ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ»

Ο Δήμος Λαρισαίων απαντά στη Χαραυγή

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2015 7:43

 

Απάντηση στην ποδοσφαιρική ομάδα της Χαραυγής δόθηκε χθες από τον Δήμο Λαρισαίων, όσον αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με το γήπεδο «Θεσσαλικό», που χρησιμοποιεί ως έδρα το λαρισινό σωματείο.

Χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται: « Σχετικά με την ανακοίνωση της ΑΕΣ Χαραυγής με τίτλο, «Δεν φεύγουμε από το γήπεδό μας», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου (σελ. 11), από τον Δήμο Λαρισαίων σημειώνονται τα εξής:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο της συνεχούς επιδίωξής της, προσπαθεί να θέσει σε νέα βάση τις σχέσεις της τοπικής κοινωνίας με τον Δήμο, πιστεύοντας βαθύτατα στην ισότητα, την αξιοκρατία και την έννοια του δικαίου και στη συγκρότηση ενός «Δήμου για όλους».

Ειδικά στον τομέα του αθλητισμού, ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει και θα στηρίξει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, μέσω των προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και τη στενότερη συνεργασία με τα σωματεία της πόλης για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των αθλητικών χωρών που ανήκουν στο Δήμο, είναι σε διαδικασία διαβούλευσης, η πρόταση για τη Νέα Κανονιστική Απόφαση, που θα ξεκαθαρίζει με σαφήνεια το πλαίσιο και τους κανόνες για τη λειτουργία όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και βεβαίως των ανοικτών γηπέδων ποδοσφαίρου.

Το σχέδιο – πρόταση της δημοτικής αρχής, έχει δημοσιοποιηθεί (είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων), ενώ έχει σταλεί και στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιστεύουμε βαθύτατα ότι με τη ψήφισή του θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία στον χώρο του αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα που θέτει η ανακοίνωση της ΑΕΣ Χαραυγή, πιστεύουμε ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος «Δεν φεύγουμε από το γήπεδό μας», αντικατοπτρίζει πλήρως την ιδιοκτησιακή λογική και που διαπερνά τον εκπρόσωπο της ομάδας κ. Δημήτρη Παππά.

Πρέπει να ξεκαθαρίζουμε ότι ο εν λόγω κύριος, όχι μόνο δεν επιδεικνύει καμία διάθεση συνεργασίας αλλά έχει επιδείξει πρακτικές και συμπεριφορές, που κατά τον Δήμο Λαρισαίων, είναι ανεπίτρεπτες.

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους το αυτονόητο: ότι τα ανοικτά ποδοσφαιρικά γήπεδα ανήκουν στο Δήμο, ο οποίος τα παραχωρεί για χρήση σε ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης. Οι έδρες των ομάδων ορίζονται με απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Δήμου ύστερα από αίτηση που καταθέτουν τα σωματεία στην οποία δηλώνουν έδρες πρώτης και δεύτερης επιλογής.

Ο εκπρόσωπος της «Χαραυγής» θεωρώντας «δικό του» το γήπεδο «Θεσσαλικό», οδηγείται σε επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε σωματεία που πρέπει να προπονηθούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Θα θέλαμε παράλληλα να δηλώσουμε πως στην προσπάθειά που καταβάλλει ο Δήμος, βρήκε όχι μόνο σύμφωνους αλλά θερμούς συμπαραστάτες τόσο στη διοίκηση της ΕΠΣΛ, όσο και στη πλειονότητα των ανθρώπων του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Δυστυχώς ο κ. Παππάς, είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος αθλητικού σωματείου που αρνείται να συζητήσει πέρα από οποιαδήποτε πρόταση που θεωρεί ότι θίγει την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει για το «Θεσσαλικό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο "Χατζηγιάννειο", με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων δεν παρευρέθηκε εκπρόσωπος του σωματείου «Χαραυγή», ενώ σε κατ' ίδιαν συνάντηση με το δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργου Κωσταρόπουλου και τον προϊστάμενο του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Στέλιου Τσίρκα, μιλώντας σε επιθετικό τόνο και απευθυνόμενος στην υπηρεσία έλεγε ότι «θα είστε υπεύθυνοι για το τι θα γίνει στο γήπεδο με την προπόνηση της άλλης ομάδας».

Το τι ακριβώς εννοούσε το διαπιστώσαμε την επόμενη μέρα, όταν με ύφος και τσαμπουκά, εμπόδισε την προπόνηση του αθλητικού σωματείου «Μαρίνος Αντύπας» και επιτέθηκε λεκτικά στο υπάλληλο που βρισκότανε στο γήπεδο σε υπηρεσία γιατί δεν συμφωνούσε στη μέρα και στην ώρα της προπόνησης. (Τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα στο βιβλίο συμβάντων που υπάρχει σε κάθε αθλητικό χώρο).

Μετά τα συγκεκριμένα γεγονότα και την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Παππά, και αφού ενημερώθηκε ο ίδιος, το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λαρισαίων, έστειλε ως όφειλε, έγγραφο προς την ΕΠΣ Λάρισας με το οποίο αναστέλλει τη φιλοξενία του σωματείου ΑΕΣ Χαραυγής από το γήπεδο Θεσσαλικό. (Σημειώνεται ότι πριν την αποστολή του εγγράφου έγινε και δεύτερη συνάντηση για να βρεθεί λύση, η οποία απέβη άκαρπη λόγω της στάσης του κ. Δημ. Παππά ).

Για την ενημέρωση των Λαρισαίων, τονίζουμε ότι η συμφωνία προέβλεπε τη διεξαγωγή μια προπόνησης κάθε εβδομάδα για κάθε μία από τις δυο ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο. Στόχος του Δήμου είναι η διατήρηση των ήδη επιβαρημένων γηπέδων σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, αφού ως γνωστόν οι χώρου χρησιμοποιούνται πέρα από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου και τις προπονήσεις των ομάδων, για το πρωτάθλημα εργαζομένων του Δήμου, το σχολικό πρωτάθλημα και για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου που λειτουργεί ο Δήμος.

Για τα τμήματα υποδομής των σωματείων συμφωνήθηκε να χρησιμοποιούνται τα γήπεδα 5χ5 που διαθέτει ο Δήμος Λαρισαίων.

Τέλος, πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν συνετές φωνές στο συμβούλιο της ΑΕΣ Χαραυγής και δεν θα παρασυρθεί από προσωπικές ενέργειες μεμονωμένων ατόμων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass