Κυπαρίσσης: «Να πάψουν να μιλάνε οι μηδενιστές»

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2015 8:33

 

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ πέτυχε μια από τις πιο περιπετειώδεις νίκες των τελευταίων ετών προχθές στο Ael Fc Arena κόντρα στον Εργοτέλη με 2-1 ανατρέποντας στα τελευταία λεπτά το 0-1 χάρη σε τέρματα των Ναγιάρ (87’) και Μαρουκάκη (90’+3’) μένοντας πρώτη στη βαθμολογία με μοναδική ομάδα να την αμφισβητεί την Κέρκυρα που έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια(η ΑΕΛ έχει τέσσερα στα τέσσερα).

Παρά την 15η συνεχόμενη νίκη που κάνει ο Σέρβος προπονητής της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς (έντεκα σε φιλικά και τέσσερα σε επίσημα) δέχθηκε κριτική για τις συχνές αλλαγές που κάνει στην ενδεκάδα αν και βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική θέλοντας να δείξει ότι όλοι οι παίκτες του είναι ισάξιοι. Στα δυο τελευταία παιχνίδια η ομάδα κερδίζει αλλά δεν παράγει θέαμα για το απαιτητικό λαρισινό κοινό που και προχθές έδωσε δυναμικό «παρών» στο γήπεδο.

Μάλιστα παίκτες όπως ο Ναγιάρ, ο Ουρτάδο και ο Μαρουκάκης που μπήκαν ως αλλαγές απέδειξαν ότι μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι κάνοντας τον κ. Κούγια σε συζητήσεις του με ποδοσφαιριστές και προπονητικό την να είναι ιδιαίτερα αυστηρός λέγοντας: «Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι στο στάδιο που είμαστε μετράνε οι βαθμοί. Έχουμε 38 παιχνίδια μαζί με αυτά του κυπέλου και μας ενδιαφέρουν οι βαθμοί. Όμως δεν είμαστε μια ομάδα σφραγίδα με λίγο κόσμο. Η ΑΕΛ έχει αυτό το ξεχωριστό ότι ο κόσμος μαζί με τη νίκη θέλει και το θέαμα  γιατί έχει δει υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο. Δεν μας ικανοποιεί μια νίκη αλλά επίσης να γνωρίζετε ότι αν δεν πάρουμε από τώρα βαθμούς η εμπειρία προηγουμένων χρόνων έχει δείξει ότι στο δεύτερο γύρο με αδιάφορες ομάδες έρχονται αποτελέσματα που δεν τα περιμένεις.

Έχουμε  26 ισάξιους παίκτες αλλά απαιτώ όταν μπαίνει ο Λαμπρόπουλος αντί του Ουρτάδο, ο Μπόγιοβιτς αντί του Μαρουκάκη , ο Μπανούσης αντί του Ναγιάρ να τα δίνουν όλα και να παίζουν με πάθος. Δεν μπορεί να μην λερώνουν το σορτσάκι τους σε ένα τέτοιο παιχνίδι όσο ποιότητα και να έχουν κάποιοι από αυτούς όπως ο Λαμπρόπουλος.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν  γρηγορότερα γιατί στο δεύτερο γύρο δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις.  

Και κάτι ακόμα να γνωρίζετε ότι όσο η ΑΕΛ θα είναι πρώτη και θα ξεφεύγει όλοι θα προσπαθούν να μας κερδίσουν για να αποδείξουν την αξία τους».

Πάντως το βράδυ του Σαββάτου μετά τα όσα τους είπε τους επιφύλαξε και γλέντι σε κοσμικό μαγαζί της πόλης. Και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χθες προχώρησε στις εξής δηλώσεις προς τη «Ε.τ.Δ.»: «Δικαιώθηκα γι’ αυτά που είπα σε σας πριν τον αγώνα με τον Εργοτέλη ότι πρέπει να τον δούμε σαν Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα τα παιχνίδια για μας είναι τελικοί και κάθε ομάδας θα παίζει όπως ο Εργοτέλης. Για τον Ντόστανιτς θέλω να πω ότι θα είναι μια ζωή κοντά μας γιατί εμείς φτιάχνουμε και προπονητές».

Στο μεταξύ ο πιο χαρούμενος άνθρωπος έδειχνε να είναι μετά το τέλος του αγώνα ο Σεμπαστιάν Ναγιάρ που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΛ και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τον κόσμο και ο γιος του Κριστιάνο από την Ουέλβα που βρίσκεται με τη Μέρσι (τη σύζυγο του Ναγιάρ) του έστειλε το πιο χαρακτηριστικό  μήνυμα για το τέρμα που πέτυχε και τη νίκη.

ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Πληροφορηθήκαμε ότι μόλις επέστρεψε η ομάδα της ΑΕΛ στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει υπήρξε και μια μικρή ένταση όταν ο Μαρουκάκης έδειξε δυσαρεστημένος γιατί δεν ξεκίνησε από την αρχή παρά το πρόβλημα που είχε στο ισχίο του. Τότε ο τεχνικός διευθυντής Θωμάς Κυπαρίσσης του είπε ότι έκανε μια προπόνηση , φοβήθηκαν τον τραυματισμό του και γι’ αυτό δεν έπαιξε από την αρχή. Άλλωστε του τόνισαν  ότι έκανε μια προπόνηση... Και ο Θωμάς κατέληξε. Ας μπαίνει αλλαγή και ας βάζει γκολ...».

Μάλιστα ο Κυπαρίσσης σχολίασε τα εξής: «Κατόπιν εορτής υπάρχουν πολλοί προφήτες. Το πάθος των παικτών να παίξουμε φέτος είναι φανερό αλλά το πληρώσαμε... Την 1η αγωνιστική έπαθε υποτροπή ο Ναγιάρ , τη 2η αγωνιστική είχαν πρόβλημα οι: Μπουντόπουλος, Αναστασόπουλος, Νικολακάκης αγωνίσθηκαν και στο ημίχρονο ζήτησαν αλλαγή ενώ φοβηθήκαμε μην συμβεί το ίδιο και στον αγώνα με τον Εργοτέλη. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ξεκίνησε ο Μαρουκάκης. Σωστή η κριτική που κάνουν οι φίλαθλοι και καλοδεχούμενη αλλά να πάψουν να μιλούν οι μηδενιστές. Ο προπονητής δεν βλέπει μόνο τον αγώνα που έχει διάρκεια μιάμιση ώρα αλλά και όλες τις προπονήσεις τη βδομάδα.

Επίσης θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπήρχε κανένα επεισόδιο μεταξύ εμού και του Βέλιτς, τεχνικού του Εργοτέλη. Απλά διαμαρτυρήθηκα προς τον διαιτητή για τις καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες και ένας ποδοσφαιριστής από τον πάγκο του Εργοτέλη με έβρισε και εγώ απάντησα. Ο κ.Βέλιτς μου ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό».

ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΜΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Επόμενη αγωνιστική αναμέτρηση της ΑΕΛ είναι το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης στις 6 μ.μ. και το παιχνίδι θα είναι τηλεοπτικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass