Ο ΔΩΤΙΕΑΣ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 0-2

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι τον... εκτροχίασε

* Η φάση του 58ου λεπτού άλλαξε τις ισορροπίες υπέρ των φιλοξενουμένων και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2015 8:10

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 58’ που συνδυάστηκε με κόκκινη κάρτα, έλυσε το γόρδιο δεσμό για λογαριασμό της ΑΕ Καραϊσκάκης μέσα στην Αγιά και παράλληλα οδήγησε τον Δωτιέα στην ήττα με 0-2, με τους φιλοξενούμενους να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις (90’+3’).

Ένα αποτέλεσμα που σύμφωνα με τη συνολική εικόνα αδικεί την ομάδα του Γιάννη Αλεξούλη η οποία έπαιξε με πάθος και αποδείχθηκε πολύ μεγάλο εμπόδιο για τον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου. Όμως μια απόφαση του διαιτητή κ. Σκουλά άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και ευνόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις απέναντι στη νεανική αλλά μαχητική ομάδα της Αγιάς. Η ουσία είναι ότι μετά το 58’ (στο οποίο σημειώθηκε το 0-1) το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον Δωτιέα δεν ήταν το άγχος της ισοφάρισης, αλλά το αριθμητικό μειονέκτημα.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη της αναμέτρησης ο Δωτιέας έδειξε επιθετικές διαθέσεις και ήταν ιδιαίτερα απειλητικός για τον αντίπαλό του. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Τσιρογιάννης διείσδυσε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά, επιχείρησε δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από την συμβολή των δοκών, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσατσαλίδης από πολύ καλή θέση με σουτ πάνω στην κίνηση (ο Τσιρογιάννης «έσπασε» πολύ ωραία την μπάλα με το στήθος) σημάδεψε λίγο άουτ. Στο 25’ ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Τσιρογιάννη από τα 30 περίπου μέτρα ανάγκασε τον Ραχιώτη να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ, ενώ στο 34’ μετά από νέα εκτέλεση φάουλ του Τσιρογιάννη, ο Κανάκης από πολύ κοντά προσπάθησε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ με υπερπροσπάθεια.

Το σημαντικό είναι ότι στο πρώτο μέρος ο Δωτιέας δεν επέτρεψε τον αντίπαλό του να γίνει απειλητικός αφού η άμυνα είτε εύκολα, είτε δύσκολα έκοβε την μπάλα με εξαίρεση τη φάση του 41ου λεπτού στην οποία ο Καραϊσκάκης είχε τη μοναδική καλή στιγμή, όταν ο Ευαγγέλου ευνοήθηκε από κόντρα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα χτύπησε στο εξωτερικό των δικτύων.

Στην επανάληψη ο Δωτιέας δεν ήταν το ίδιο παραγωγικός στην επίθεση, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα να πετύχει αυτό που θα μπορούσε να πράξει στο πρώτο 45λεπτο αλλά δεν το έκανε.

Στο 58’ σημειώθηκε η επίμαχη φάση όταν ο Λάμπρου επιχείρησε πολύ έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτ. Ο Μπουσινάκης παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλας και προσπάθησε να την ελέγξει. Ο εκ των κορυφαίων μέχρι εκείνη τη στιγμή του Δωτιέα Τσακάλι που τον επιτηρούσε, πρόλαβε και πήρε καλύτερη θέση προς τη μπάλα, όμως ο επιθετικός του Καραϊσκάκη βλέποντας ότι χάνει την ευκαιρία, έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι, το οποίο δεν αρνήθηκε να καταλογίσει (σφύριξε με χαρακτηριστική ευκολία) ο κ. Σκουλάς, παρά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των γηπεδούχων. Ο Τσακάλι χρεώθηκε μία ανατροπή που ποτέ δεν έκανε και μαζί την κόκκινη κάρτα λόγω του σημείου που καταλογίστηκε η παράβαση. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουσινάκης ανοίγοντας το σκορ για τον Καραϊσκάκη (0-1).

Στη συνέχεια της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι από την μία πλευρά προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την αριθμητική τους υπεροχή και να πιέσουν και από την άλλη οι γηπεδούχοι να βρουν τον δρόμο της ισοφάρισης αλλά ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγάλος. Στο 72’ σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή για τον Δωτιέα όταν ο Σούλι επιχείρησε ένα βολέ έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δεξί «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας.

Από κει και πέρα δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση για να φτάσουμε στο 90’+3’ όταν οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν ένα φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, η άμυνα του Δωτιέα αδράνησε, ο Μπουσινάκης βγήκε μόνος απέναντι στον Παϊτέρη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Σε ό,τι αφορά στον διαιτητή του κ. Σκουλά (μετεγράφη στην ΕΠΣ Σερρών από την ΕΠΣ Θεσσαλίας λόγω του «εμπάργκο» της ΕΠΟ στη γειτονική Ένωση) ελέγχεται για την επίμαχη φάση του 58ου λεπτού, αλλά και για κάποιες άλλες αποφάσεις του οι οποίες ωστόσο δεν καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα. Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί κ. Δοσκόρης και Καραγιάννης (ΕΠΣ Φθιώτιδας).

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Αλεξούλης): Παϊτέρης, Παππάς, Γούτος, Τσακάλι, Κόκκας, Σούλι, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Κανάκης (70’ Ραμάι, 82’ Παραφέστας), Τσιρογιάννης (65’ Καφούσιας), Κορλός.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Γιάννου): Ραχιώτης, Παπανίκου, Λάμπρου, Δημητρίου, Χούσος, Μάλλιος (46’ Γυφτοκώστας), Βασίλεβιτς, Αβραμίδης, Ευαγγέλου (80’ Καβαλλάρης), Μπουσινάκης, Φέτσης (59’ Κόλινς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass