ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΕ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ (85-70)

Απόλυτη κυρίαρχος η ΑΕΛ

*Οι «βυσσινί» διεύρυναν το σερί τους με εννέα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο απόλυτο ντέρμπι με τον Αστακό

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2015 8:09

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ελέγχοντας τον ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και διατηρώντας ένα προβάδισμα ασφαλείας, η ΑΕΛ έφτασε στην ένατη σερί νίκη και μετέτρεψε το θεωρητικά ντέρμπι με το Αγρίνιο σε εύκολη υπόθεση, όπως καταδεικνύει και το τελικό 85-70. Η ουσία είναι ότι η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς μία σειρά δύσκολων αναμετρήσεων βάσει προγράμματος και πλέον στρέφει το βλέμμα της στο απόλυτο ντέρμπι με τον Αστακό που παίρνει τη σκυτάλη την επόμενη Κυριακή και το οποίο θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τη μάχη της πρώτης θέσης.

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή αναμέτρηση οι «βυσσινί», πήραν τα ηνία του αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο και άρχισαν να «χτίζουν» διαφορά στο σκορ. Ο αιφνιδιασμός έδωσε στην ΑΕΛ κάποια εύκολα καλάθια με τον Πολίτη που είχε άξιο συμπαραστάτη στην επίθεση τον Μαλτέτσιο. Έτσι το 8-2 στο 3’ έγινε 15-7 στο 7’, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά σ’ αυτό το διάστημα (+13) σημειώθηκε ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου (20-7) για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι με το τρίποντο του Μπαρούχα σε 22-12 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ανέλαβε δράση ο Σαριμπαλίδης, ο οποίος άρχισε να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι από τα 6.75μ. και το ταμπλό να δείχνει 34-18 (+16) στο 15’.40’’. Κάπου εκεί άρχισε να χαλάει η αγωνιστική ισορροπία της ΑΕΛ (χαμένες προσπάθειες στο low post, επιπόλαια λάθη στην άμυνα) με αποτέλεσμα το Αγρίνιο να μειώσει στους δέκα πόντους τη διαφορά (34-24, στο 16’). Η είσοδος όμως του Πολίτη έδωσε γρήγορα λύσεις (40-26 στο 18’), ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει κι άλλο στο σκορ ωστόσο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την τεχνική ποινή με την οποία οι διαιτητές χρέωσαν τους αντιπάλους. Αντ’ αυτού ο Παραπούρας με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε σε 44-33 με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους Παπακώστα και Κουτίνα να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και να φορτώνουν πόντους το αντίπαλο καλάθι, όμως η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε από τον νεαρό Ναούμη που με ένα σουτ δύο πόντων και ένα τρίποντο έριξε τη διαφορά στους 9 πόντους 53-44 (στο 24’). Ακολούθησε ένα μπρα-ντε-φερ τριπόντων με τους Σαριμπαλίδη και Αθανασόπουλο από τη μία πλευρά και τους Ναούμη και Μπερερή από την άλλη, για να τελειώσει η περίοδος με 68-57 (αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τρίποντο του Κουτίνα μετρήθηκε λανθασμένα από τους διαιτητές ως δίποντο).

Δύο καλάθια των Πολίτη, Αθανασόπουλου και μία βολή του Μαλτέσιου, έδωσαν προβάδισμα 16 πόντων στην ΑΕΛ (στο 32’.30’’), όμως τα επόμενα τρία περίπου λεπτά κύλησαν χωρίς πόντο για τους «βυσσινί» οι οποίοι βλέποντας ότι ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι, χαλάρωσαν και έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους.

Οι παίκτες του Αβραάμ Παπαδόπουλου ξαναβρήκαν τον ρυθμό τους και με τέσσερις πόντους του Κουτίνα (βολή και γκολ-φάουλ) έφτασαν τη διαφορά στο +17 (81-64, 1’.20’’ πριν το τέλος) που ήταν και η μεγαλύτερη στο παιχνίδι. Η νίκη ουσιαστικά είχε κριθεί και τα τελευταία δευτερόλεπτα είχαν απλά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ΑΕΛ να μετατρέπει το ντέρμπι σε εύκολη υπόθεση χάρη στο τελικό 85-70.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 44-33, 68-57, 85-70.

Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Πανταζής, Φούτζηλας.

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Αθανασόπουλος 10 (1 τρ.), Σαριμπαλίδης 18 (6 τρ.), Τσούτσος 4, Κουτίνας 14, Κονδυλόπουλος 2, Παπανικολάου 5, Μαλτέσιος 8, Πολίτης 15, Παπακώστας 9, Φιλιππόπουλος, Τζήμας, Παπαϊωάννου.

ΑΓΡΙΝΙΟ (Μυριούνης): Μπερερής 16 (2 τρ.), Παραπούρας 3 (1 τρ.), Ναούμης 18 (2 τρ.), Μπαρούχας 14 (1 τρ.), Σκαρλάτος 5, Κυρίλης, Μήτσου, Γεωργούλας 2, Αναστασάκης 6, Πουνράρας 6.

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Παρά τους τραυματισμούς που έχουμε μπορούμε και είμαστε συγκεντρωμένοι»

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβράμ Παπαδόπουλος τόνισε τα εξής:

«Είναι σημαντική αυτή η νίκη όπως κάθε νίκη σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Ήταν μία δύσκολη ομάδα, την οποία δεν της δώσαμε το δικαίωμα να σκεφτεί κάποια πράγματα στη ροή του παιχνιδιού. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια και φροντίσαμε να κρατάμε το ρυθμό εκεί που θέλαμε έτσι ώστε να μην μπορέσουν οι αντίπαλοι να αντεπεξέλθουν. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Παρά τους τραυματισμούς και τις ατυχίες που έχουμε τον τελευταίο καιρό καταφέρνουν να είναι συγκεντρωμένοι και να δίνουν το κάτι παραπάνω για να καλύψουν την απουσία του Γιώργου Βλαχούλη.

Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς, το οποίο το βλέπουμε όπως όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Έχουμε μία ολόκληρη εβδομάδα για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο για το ματς με τον Αστακό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass