ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΦ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Σε ειδικό ταμείο τα πρόστιμα

* Καμία περικοπή στις αθλητικές ομοσπονδίες

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2015 1:00

 

Το «παρών» στη συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό έδωσε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ανακοινώνοντας ότι δημιουργείται ειδικό ταμείο συγκέντρωσης των χρημάτων που θα πληρώνονται από τις επαγγελματικές ομάδες για πρόστιμα λόγω γεγονότων βίας.

Παράλληλα, ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ ενημέρωσε ότι θα γίνουν περικοπές στον αθλητισμό, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι ομοσπονδίες θα λάβουν τα ίδια χρήματα με τα περσινά, αφού το 2016 θα είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων.

Μεταξύ των άλλων ο Στ. Κοντονής είπε από το βήμα της Βουλής: «Οι περικοπές που γίνονται φέτος στον τομέα του αθλητισμού με τον παρόντα προϋπολογισμό για το έτος 2016 δεν είναι κάτι ευχάριστο, όμως θα πρέπει να δούμε τα πραγματικά μεγέθη αυτών των μειώσεων. Οι βασικές μειώσεις γίνονται στον τομέα των μεταβιβαστικών πληρωμών δηλαδή είναι οι επιχορηγήσεις στις ομοσπονδίες και τα στάδια.

Μιλάμε για μια μείωση 7 εκ. ευρώ διότι αυτή είναι η πραγματική, τα επιπλέον είναι μειώσεις που γίνονται στον τομέα των αποδοχών και των πρόσθετων παροχών, που εκεί υπάρχει ένα νοικοκύρεμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι αυτή την ώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια μείωση περίπου 7 εκ. ευρώ.

Από αυτά τα 7 εκ. ευρώ που έχουμε ως έλλειμμα αυτή τη στιγμή στην ουσία τα περιορίζουμε στα 3,5. Οι ομοσπονδίες επειδή βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά, μια και το 2016 έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα λάβουν σε κάθε περίπτωση ότι έλαβαν το προηγούμενο έτος. Υπάρχει επίσης η περίπτωση επιπλέον χρηματοδότησης για τις εθνικές αποστολές, η οποία μάλιστα θα πρέπει να ληφθεί άμεσα για να γίνει και ένας καλύτερος προγραμματισμός.

Όσον αφορά τις ομοσπονδίες λοιπόν η χρηματοδότηση δεν θα μειωθεί ούτε ένα ευρώ, διότι προσδοκούμε σε αυτή την επιπλέον επιχορήγηση την οποία και θα λάβουμε.

Θέλω όμως να σας πω το εξής: Φέτος δώσαμε στα στάδια επιπλέον 1.200.000 ευρώ, το κάναμε κατά προτεραιότητα διότι η εικόνα των σταδίων τα οποία εμείς παραλάβαμε ήταν μια εικόνα απόλυτης καταστροφής, εγκατάλειψης και μη χρήσης. Ο βαθμός δε επικινδυνότητας ήταν υψηλότατος, ιδίως σε στάδια της Περιφέρειας δεν μπορούσαν να αθληθούν αθλητές που υπάγονταν σε σωματεία ή και πολίτες οι οποίοι κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η κατάσταση ήταν απερίγραπτη. Από τα 7 εκ. τα οποία σας ανέφερα ήδη πηγαίνουμε στα 5.800.000 εκ. από αυτά πάλι φέτος επιπλέον δώσαμε στις ομοσπονδίες 2.500.000 εκ. για να αντιμετωπίσουν ανάγκες και μάλιστα μέσα από την καταπολέμηση της σπατάλης και την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου προϋπολογισμού.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε λίγο είναι ο τριπλασιασμός του προϋπολογισμού του ΕΣΚΑΝ. Το ΕΣΚΑΝ είναι το εθνικό συμβούλιο καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Στο Υπουργείο Αθλητισμού γίνεται μια σοβαρή δουλειά ακριβώς για να εξευρεθούν πόροι και εδώ το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα εντάξουμε την ενεργειακή αναβάθμιση των σταδίων είναι ένας πυλώνας κατεύθυνσης για το πώς πρέπει να δουλεύουμε και για να πιάνουμε τόπο τα λεφτά αλλά και για να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων. Επιτέλους δε τα Στάδια εισπράττουν τις οφειλές ετών. Πρόσφατα σας είχα αναφέρει ότι στο ΟΑΚΑ βρήκαμε οφειλές 13 εκ. ευρώ και στο ΣΕΦ 4 εκ. ευρώ! Στόχος μας είναι τα Στάδια να βρουν και δικά τους έσοδα από την αξιοποίηση των χώρων τους.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass