ΑΕΛ: Με τη στόφα του πρωταθλητή

* Το πολύ καλό κλίμα, η σκληρή δουλειά και η ποιότητα των παικτών είναι το κλειδί της επιτυχίας σύμφωνα με τους δύο φόργουορντ, Ν. Τσούτσο και Κ. Αθανασόπουλο

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 8:14

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Μετά από πέντε αγωνιστικές η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ συνεχίζει να φιγουράρει στην κορυφή του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής (όπως και στο ποδόσφαιρο) και μετουσιώνεται στο μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Α2 Εθνική. Οι «βυσσινί» διατηρούν το απόλυτο με πέντε νίκες, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι έχουν κάνει το ρεπό τους, γεγονός που σημαίνει ότι πλεονεκτούν έναντι των υπόλοιπων «μνηστήρων» του τίτλου.

Η τελευταία νίκη μέσα στην Ευκαρπία (μετά από διπλή παράταση) επιβεβαιώνει ότι η φετινή ΑΕΛ διαθέτει το σθένος και τα αποθέματα δυνάμεων για να συνεχίσει ακάθεκτη την πορεία της προς την Α2 Εθνική, αλλά κυρίως ότι έχει τη στόφα του πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τον διεθνή (με την ομάδα των Ενόπλων δυνάμεων) φόργουορντ των «βυσσινί» Νίκο Τσούτσο, η ΑΕΛ όχι απλά μπορεί να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, αλλά δύναται να παρουσιάσει ακόμα καλύτερη εικόνα και να πετύχει πολλά περισσότερα στο φετινό πρωτάθλημα, αφού ακόμα δεν έχει φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων της.

«Ουσιαστικά είμαστε μία καινούργια ομάδα και χρειαζόμαστε ακόμα χρόνο για να αποκτήσουμε τη χημεία που θέλουμε. Δεν παίζουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας» επισήμανε ο 33χρονος παίκτης που επέστρεψε το 2013 (μετά από εννέα χρόνια) στην ΑΕΛ από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

«Η διαφορά φέτος είναι ότι η ομάδα διαθέτει παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία και πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει να βρούμε σύντομα την αγωνιστική ταυτότητα που θέλουμε. Παίζουμε καλύτερο μπάσκετ από πέρσι αλλά πρέπει να βρούμε χημεία, κάτι που πιστεύω γίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι» τόνισε ο Νίκος Τσούτσος και κατέληξε:

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά και επειδή φέτος μία ομάδα θα ανέβει, η μάχη της κορυφής θα είναι πολύ δυνατή».

Από την πλευρά του ο Κώστας Αθανασόπουλος που αποκτήθηκε φέτος από τον περσινό Φοίνικα αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και η οποία βγαίνει στα παιχνίδια.

«Είμαστε δεμένη ομάδα και κάνουμε πολύ καλή προπόνηση. Δουλεύουμε σκληρά και αυτό μας βγαίνει στα παιχνίδια. Παίζουμε πολύ καλή άμυνα και αυτό μας βοηθάει στο να είμαστε παραγωγικοί και στην επίθεση» υπογράμμισε ο 32χρονος φόργουορντ της ΑΕΛ και πρόσθεσε:

«Σε μια ομάδα δεν παίζει ρόλο μόνο η αγωνιστική της εικόνα αλλά και η εξωαγωνιστική της συμπεριφορά. Όλα τα παιδιά έχουμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας, κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου και γενικά το κλίμα είναι εξαιρετικό».

Σχετικά με το αν ήταν αναμενόμενο το φετινό εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας ο Κώστας Αθανασόπουλος είπε:

«Για μένα ήταν. Αν ξεκινήσεις καλά, μετά το ένα φέρνει το άλλο. Ανεβαίνει η ψυχολογία, η ομάδα βρίσκει ρυθμό και προχωρά. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε δέκα παίκτες στο ρόστερ με σημαντική εμπειρία κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά γιατί η μάχη της κορυφής θα είναι δύσκολη. Υπάρχουν δυνατές ομάδες όπως ο Αστακός και σίγουρα θα πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια» κατέληξε ο 32χρονος μπασκετμπολίστας.

Ο τεχνικός Αβραάμ Παπαδόπουλος έδωσε χθες ρεπό στους παίκτες, οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις για να ξεκινήσουν την προετοιμασία για το εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ερμή Λαγκαδά. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και όλοι οι παίκτες θα τεθούν στη διάθεσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass