ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝ ΜΠΟΓΙΟΒΙΤΣ ΣΤΟ 34' ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 1-0

ΑΕΛ στους «16», κόσμος για… Σούπερ Λίγκα

* Εντυπωσιακή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και αποθέωση στο τέλος

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2015 10:55

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

«ΑΕΛΑΡΑ φέρε μας το Κύπελλο» και «Κύπελλο ξανά στον Πηνειό» ήταν τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα στο AEL FC ARENA τόσο κατά τη διάρκεια όσο και με τη λήξη της προχθεσινής αναμέτρησης του αγώνα της ΑΕΛ με την Ξάνθη.

Το τελικό 1-0 με γκολ του Μίλαν Μπόγιοβιτς στο 34', οδήγησε τους «βυσσινί» στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων στα ύψη.

Μια ημέρα όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, σε μια εντυπωσιακή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που… ζηλεύουν πάρα πολλοί, οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και απέδειξαν ότι όχι μόνο η ομάδα είναι άξια στην κορυφή της Football League, αλλά και άξια πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, παρότι μένει και ο αγώνας με την ΑΕΚ, που θα είναι αγώνας γοήτρου και πρόβας για τη… Σούπερ Λίγκα.

Η ΑΕΛ μπορεί να παρατάχθηκε χωρίς τους Ουρτάδο, Ναγιάρ, Γιοβάνοβιτς, Μπουντόπουλο, Μονιάκη, Καπό και Πάτο, όμως η ενδεκάδα που παρέταξε ο τεχνικός ηγέτης Ράτκο Ντόστανιτς της ΑΕΛ σε μία διάταξη 4-2-3-1, τα κατάφερε περίφημα.

Και οι παίκτες που αγωνίσθηκαν απέναντι στην Ξάνθη που παρατάχτηκε υπερπλήρης είναι άξιοι συγχαρητηρίων, διότι απέδειξαν ότι στην ομάδα δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί, όλοι προσπαθούν για «τη βυσσινί τη φανέλα».

Από δω και πέρα ο αήττητος Ράτκο Ντόστανιτς που κάνει μια εξαιρετική δουλειά με τους συνεργάτες του, θα έχει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο», όσον αφορά στον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Το τέρμα που έκρινε τον αγώνα σημείωσε ο Μίλαν Μπόγιοβιτς στο 34ο λεπτό, με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από προσπάθεια του Ανδρέα Λαμπρόπουλου και έξοχη ενέργεια του πολύ δραστήριου Μανόλη Ροβίθη, που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 28', στη θέση του τραυματία Τάσου Κρητικού.

Στο 14'ο Αναστασόπουλος δεν βρήκε στόχο με το δυνατό σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 28'ο Κουτσιανικούλης ελίχθηκε υπέροχα πραγματοποιώντας τη σέντρα, όμως ο Μπόγιοβιτς δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τσενάμο.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου στο 44'ο Καβουσάκης εξουδετέρωσε με εκπληκτική απόκρουση την κεφαλιά του Τριάδη, στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του. Στην επανάληψη ο αγώνας απέκτησε

μία άγρια ομορφιά, με εκατέρωθεν προσπάθειες και δυνατά μαρκαρίσματα. Η ΑΕΛ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, απείλησε με τον Μασούρα το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ και φυσιολογικά μετά το 60'η απόδοσή της άρχισε να πέφτει, καθώς οι «βυσσινί» θέλησαν να διαφυλάξουν το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές στιγμές στο

71' σε σουτ του Ντιμιτρόφ, όπως το ίδιο έγινε στο 74' (Λουσέρο), στο 81' (Καπετάνος) και στο 83' (Ερέα).

Η μεγάλη ωστόσο ευκαιρία ανήκε στην ΑΕΛ για το 2-0, όταν στο 90'+2 ο Τσενάμο με εκπληκτική επέμβαση εξουδετέρωσε τη βολίδα του Μανώλη Νικολακάκη και ο επερχόμενος Γιάννης Μασούρας ξετίναξε το εξωτερικό όμως μέρος των διχτύων.

Εντυπωσιακή όπως αναφέραμε η παρουσία του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΛ που γι’ ακόμη μία φορά έδειξε ότι είναι κόσμος για… Σούπερ Λίγκα και στο τέλος όλοι μαζί, παίκτες και φίλαθλοι, πανηγύρισαν μια σημαντική επιτυχία της ομάδας, που δείχνει ασταμάτητη, πολύ δυνατή και ότι φέτος θα είναι η χρονιά της.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κυριάκο Μερκενίδη - Δημήτρη Νατσιόπουλο της ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ 4ος διαιτητής ο Παναγιώτης Συμεωνίδης της ΕΠΣ Πιερίας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Βέρτζος, Κομεσίδης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (70' Νικολακάκης), Κρητικός (28' λ.τ Ροβίθης), Μπόγιοβιτς (75' Μαρουκάκης), Κουτσιανικούλης.

ΞΑΝΘΗ (Ρεζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος (61' λ.τ.) Ορφανίδης, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Φλίσκας, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Αλμεϊντα, (46' Ερέα), Τριάδης (57'Ντιμιτρόφ), Καπετάνος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΠΑΕ ΑΕΛ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί τον κόσμο για την παρουσία του, στον νικηφόρο αγώνα με την Ξάνθη. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ για άλλη μια φορά θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς τους οπαδούς μας που είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της ποδοσφαιρικής γιορτής που γίνεται σε κάθε παιχνίδι στο AEL FC ARENA.

Αυτοί δίνουν φτερά στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές μας και αυτοί είναι που δίνουν παραδείγματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού μη αντιδρώντας στις προκλήσεις ανάγωγων παραγόντων και ποδοσφαιριστών.

Αυτοί είναι που προστατεύουν το γήπεδό μας και αυτοί είναι που αποτελούν την ασπίδα στα σχέδια όλων αυτών που με τις ενέργειές τους κατάντησαν, την πρωταθλήτρια και κυπελλούχο ΑΕΛ, να αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και να έχει ιδιοκτήτες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και περιβάλλον ομάδας που προσβάλλουν την ιστορία της ΑΕΛ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας κάνει έκκληση σε όλους να μην ασχοληθούν καθόλου, όπως δεν ασχολείται και ο ίδιος, με τους εκβιασμούς και τα μπραβιλίκια και να συγκεντρωθούμε όλοι στον ένα και μοναδικό στόχο, το πρωτάθλημα της Football League, να πάμε όσο πιο ψηλά στο κύπελλο και να φτιάξουμε κυρίως τη δική μας ομάδα, με τα δικά μας παιδιά, που θα είναι μία οικογένεια με τους οπαδούς, με την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της ομάδας αλλά και κυρίως με την πόλη της Λάρισας και όλους τους κατοίκους του Νομού.

Συγχαρητήρια στους προπονητές και σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν χθες τα οποία απέδειξαν ότι στην ΑΕΛ δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί αλλά 27 ποδοσφαιριστές επιπέδου τουλάχιστον Super League».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass