ΣΥΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

«Μέγα πρόβλημα η αδειοδότηση»

** Τι είπε για Πλεξίδα, Πηλαδάκη, ερασ. ΑΕΛ και μεταγραφές * Ο Τουάμα κέρδισε προσφυγή 135.000 ευρώ!

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 10:16

Του Σωτ. Κέλλα

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια καθυστέρησε περίπου ογδόντα λεπτά(υπήρξε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ για μετάθεση κατά μια ώρα) αλλά η ομιλία του κράτησε περίπου ενενήντα λεπτά και κυριολεκτικά τα έδωσε όλα αναφερόμενος στο καθεστώς επιτήρησης της ομάδας, στη μη αδειοδότησή της αλλά έδωσε και λίγο αγωνιστικό χρώμα ενώ ενοχλήθηκε για την ανακοίνωση της «La Farm» που δημοσιεύτηκε στη εφημερίδα «Ελευθερία».

Το βασικό που ανέφερε είναι ότι αν η ομάδα δεν αδειοδοτηθεί τον Μάρτιο τότε ακόμα και αν τερματίσει με δεκαπέντε βαθμούς μπροστά και αναδειχθεί πρωταθλήτρια δεν θα παίξει στη Σούπερ Λίγκα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ο κ.Κούγιας ξεκαθάρισε ότι η επιτήρηση είναι ποινή ενώ άλλο θέμα είναι η μη αδειοδότηση που αφορά τη συμμετοχή ή όχι της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα και αυτή θα συζητηθεί τον Μάρτιο. Για το καθεστώς της επιτήρησης τόνισε:

«Καταρχήν, να σας πω ότι πρώτη φορά εισηγείται ο Διευθυντής του τμήματος- ο κ. Δημητρίου- για άρση της Επιτήρησης και στη συνέχεια η επιτροπή αδειοδοτήσεων να ανατρέπει αυτή την εισήγηση αρνητικά! Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό στα χρονικά.

Εμείς από την πλευρά μας για τους παίκτες που έχουμε, είμαστε 100% μέσα στις προθεσμίες και τις υποχρεώσεις μας κύριοι και όλοι έχουν πληρωθεί. Για τους παίκτες οι οποίοι αναφέρονται στην επιτροπή Επιτήρησης ότι δεν έχουν εξοφληθεί υπάρχουν δύο ζητήματα.

Στο πρώτο σκέλος αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα για τα οποία λέγεται ρητά ότι δεν υπάρχουν έγγραφα βεβαίωσης οφειλών! Δηλαδή με λίγα λόγια, ουσιαστικά η ΠΑΕ δεν χρωστάει λεφτά στους παίκτες αυτούς. Και αυτό το λέει γιατί κανείς από αυτούς δεν αξιώνει υπόλοιπα από οφειλές. Με εξαίρεση τον Σταθάκη και τον Μουλόπουλο οι οποίοι έκαναν τώρα, μετά την εισήγηση του κ. Δημητρίου. Οι υπόλοιποι δεν έχουν πλέον καμία απαίτηση. Πράγματι δεν υπάρχουν οφειλές από αυτούς, αλλά με μία διαφορά.

Το να αποδείξει κανείς ότι δεν χρωστάμε το κάνουμε εμείς και όχι αυτή η επιτροπή. Να δώσουμε σωστά έγγραφα ότι δεν υπάρχουν οφειλές. Σύμφωνα με αυτά τα χαρτιά που πήραμε από την προηγούμενη διοίκηση, δεν αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν οφειλές. Οι παίκτες που μιλήσαμε με όλους δεν θεωρούν ότι τους χρωστάμε κάτι, αλλά από την άλλη δεν έχουμε τα σωστά έγγραφα ότι δεν τους χρωστάμε. Κι αυτό γιατί; Γιατί στα συμφωνητικά λύσης συμβολαίων- υπεύθυνες δηλώσεις που έκαναν οι παίκτες- σε αυτά δεν υπάρχουν υπογραφές με σφραγίδα από την αστυνομία για βεβαίωση της υπογραφής!

Υπήρξαν ποδοσφαιριστές μάλιστα που η προηγούμενη διοίκηση μας έδωσε τέτοιες υπεύθυνες δηλώσεις και όταν πήραμε τους ποδοσφαιριστές μας είπαν ότι ουδέποτε υπέγραψαν τέτοιες υπεύθυνες δηλώσεις. Ουσιαστικά αυτά τα χαρτιά πλέον δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε! Πρέπει τώρα να βρούμε αυτούς τους παίκτες όπου και να μένουν και να πάρουμε υπεύθυνες δηλώσεις με γνήσιο της υπογραφής για να είναι έγγραφο που μπορεί να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή.

Επίσης, στο δεύτερο σκέλος για τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που αναφέρονται ότι διακανόνισαν τις οφειλές τους στις 30/09/2015, Κοντοδήμος και Μελισσάς, δεν τέθηκαν παραστατικά εξόφλησης οφειλής και για τους άλλους δύο Αποστολίδης και Κουρτεσιώτης υπάρχει συμφωνία αλλά δεν υπάρχουν παραστατικά για την πληρωμή των δόσεων. Εδώ είναι λάθος!

Δύσκολο να βρω τον Πλεξίδα στο τηλέφωνο και επικοινωνώ δυστυχώς μόνο μέσω τρίτων προσώπων. Προσπαθήσαμε να βρούμε τα στοιχεία αλλά δεν τα βρήκαμε. Η μη αδειοδότηση δεν δόθηκε λόγω ελλιπών στοιχείων».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΡΑ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Ο κ. Κούγιας στη συνέχεια αποκάλυψε ότι οι κ.κ. Σιμιτζόγλου-Μπαξεβάνης θα εξετάσουν την επιτροπή αδειοδοτήσεων για τη ρήτρα απορρήτου.

Είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς θα απευθυνθούμε στην Κοτζαμάνη την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για θέματα που απασχολούν την ΠΑΕ ΑΕΛ. Επειδή σαν ΠΑΕ ΑΕΛ φιλοδοξούμε να μην μας προσβάλει κανείς. Έχουμε πληρώσει τα πάντα. Η πρώτη αιτία είναι θέμα εγγράφου βεβαιώσεως οφειλών. Δεν το έχει για να αποδείξει κάτι. Εχει σημασία το πώς πληρώνει κάποιος όμως. Και αυτό είναι ένα επιχείρημά μας. Μπορεί να έχουν βρεθεί κάποια στοιχεία που να κάνουν με τις αποδείξεις πληρωμών αλλά δεν φτάνει. Τις επιπτώσεις μπορεί να της έχει η ΠΑΕ ΑΕΛ από ΙΚΑ. Μόνο το νομικό πρόσωπο έχει πρόβλημα. Εκεί είναι το παράπονό μου. Έχω ιδιαίτερο παράπονο ότι στην πρώτη ατυχή στιγμή, στην πρώτη ήττα που δεν οφείλεται σε μας δημοσιεύτηκαν δηλώσεις ανθρώπων που δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν. Αυτή η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη επειδή είναι ποινή. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για έφεση. Οφείλω να σας πω σε αυτό το σημείο ότι το νομικό τμήμα έγινε στα μέτρα αυτών που εξυπηρετούνται… Είναι γνωστό αυτό. Δεν μπορεί κανείς να βγάλει εύκολα άκρη σε αυτό το τμήμα της ΕΠΟ.

Θέλουμε την άρση της επιτηρήσεως επειδή δεν χρωστάμε. Να σημειώσω ότι μόνο οι ομάδες που ανέβηκαν έχουν πάρει αδειοδότηση και η ΑΣΑ. Εκεί αρχίζεις και σκέφτεσαι ανάποδα. Ποιοι έχουν προσλάβει αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίζουν για τις αδειοδοτήσεις; Μπορεί, βέβαια, οι άνθρωποι να έσφαλαν ανθρώπινα».

ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ο κ.Κούγιας εκεί που στάθηκε περισσότερο ήταν στο θέμα της αδειοδότησης της ομάδας για την οποία είπε: «Αυτή τη στιγμή με το ίδιο αριθμό μητρώου υπάρχουν δύο ΠΑΕ. Όποιος έχει απαιτήσεις από την παλιά ΠΑΕ… ποδοσφαιριστής, μάνατζερ, οποιοσδήποτε μισθωτής δεν μπορεί να εξοφληθεί εφόσον δεν διαγραφεί από το ΓΕΜΗ η παλιά ΠΑΕ. Αυτή η ΠΑΕ μπήκε σε μια κατάσταση αγωγών από την εποχή Πηλαδάκη. Υπήρχε μια από αυτές που μας απασχόλησε. Ένας από τους ποδοσφαιριστές, ο Τουάμα, προσέφυγε στη ΦΙΦΑ και κέρδισε 135 χιλιάδες ευρώ. Ο αντίλογος ο δικός μας είναι μόνο νομικός. Προσλάβαμε τον Πιλάβιο που ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου όμως δεν έχουμε ουσιαστικό νομικό αντίλογο.

Θέμα είναι επίσης ότι ο ερασιτέχνης πριν λυθεί η παλιά ΠΑΕ, ίδρυσε καινούρια.

Το έθεσα το θέμα στον Πηλαδάκη και μου είπε “Να άρουν τη μήνυση και την άλλη μέρα θα τη λύσω”. Και η δική του επιβίωση εξαρτάται από την επιβίωση της νέας ΠΑΕ. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα. Αν δεν γίνει δεν μπορούμε να ανέβουμε γιατί το 30μηνο συμπληρώνεται τον Οκτώβριο. Είναι θέμα υπάρξεως η λύση της παλιάς. Όταν η ΑΕΚ σε 6 μήνες, ο Άρης σε λίγους μήνες. Είναι θέμα όλων μας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ LA FARM

O κ. Κούγιας απάντησε και στην ανακοίνωση της “La Farm” με κυριότερο αποδέκτη τον εκπρόσωπό της κ. Βαγγέλη Πλεξίδα αναφέροντας τα εξής: «Πήρα αυτές τις μετοχές από τότε που δήλωσα μέχρι πού έγινε το deal τους τόπους και τα χιλιόμετρα θα γράφατε βιβλίο. Από ποιον της πήρα το ξέρετε πολύ καλά. Το τι προηγήθηκε για να αναγκαστεί η οικογένεια Πλεξίδα (λόγω της επένδυσης στα Δέντρα) το ξέρετε. Είχα αγωγή με διαλυτική αίρεση. Εγώ πλήρωσα για αυτό το κόσμημα αλλά δεν ήθελε να το δώσει. Με μία διαφορά, δεν αναγκάστηκε να δώσει τις μετοχές. Και αυτό το βλέπετε φέτος. Κάντε σύγκριση το πέρυσι με το φέτος. Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα. Το ίδιο και με την τελευταία χρονιά Πηλαδάκη.

Διαφορετική είναι η αισθητική η δικιά μου και του Λιόντου και του Κιούση που σε περίοδο κοντρόλ έβαλαν χρήματα. Εγώ είμαι οπαδός! Δεν μπορεί να ξαναγίνει αυτό που έγινε στο παρελθόν. Αυτό που ξεκίνησε είναι βρέφος. Αν δημοσιοποιήσω το περιεχόμενο ενός εξωδίκου κατά Πλεξίδα θα καταλάβετε πολλά αλλά δεν θέλω να φτάσω ως εκεί. Τον έφερα στο γήπεδο, όπως θέλω να ρθει και ο Πηλαδάκης. Αλλά αν βρίσκεις μετά από ήττα (θέμα αδειοδότησης) να κάνεις τέτοιες δηλώσεις τότε δεν θέλεις το καλό της ομάδας.

Ποια είναι όμως τα κίνητρα για τέτοιες δηλώσεις που δεν λένε επί της ουσίας τίποτα και απλά αφήνουν υπονοούμενα που δεν υφίστανται; Το ερώτημα επίσης είναι μετά την ήττα ποιον εξυπηρετεί;

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν πεθάνει και δεν το έχουν καταλάβει. Δεν επανέρχεσαι ποτέ έτσι στο προσκήνιο. Ό,τι και να γράψετε, δεν πρόκειται να ξανά απαντήσω εκτός αν είναι θέμα ηθικής. Δεν θα απαντώ σε εφευρέσεις. Αρκετά έχω πληρώσει με τη δημόσια εικόνα μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει ξεκινήσει… χθες η διαδικασία για την επόμενη επιτήρηση και για να μην έρθει το -3».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Ο κ.Κούγιας είπε ότι η ομάδα δίνει ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή στην Καλλιθέα ενώ την περίοδο των μεταγραφών ήθελε να κάνει μια μεταγραφή αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ο Πάτο και από πίσω ο Στ. Κρητικός δεν χρειάζεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass