ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΝΤΡΑΣΤ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η Ευρώπη γιορτάζει, η Ελλάδα πενθεί

* Νίκες για ΑΕΚ, Πλατανιά, Ξάνθη – Νέα ισοπαλία ο ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2015 1:08

 

Κι αν η μισή Ευρώπη ασχολιόταν με το ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα και η άλλη μισή με το Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (πήγαν περίπατο οι φιλοξενούμενοι με 0-4 και 1-4 αντίστοιχα) στην Ελλάδα οι φίλαθλοι ήταν αναγκασμένοι να δουν όσα θλιβερά έγιναν πριν το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σειρά κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε η Εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και την ακύρωση του αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι μεταξύ άλλων για τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

*Η επίσημη απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου και οδήγησαν στην αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι να καλέσει τον κόσμο σε ειρηνική κινητοποίηση το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

*Οι δύο νεαροί που πέταξαν φωτοβολίδες κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στο γήπεδο για την αναγνωριστική βόλτα έχουν εντοπιστεί. Όπως έγινε γνωστό από τον Παναθηναϊκό οι οργανωμένοι της Θύρας 13 ήταν έξαλλοι με τους ομοϊδεάτες τους που προκάλεσαν την «έκρηξη» των «ερυθρόλευκων». Απ΄ ότι πληροφορήθηκαν, μάλιστα, στην ΠΑΕ, οι δράστες των ενεργειών αυτών εντοπίστηκαν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά με την αποβολή τουλάχιστον, από την θύρα των οργανωμένων, αλλά και από τις τάξεις της γενικότερα.

* Δεν εγκαταλείπει τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος. Οι δηλώσεις που έκανε το βράδυ του Σαββάτου, μετά τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν την αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αποδείχθηκαν ότι έγιναν κάτω από το βάρος του φορτισμένου κλίματος που επικρατούσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα συνεχίσει κανονικά στα καθήκοντά του.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας. Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής. Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα».

Η ΑΕΚ ΠΕΡΑΣΕ 2-1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Νικηφόρα 2-1 πέρασε η ΑΕΚ από την έδρα του ουραγού Πανθρακικού. Ο Γιόχανσον στο 18' και ο Μπουονανότε με πέναλτι στο 61' πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ ο Μάρτινς στο 68' μείωσε για τους γηπεδούχους.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χασομέρης, Πασχαλάκης, Νικόλτσης - Μπαρμπόσα, Μπουονανότε

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (35' Μπουγαϊδης), Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης (63' Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46' Μάρτινς), Χασομέρης.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (74' Κορδέρο), Μπαρμπόσα (74' Λαμπρόπουλος), Μπουονανότε, Αραβίδης (86' Τζιμπούρ).

ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (2-1) ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Ανώτερος ο Πλατανιάς επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στα Χανιά, αύξησε σε 14 τους βαθμούς του χάρη στην 4η νίκη του αφήνοντας πίσω του 2 βαθμούς την ομάδα της Λιβαδειάς. Τα γκολ της ομάδας της Κρήτης σημείωσαν οι Λεονάρντο Ράμος (64΄) και Γιώργος Γιακουμάκης (71΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 86΄ ο Πέτρος Γιακουμάκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μενδρινός, Κουλιμπαλί - Μάντζιος, Τριποτσέρης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Μουνάφο, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς (55΄ Ράμος), Γιακουμάκης (84΄ Αποστολόπουλος), Μιλούνοβιτς (78΄ Ντίνας), Ανγκούλο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Βερέμκο, Μανωλάς, Ουόν, Στάθης, Τριποτσέρης (82΄ Καψάσκης), Μαχαίρας, Νικολάου (74΄ Ναβάρο), Γιακουμάκης, Μάντζιος, Μίγκας, Θέος (60΄ Μάγκας).

ΕΥΚΟΛΑ Η ΞΑΝΘΗ 2-0 ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ         

Χωρίς να δυσκολευτεί η Ξάνθη, έφτασε εύκολα στη νίκη με 2-0 επί του Πανιωνίου, για την 11η αγωνιστική της Super League. Ο Νιέτο στο 18΄ και ο Ράνος στο 44΄ ήταν οι σκόρερ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ράνος, Χερέα - Βλάχος, Κόρμπος, Μπακασέτας, Οικονόμου

ΞΑΝΘΗ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας (22' Ντιμιτρόφ), Ντα Σίλβα (77' Φάρκας), Λουσέρο, Χερέα, Φλίσκας, Νιέτο (37' Ταρίδης), Λισγάρας, Ράνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Καραμάνος (55' Μητρόπουλος), Μπουμάλ (63' Μασούρας), Οικονόμου, Μπακασέτας, Σιώπης (46' Ανσαριφάρντ), Βιγιάλμπα, Βλάχος, Ρισβάνης.

ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Νέα απώλεια βαθμών μέσα στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ ο οποίος παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Παναιτωλικό, που είχε ευκαιρίες για να πάρει ακόμη και τη νίκη.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Κίτσιου, Πέλκας, Ροντρίγκες - Παπουτσογιαννόπουλος

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Τζιόλης, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Ροντρίγκες, Κίτσιου (71' Μυστακίδης), Γκολάσα (85' Ζάϊρο), Κάτσε, Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (55' Πέλκας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης: Κυριακίδης, Μαρτίνεζ, Κούσας, Παπουτσογιαννόπουλος (32' Ρουσκουγέδα- 90'+ Κόρσιενς), Μύγας, Πάουλο, Μάκος, Βάρντα, Βιγιαφάνεζ (79΄Κουτρομάνος), Καπέλ, Μαρκόφσκι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass