Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Οι… κλαρινογαμπροί, ο Ουρτάδο και ο Κομεσίδης

*Αγωνία για τη διεξαγωγή των αγώνων λόγω απεργίας του ΠΣΑΠ *Οι παίκτες μοιράστηκαν ισόποσα το πριμ της πρόκρισης του κυπέλλου! *Κυπαρίσσης: « Το 2005 ήμασταν στο -7 και ανεβήκαμε κατηγορία»

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2015 9:00

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Ένα γούρι που θεωρείται ότι ξορκίζει την κακοδαιμονία και προσελκύει την καλή τύχη είναι το ρόδι και μόνο τυχαία δεν  ήταν η επιλογή του μαγαζιού με αυτό το όνομα χθες από τον πρόεδρο της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια για να παραθέσει γεύμα σε προπονητικό τιμ, παίκτες, εκπροσώπους των φιλάθλων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης με την ευχή ότι όσους σπόρους έχει το ρόδι, τόσους βαθμούς να πάρει η ΑΕΛ στη φετινή Β΄ Εθνική κατηγορία και να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα.

Στόχος του γεύματος ήταν να ανέβει η ψυχολογία της ομάδας ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Κούγιας έβγαλε και ειδήσεις όπως η ανανέωση του συμβολαίου του Κομεσίδη ενώ έστρεψε τα βέλη του σε... κλαρινογαμπρούς και ΠΣΑΠ. Παράλληλα υπήρχε και ένα νέο πρόσωπο που ήταν ο νέος γιατρός της ομάδας ο Γιώργος Μπασδέκης. Παράλληλα επανέλαβε σε πιο ευρύ ακροατήριο δημοσίως όσα έγραψε χθες η «Ε» για τις… «πριβέ» ομιλίες στους παίκτες τόσο στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΛ 1-1 όσο και στο γεύμα που παρέθεσε στην αποστολή μόλις η ομάδα επέστρεψε από την Καρδίτσα.

Σταχυολογούμε μερικές από τις ατάκες του κ. Κούγια:

*Πολλοί χάρηκαν με την ήττα της ΑΕΛ από Κέρκυρα και την ισοπαλία στην Καρδίτσα. Η αλήθεια είναι πως ήταν μια τετράδα αγώνων πολύ δύσκολη. Η νίκη στην Καλλιθέα ήταν αρκετά σημαντική ενώ αλλά η ισοπαλία με την ΑΣΑ δεν μας ανησυχεί.   

* Πήραμε μια ομάδα με τρία συμβόλαια. Πατσιογιώργος, Μπανούσης και στη συνέχεια τον Μπόγιοβιτς και φτιάξαμε κάτι αρκετά καλό με νέους παίκτες όπου όλοι τους αποδεικνύουν πως ξέρουν πού βρίσκονται.

*Είμαι βέβαιος ότι θα ‘μαστε πρώτοι στο τέλος. Γιατί οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που έχουν γνώση και αυτή η λέξη είναι λέξη κλειδί στη ζωή μας. Γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσουμε μετά τα στραβοπατήματα.

*Έχουμε όμως υψηλές απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές. Γι΄ αυτό και γίνεται η κριτική. Ξέρουμε πως όλοι τους είναι μεγάλοι παίκτες αλλά πολλές φορές έχουμε παράπονα. Υπάρχουν παράπονα και προβληματισμός για την απόδοση αρκετών. Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι τους είναι νεαροί σε ηλικία. Θέλουμε να παραμείνουν στην ομάδα. Με αυτή τη προοπτική αποκτήθηκαν. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς που έχουν υπογράψει για τρία χρόνια θα κληθούν σύντομα να ανανεώσουν με την ομάδα με πενταετή συμβόλαια. Ο Κομεσίδης που υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι θα ανανεώσει σύντομα.

*Έρχονται γιορτές, τα Χριστούγεννα, η απεργία με τον ΠΣΑΠ όπου όσοι βρίσκονται σαν στελέχη εκεί δεν γνωρίζουν και πολλά από ποδόσφαιρο και έχουν παντρευτεί ο ένας την αδερφή του άλλου και παραμένουν στις υψηλές θέσεις έχοντας πάντα απαιτήσεις για πληρωμές από προέδρους.

*Να ξέρετε κάτι όμως. Δεν μας γλιτώνει κανείς. Είμαστε πλέον δυνατοί. Και όσοι κλαρινογαμπροί άλλων ομάδων δηλώνουν δεξιά και αριστερά για πρώτες θέσεις ας κοιτάξουν να σώσουν ό,τι μπορούν και να κάνουν αυτό που πρέπει και ας μας αφήσουν εμάς.

* Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και από αυτό εδώ το σημείο τον κ. Καραμπάτσα για τα όσα έχει προσφέρει στην ΑΕΛ και την κοινωνία της Λάρισας. Ανακοινώνω πως επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της ΠΑΕ ΑΕΛ θα είναι ο Γιώργος Μπασδέκης. Ένας ωραίος τύπος που μου τον συνέστησαν και τον γνώρισα πριν από λίγο. Ξέρει από μπάλα, σημαδεύει λεωφορείο στα 20 μέτρα, είναι αρρωστάκι και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες με την ΑΕΛ.

* Θα ήθελα να κλείσω με ένα μήνυμα. Είμαστε εδώ. Ήρθαμε, δεν ξαναρχόμαστε”.

*Εγώ όμως είπα στον Μίλαν (σ.σ. Μπόγιοβιτς) ότι μέχρι το τέλος του β’ γύρου θα έχει 15 γκολ και 3 ο Μαρουκάκης”.

ΟΥΡΤΑΔΟ ΚΑΙ ΒΕΡΤΖΟΣ

Στο μεταξύ ο κ. Κούγιας ανακοίνωσε ότι η οικογένεια του Ουρτάδο ξεπέρασε την περιπέτεια που είχε και αναφερόταν στην εξορία της μητέρας του που ήταν πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βενεζουέλας, γνωστή για την αντικαθεστωτική της δράση. Είπε χαρακτηριστικά: «Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το αίσιο τέλος σε μια οικογενειακή υπόθεση του Φράνκο Ουρτάδο που πλέον ξεπέρασε δύσκολες στιγμές στην πατρίδα του τη Βενεζουέλα. Ο Ουρτάδο έχει μια αντικαθεστωτική μητέρα δικηγόρο (Μαρία ντε Πιλάρ Ουρτάδο) που διώχθηκε πριν από λίγα χρόνια από τη χώρα της και μάλιστα παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα».

Στην πιο δύσκολη θέση για τα όσα είπε ο ΠΣΑΠ βρέθηκε ο αρχηγός της ομάδας Άγγελος Βέρτζος που είναι μέλος τη διοίκησης του συνδέσμου και ο οποίος το μόνο που ψιθύρισε ήταν ”Ωραία τα είπες πρόεδρε”.

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια του γεύματος μάθαμε και πολλές ενδιαφέρουσες ειδήσεις με κυριότερο ότι την επομένη μέρα του αγώνα κυπέλλου με την Ξάνθη πήραν το πριμ πρόκρισης στην επόμενη φάση(πληροφορίες το ανεβάζουν στις 10.000 ευρώ) το οποίο μοιράστηκαν ισόποσα οι παίκτες(προς τιμή τους) ενώ πληρωμές έγιναν και πριν τον αγώνα με την Αναγένννηση Καρδίτσας.

Αυτές βέβαια θα σταματήσουν(;) αν υπάρξει απεργία των ποδοσφαιριστών (όχι για εκδικητικούς λόγους προς τους παίκτες της ΑΕΛ) και ο κ. Κούγιας χθες χαρακτήρισε εισπρακτική εταιρία αυτό που θέλει να κάνει ο ΠΣΑΠ). 

Σήμερα θα αποφασίσει το τεχνικό επιτελείο σε ποιον αγώνα θα εκτίσει την ποινή του ο Μαρουκάκης αλλά μάλλον θα γίνει σε εκτός έδρας παιχνίδι.

ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ -7

Κατά τη διάρκεια του γεύματος βρεθήκαμε δίπλα με τον γενικό διευθυντή Θωμά Κυπαρίσση και φυσικό ήταν να έχουμε μια καλή κουβέντα.

Ας δούμε τι είπε…

*Δεν ανησυχώ για την ομάδα, πιστεύω ότι θα ανέβει. Την περίοδο που έπαιζα εγώ το 2004-2005 ήμασταν στο -7 μετά την ήττα από τον Ακράτητο και ανεβήκαμε κατηγορία.

*Μέχρι τώρα είμαστε η μόνη ομάδα που δεν κέρδισε πέναλτι.

*Μιλάμε με τον Βέρτζο (σ.σ. μέλος της διοίκησης του ΠΣΑΠ) για να δούμε αν θα παίξουμε την Πέμπτη με την ΑΕΚ για το κύπελλο Ελλάδας. Οι πληροφορίες λένε ότι στην απεργία συμφωνούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Θα φανούν όλα την Τρίτη στους πρώτους αγώνες κυπέλλου Ελλάδας.

*Ο Βέρτζος θα μείνει εκτός δράσης για δύο βδομάδες περίπου.

*Στεναχωρήθηκα για τον γιατρό της ομάδας που έφυγε γιατί είχε επιστημονική γνώση αλλά πιστεύω ότι είναι εξίσου άριστη επιλογή και ο νέος που ήρθε.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Στο γεύμα παρόντες ήταν οι αντιπρόεδροι της ομάδας κ. Λιόντος, Κιούσσης, ο γενικός διευθυντής Σωτήρης Μάρκου, ο τεχνικός διευθυντής Θωμάς Κυπαρίσσης, σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο (Ντόστανιτς, Κατσάρας, Μαντζώκας, Τσώτσας, ο γιατρός Γ. Μπασδέκης και ο φυσικοθεραπευτής Γ. Ζαχαρής). Επίσης εκπρόσωποι του συνδέσμου φιλάθλων «Αμαζόνες» και ΣΦ Αλκαζάρ.

Συμπτωματικά βρέθηκε ο πρώην διοικητικός Αποστόλης Φωτάκης και ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ Νίκος Πατσιαβούρας που συνεργάσθηκε με τον Αλέξη Κούγια στον Άρη Πετρούπολης(ο Κούγιας ήταν πρόεδρος και ο Πατσιαβούρας προπονητής-παίκτης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass